Δημόσιο συμφέρον VS Ελληνική δικαιοσύνη

pixabay / WilliamCho
Τα τελευταία 13 χρόνια έχουμε ακούσει πολλά για τις αποφάσεις που βγάζουν τα ανώτατα δικαστήρια (βλέπε Συμβούλιο της επικρατείας και Άρειος πάγος), αποφάσεις που έχουν νομιμοποιήσει αντισυνταγματικούς νόμους ή ερμηνείες νόμων για χάριν του “δημοσίου συμφέροντος”. 

Διαμαντόπουλος Παναγιώτης
Σύμβουλος επιχειρήσεων

Αυτές οι αποφάσεις είχαν σαν αποτέλεσμα οι Έλληνες φορολογούμενοι να επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους, συνταξιούχοι να χάσουν μέρος των χρημάτων τους ούτω καθεξής.

Μπορούν να μας εξηγήσουν οι 56 αεροπαγίτες (δημόσιοι λειτουργοί) πιο δημόσιο συμφέρον εξυπηρετούν με την χθεσινή απόφαση;;;

Όταν ο νόμος 3156/2003 δίνει την  δυνατότητα στα “funds” να έχουν φοροαπαλλαγές, να μην πληρώνουν τέλη κ.λπ., κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να χάνει το Ελληνικό Δημόσιο τεράστια ποσά (βλέπε 58,80 δις απώλειες).

Από τη μη απόδοση φόρου εισοδήματος το Δημόσιο έχασε 15,2 δις
 Από τον φόρο μεταβίβασης χάνει 12 δις
Από τα τέλη χαρτοσήμου 14,4 δις
Από τον ΕΝΦΙΑ 2,5 δις
Από την εισφορά του νόμου 128/1975 2,4 δις
Από δικαιώματα συμβολαιογράφων 8 δις
Από τέλη και δικαιώματα Υποθηκοφυλακείου 2 δις
Από δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου 0,10 δις
Από τα δικαιώματα του Ταμείου Νομικών 2 δις

ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail