Η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη νέα συνθήκη START — Πούτιν

Freepen.gr - Η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στο New START, μια συμφωνία μείωσης των στρατηγικών όπλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν αποχωρεί από αυτήν, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του για την κατάσταση του έθνους στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση την Τρίτη.

"Πρέπει να πω σήμερα ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στο New START. Επαναλαμβάνω, δεν αποχωρεί από τη συνθήκη, όχι, αλλά απλώς αναστέλλει τη συμμετοχή της", είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν τόνισε ότι πριν επιστρέψει στη συζήτηση για το θέμα της συνέχισης των εργασιών στο πλαίσιο του New START, η Ρωσία πρέπει να καταλάβει "τι ανταγωνίζονται τέτοιες χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και πώς θα ληφθούν υπόψη τα στρατηγικά οπλοστάσια τους". "Δηλαδή το συνολικό δυναμικό απεργίας της Συμμαχίας", εξήγησε.

"Τώρα με τη δήλωσή τους έκαναν de facto προσφορά για αυτή τη διαδικασία. Λοιπόν, δόξα τω Θεώ. Εμπρός, δεν είμαστε εναντίον. Αλλά δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε ξανά να λέμε ψέματα σε όλους και να προσποιούμαστε ότι είμαστε υπέρμαχοι της ειρήνης και της ύφεσης".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail