Η Δύση κάνει στροφή 180 μοιρών στην στρατηγική σημασία του Μπαχμούτ

Αυτό είναι σαν να πυροβολείς ψάρια σε βαρέλι. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να αποκαλύψω τη μαζική υποκρισία. Με το Μπαχμούτ στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης στα χέρια των Ρώσων, οι πολιτικές πόρνες που κατοικούν στην Ουάσιγκτον και την Ευρώπη βρίσκονται τώρα σε πλήρη σύγχυση - το ΜΠΑΧΜΟΥΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Καταλαβαίνουν;

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Λοιπόν, ας κάνουμε μια μικρή βόλτα στη λωρίδα μνήμης. Αυτά ειπώθηκαν πριν από τρεις μήνες:

23 Ιανουαρίου 2023 (Impact Nottingham):

Στην αρχή, το Bakhmut δε θεωρήθηκε στρατηγικά σημαντικό, μόνο όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν τις πόλεις Severodonetsk και Lysychansk, δύο βασικές στρατηγικές πόλεις στην περιφέρεια Luhansk. Η πόλη έγινε επίσης εμβληματική και συμβολική αφού ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον και έδωσε μια ομιλία στην οποία αναφέρθηκε στην πόλη. Ο ίδιος ο Zelensky τη συνέκρινε με τη Μάχη του Bulge, την τελευταία μεγάλη επίθεση που ξεκίνησε από τη Ναζιστική Γερμανία για να επιτεθεί στις συμμαχικές δυνάμεις στο δυτικό μέτωπο, η οποία κατέληξε μόνο σε καταστροφή και με τεράστιες απώλειες.

Κάποιοι έχουν επισημάνει πως η στρατηγική σημασία και η θέση του Μπαχμούτ είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο τα ουκρανικά όσο και τα ρωσικά στρατεύματα έχουν δώσει μεγάλη προσοχή στο Μπαχμούτ. Η πόλη βρίσκεται στις βασικές οδούς ανεφοδιασμού και στον κόμβο επικοινωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ουκρανικών πόλεων στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, Kramatorsk και Sloviansk. Η πρώτη είναι η de facto πρωτεύουσα της Περιφέρειας του Ντονέτσκ, αφού οι αυτονομιστές της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) την κατέλαβαν για λίγο το 2014.

Η απώλεια του Μπαχμούτ από τις ρωσικές δυνάμεις θα κατέστρεφε ουσιαστικά τον μεγάλο αριθμό ουκρανικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκεί, τα οποία προστατεύουν την πόλη από τη ρωσική κατάληψη, και θα άνοιγε την πύλη για ταχεία κατάληψη από τη Ρωσία ολόκληρης της Περιφέρειας του Ντόνετσκ, αφήνοντας την Ουκρανία με λιγότερα στρατεύματα για να αμυνθεί εναντίον του μεγαλύτερου ρωσικού στρατού. Αυτό θα καθιστούσε σχεδόν αδύνατη την πλήρη εκ νέου κατάληψη των ρωσικών κατεχόμενων εδαφών στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνονται κοντά στην κατάληψη μιας μικρής αλλά στρατηγικά σημαντικής πόλης στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία . . . .

Το Μπαχμούτ έχει γίνει σύμβολο της ανυπακοής της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, με τον Ζελένσκι να αναφέρει τον αγώνα για να κρατηθεί η πόλη στην ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο και να δίνει στην τότε Πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι μια ουκρανική σημαία υπογεγραμμένη από στρατιώτες από την επίσκεψή του στο μέτωπο εκεί μια μέρα νωρίτερα.
Ο στρατιωτικός ειδικός Oleg Zhdanov εξήγησε την στρατηγική σημασία του Bakhmut. Αυτό είπε στο κανάλι του στο YouTube. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν καταληφθεί το Μπαχμούτ, ο δρόμος για το Σλοβιάνσκ θα ανοίξει μπροστά στους εισβολείς.

«Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Σε περίπτωση που οι κατακτητές πάρουν το Μπαχμούτ, έχουμε έτοιμη την επόμενη γραμμή άμυνας εκεί. Δε θα προχωρήσουν άλλο. Και πρέπει να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο Σλοβιάνσκ», σημείωσε ο Ζντάνοφ.

Ο ειδικός τόνισε για άλλη μια φορά πως το γεγονός της νίκης δεν είναι σημαντικό για τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά η στρατηγική σημασία της πόλης.
Τι κάνει λοιπόν το Μπαχμούτ τόσο κρίσιμο μέτωπο στον πόλεμο της Ουκρανίας; Και γιατί η Ρωσία διαθέτει τόσους πολλούς πόρους για να καταλάβει μια μικρή πόλη που «θα είχε περιορισμένη επιχειρησιακή αξία»;

Για τους αμύητους, το Bakhmut βρίσκεται σε μια στρατηγική γραμμή ανεφοδιασμού μεταξύ Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, των δύο περιοχών που ελέγχονται από τους αυτονομιστές στην περιοχή Donbass της Ουκρανίας, την οποία η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι προσάρτησε πριν από λίγους μήνες.

Οι ειδικοί συμφωνούν πως η κατάληψη του Μπαχμούτ θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης και να δώσει στη Ρωσία μια πλατφόρμα για να ξεκινήσει μια ευρύτερη εκστρατεία σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας.

Τώρα που το Μπαχμούτ ξεφεύγει από τον έλεγχο της Ουκρανίας, μας λένε, δεν πειράζει.

6 Μαρτίου 2023 (Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin):

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι εάν τα ρωσικά στρατεύματα καταφέρουν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, αυτό δε θα αντιπροσωπεύει μια αποφασιστική αλλαγή στη σύγκρουση.

«Νομίζω πως είναι περισσότερο συμβολική αξία παρά στρατηγική και επιχειρησιακή αξία», είπε ο Όστιν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιορδανία.
Το Bakhmut δεν ήταν «μια ιδιαίτερα συμβολικά ή στρατηγικά σημαντική πόλη» αρχικά, είπε η Karolina Hird, Ρωσίδα αναλύτρια στο Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου. Απέχει περισσότερα από 30 μίλια από τις πλησιέστερες μεγάλες πόλεις, το Kramatorsk και το Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σταδιακή πρόοδο τις τελευταίες δύο ημέρες στην επίθεσή τους στην ουκρανική πόλη Μπαχκμούτ, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα πέσει, δήλωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, πρόσθεσε ότι εάν το Μπαχμούτ έπεφτε στα χέρια των Ρώσων «δε θα είχε στρατηγικό αντίκτυπο στο συνολικό πόλεμο».

Εκτός από την υποκρισία, υπάρχει αυτό που περιγράφω ως "Bat Shit Crazy". Και αυτό το βραβείο πηγαίνει στον David Ax που γράφει για το περιοδικό Forbes. Παίρνει παραληρητικές σκέψεις στη Ζώνη του Λυκόφωτος:

Υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι έξω από το Μπαχμούτ για τα ουκρανικά στρατεύματα. Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται εντός εμβέλειας πυραύλων και των δύο. Και αυτό σημαίνει ότι, μετά από εννέα μήνες βίαιων μαχών, η μάχη για το Μπαχμούτ εισέρχεται στην αποφασιστική φάση της.

Τις επόμενες ώρες ή ημέρες, είναι πιθανό να συμβεί ένα από τα δύο πράγματα. Οι Ρώσοι προχωρούν τόσο κοντά στους δύο δρόμους που οι Ουκρανοί υποχωρούν για να αποφύγουν την περικύκλωση. Ή οι Ουκρανοί αντεπιτίθενται και απωθούν τους Ρώσους.

Ο πρώτος θα τελείωνε τη μακρά, απαίσια μάχη για το Μπαχμούτ. Το τελευταίο θα την παρέτεινε. Σε κάθε περίπτωση, το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι το ίδιο. Είτε καταλάβουν είτε όχι τα ουσιαστικά άψυχα ερείπια του Μπαχμούτ, οι Ρώσοι έχουν ξοδέψει μεγάλο μέρος της μαχητικής τους δύναμης.

Κάτι που φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν οι Ουκρανοί. Προφανώς χρησιμοποίησαν το Μπαχμούτ -και την περίεργη εμμονή του Κρεμλίνου με την πόλη- για να αφαιμάξουν τις ρωσικές δυνάμεις και, κάνοντάς το αυτό, έθεσαν τις προϋποθέσεις για μια από καιρό σχεδιασμένη εαρινή επίθεση.

Ουάου! Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι οι Ουκρανοί αποφάσισαν να υποστούν τεράστιες απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων τους για να παρασύρουν τους Ρώσους σε μια έξυπνη παγίδα του ΝΑΤΟ.

Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Η Ρωσία έκοψε τα χέρια και τα πόδια των Ουκρανών και ο Πρόεδρος Zelensky και ο στρατηγός Zalushny επιμένουν πως είναι μόνο μια πληγή από σάρκα. Αυτός ο παραλογισμός θα ήταν κανονικά σημαντικό υλικό για ένα σκετς κωμωδίας. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα χιουμοριστικό σε αυτόν τον πόλεμο, είναι μια βαθιά τραγωδία. Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες θυσιάζονται άσκοπα επειδή το ΝΑΤΟ θέλει να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως πληρεξούσιο για να πολεμήσει τη Ρωσία. Και πίσω από αυτά τα φρικτά θύματα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανές μητέρες, πατέρες και αδέρφια που θρηνούν για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail