SVR: Η Ουάσιγκτον στρατολογεί τζιχαντιστές για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία και τις χώρες της ΚΑΚ

Freepen.gr - Σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία που έλαβε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (SVR), ο στρατός των ΗΠΑ στρατολογεί ενεργά μαχητές από τζιχαντιστικές ομάδες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία και τις χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών), αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η SVR και συνεχίζει:

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην προσέλκυση ανθρώπων από τον ρωσικό Βόρειο Καύκασο και την Κεντρική Ασία στη συνεργασία.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους επιλέχθηκαν 60 τέτοιοι τρομοκράτες με εμπειρία συμμετοχής σε εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή. Αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε ταχεία εκπαίδευση στην αμερικανική βάση στο Al-Tanf στη Συρία. Εκεί διδάσκονται τις δεξιότητες κατασκευής και χρήσης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς και μεθόδους διεξαγωγής σαμποτάζ και ανατρεπτικών δραστηριοτήτων. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο σχεδιασμό επιθέσεων σε καλά προστατευμένα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων ξένων διπλωματικών αποστολών.

Στο εγγύς μέλλον, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαχητών ως μέρος μικρών ομάδων στο έδαφος της Ρωσίας και των κρατών της ΚΑΚ. Θα είναι επιφορτισμένοι με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον διπλωματών, δημοσίων υπαλλήλων, αξιωματικών επιβολής του νόμου και στρατιωτικού προσωπικού. Όπως σχεδίασαν οι Αμερικανοί, θα πραγματοποιήσουν το σχετικό έργο σε συνεργασία με υπόγειους πυρήνες διεθνών τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των Hizb ut-Tahrir, Jamaat Ansarullah και του Ισλαμικού Κινήματος του Ουζμπεκιστάν.

Βλέπουμε την οριστική απώλεια οποιωνδήποτε ηθικών αρχών στις δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ. Με εμμονή με την τρελή ιδέα της «αιμορραγίας» της Ρωσίας, οι στρατηγοί της Ουάσιγκτον θεωρούν αποδεκτή την απευθείας χρήση τρομοκρατών για τους βρώμικους σκοπούς τους. Τέτοιες ενέργειες τοποθετούν την Ουάσιγκτον στο ίδιο επίπεδο με τις μεγαλύτερες διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail