Γνώριζε ο Scholz από την αρχή το σχέδιο Μπάιντεν να βομβαρδίσει το Nord Stream;

REUΤΕRS/Sputnik
Εάν ο Γερμανός ηγέτης γνώριζε από παλιά για το βομβαρδιστικό σχέδιο του Μπάιντεν, τότε είναι συνένοχος όχι μόνο σε μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας, αλλά και σε προδοσία μεγάλης κλίμακας προς το γερμανικό λαό που οδηγήθηκε σε πόλεμο στην Ουκρανία με εντελώς ψεύτικα προσχήματα.

Martin Jay - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ολόκληρο το σκάνδαλο Seymour Hersh παράγει περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις, καθώς αυτός ο θρύλος στην αίθουσα σύνταξης που αναστατώνει τις δυτικές ελίτ από τα μέσα της δεκαετίας του '60 έχει πραγματικά ταρακουνήσει τη βάρκα αυτή τη φορά με αυτή την τελευταία έκθεση για το πώς οι ΗΠΑ κατέστρεψαν τους αγωγούς Nord Stream.

Αλλά μια ερώτηση σηκώνει το άσχημο κεφάλι της και αρνείται να φύγει.

Αν υποθέσουμε πως ο σπηλαιώδης καγκελάριος της Γερμανίας γνώριζε τις προθέσεις του Μπάιντεν ήδη από τον Ιανουάριο του 2022, όταν ο Scholz ήταν στο Λευκό Οίκο, τι λέει αυτό για το ρόλο της Γερμανίας ή μάλιστα ολόκληρης της ΕΕ; Είναι τώρα αυτοί οι δύο ηγέτες σκλάβοι μιας νέας παγκόσμιας τάξης που περιμένει από την Ευρώπη να συναινέσει στις απαιτήσεις της, όσο ακραίες κι αν είναι στο όνομα της εξυπηρέτησης του θείου Σαμ;

Ο Μπάιντεν σχεδίαζε από καιρό το ναυτικό του να τοποθετήσει βόμβες στους αγωγούς που θα κατέστρεφαν αμέσως την οικονομία της Γερμανίας, η οποία είχε άνθηση χάρη στο φθηνό φυσικό αέριο. Γνώριζε επίσης πως θα ήταν πολύ πιο εύκολο να σύρει τη Γερμανία στον πόλεμο στην Ουκρανία όταν η χώρα δεν είχε πλέον εξάρτηση από το ρωσικό αέριο. και πίστευε επίσης, λανθασμένα, ότι η επιχείρηση θα ταρακουνούσε τη ρωσική οικονομία μέχρι τον πυρήνα της.

Δύο στους τρεις μαντεύουν σωστά, δεν είναι κακό για ένα μισαλλόδοξο όπως ο Μπάιντεν που εντυπωσιακά δεν είναι όσο χαζός κι αν φαίνεται. Αλλά αν υποθέσουμε ότι αυτή η διεθνής τρομοκρατική ενέργεια δεν ήταν μέρος ενός σχεδίου για το οποίο ο Scholz είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων, τότε τι πρέπει να κάνουν τώρα η ΕΕ και το Βερολίνο για να απαντήσουν σε αυτό;

Η απάντηση ίσως υπάρχει ήδη στον γερμανικό Τύπο, ο οποίος αποφάσισε να τοποθετήσει το άρθρο του Χερς θαμμένο στα ψιλά στις ξένες σελίδες, αποδίδοντάς το σε «ρωσικούς ισχυρισμούς». Είναι παρόμοια ιστορία με το νορβηγικό Τύπο (καθώς η Νορβηγία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση και εκμεταλλεύεται την κατάσταση προς όφελός της με τις πωλήσεις φυσικού αερίου) που την απορρίπτει ως «ανοησία», ακολουθώντας το μοτίβο που έθεσαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν επενδύσει πάρα πολλά τώρα στο ξεκαρδιστικό τέχνασμα των ψεύτικων ειδήσεων ότι η Ρωσία ήταν πίσω από όλο αυτό. Ακόμη και το Reuters δεν μπορεί να αντισταθεί στο να βάλει την μπότα στον Hersh, αναφερόμενος στο επικό του έργο της ερευνητικής δημοσιογραφίας ως «ιστολόγιο».

Ο Scholz μπορεί να είχε ενημερωθεί στο Λευκό Οίκο για το σχέδιο. Μπορεί κάλλιστα να μην του άρεσε αυτό που άκουσε, αλλά τι θα έκανε; Τρεις εβδομάδες αργότερα ο πόλεμος ξεκίνησε και η Γερμανία απάντησε πολύ γρήγορα με την ουδέτερη θέση της και την είδηση ​​ότι σκόπευε μόνο να στείλει στρατιωτικά κράνη στον ουκρανικό στρατό ως υποστήριξη, που ξέσπασε με ένα βάπτισμα κοροϊδίας σε όλη την Ευρώπη καθώς ο νέος ηγέτης της Γερμανίας δίσταζε σωριασμένος και λαχανιασμένος στην παγκόσμια σκηνή. Τι λυπηρή δικαιολογία για έναν ηγέτη. Ένα είδος ανδρικής γερμανικής εκδοχής της Theresa May με την ικανότητα και την ευκινησία της Liz Truss.

Αν ο Scholz ήξερε τι ερχόταν το καλοκαίρι, τον Ιούνιο όταν το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε τους στρατιωτικούς ελιγμούς του, τότε αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί επέλεξε να πάει στην αντίθετη κατεύθυνση από την αρχική του θέση και να ρίξει το διακόπτη εντελώς στον επανεξοπλισμό της Γερμανίας. Αλλά αν γνώριζε ότι ο Μπάιντεν σχεδίαζε την επίθεση στον αγωγό, τότε θα πρέπει να είχε επίσης συνειδητοποιήσει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρέσυρε τον Πούτιν σε μια παγίδα αφήνοντας τον πόλεμο να γίνει εξαρχής, όταν υπήρχε μια πολύ απλή επιλογή να τον σταματήσει απλά συμφωνώντας να «κοιτάξουμε» την ιδέα ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Μόνο αυτό θα χρειαζόταν.

Αλλά ο Μπάιντεν ήταν αποφασισμένος να αφήσει τον πόλεμο να ξεκινήσει και στη συνέχεια επέλεξε την κατάλληλη στιγμή για να ανατινάξει τους αγωγούς και να κερδίσει χρήματα σε μια τεράστια ημέρα πληρωμής – ένα τριπλό χτύπημα που είναι πραγματικά η καρδιά αυτού του πολέμου: να κάνουμε τη Γερμανία και την ΕΕ περισσότερο δουλοπρεπή στους γεωπολιτικούς στόχους της Ουάσιγκτον, εξαργυρώνοντας τις συμφωνίες φυσικού αερίου των ΗΠΑ (που πωλούνται σε τετραπλάσια τιμή από τη ρωσική τιμή) και δίνοντας τεράστια ώθηση στο στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα των ΗΠΑ, όλα σε μία βολή.

Ο ρόλος της Γερμανίας δεν έχει προηγούμενο σε όλα αυτά. Αν ο Scholz γνώριζε τη μεγαλύτερη εικόνα, τότε έχει ενεργήσει ως προδότης των συμπατριωτών του που τώρα πληρώνουν τεράστιο τίμημα για το πόσο υποχείρια έχει γίνει η Γερμανία στις ΗΠΑ, ακόμη και σε πολλές εταιρείες που μετεγκαταστάθηκαν στην Αμερική απλώς για να επιβιώσουν.

Ωστόσο, αυτή η μοναδική πράξη του Μπάιντεν, η οποία μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς ταπεινούς Αμερικανούς ως πατριωτική καθώς δημιούργησε θέσεις εργασίας και βοήθησε τις αμερικανικές επιχειρήσεις – είναι ακόμη πιο ανησυχητική σε επίπεδο ΕΕ. Ναι, το έργο της ΕΕ είναι νέο και άπειρο, αλλά αν η αλήθεια πίσω από τις προσόψεις από χαρτόνι στα ιδρύματα στις Βρυξέλλες είναι ότι «η Αμερική λαμβάνει τις αποφάσεις κι η ΕΕ ακολουθεί», τότε το έργο της ΕΕ είναι καταδικασμένο ακόμη και πριν ο κήπος του Josep Borrell είχε την ευκαιρία να ανθήσει. Οι Αμερικανοί έχουν τον κήπο που θέλουν στην Ευρώπη, ο κηπουρός εκτελεί τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις διαταγές τους και τώρα η απόλυτη επιβεβαίωση που δεν υπάρχει όριο στο τι θα κάνει η ισχυρότερη χώρα της ΕΕ για να κολλήσουν στα πλοκάμια ενός ονείρου που πεθαίνουν όπου η Ουάσιγκτον ήταν η μοναδική υπερδύναμη στον μονοπολικό κόσμο.

Η νοσταλγία παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτή τη σχέση που δεν μπορεί να περιγραφεί ως κύριος και παλλακίδα, αλλά περισσότερο σαν τον Κινγκ Κονγκ και την αξιολύπητη ξανθιά κούκλα που ουρλιάζει. Δεν είναι περίεργο που ο Scholz και η von der Leyen φαίνονται όλο και πιο ζαλισμένοι και μπερδεμένοι αυτές τις μέρες. Αναρωτιούνται πόσο καιρό αυτό το μυστικό μπορεί να παραμείνει ανέπαφο. Είναι αυτός ο λόγος που η ΕΕ μόλις ανακοίνωσε ακόμη περισσότερες κυρώσεις κατά της Russia Today, ή μάλλον των εργαζομένων της; Μια πράξη τόσο ασυνήθιστα απελπισμένη που σε αφήνει να αναρωτιέσαι αν αυτοί οι μηχανισμοί της ΕΕ έχουν κάποια αίσθηση για το πώς τους βλέπει το κοινό, καθώς η τελευταία μόδα μοιάζει σαν ένοπλοι ληστές να ξεφεύγουν με ληστεία τράπεζας εκατό εκατομμυρίων δολαρίων για να επιστρέψουν στην τράπεζα την επόμενη μέρα να μαζέψουν μια χούφτα χαρτονομίσματα πέντε δολαρίων που έμειναν στο πάρκινγκ μέσα στην αναταραχή. Απελπισία. Ο Scholz φαίνεται ιδιαίτερα στενοχωρημένος σαν άντρας που βασανίζεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail