Γιατί τα Mainstream Media είναι τόσο ήσυχα σχετικά με τα στρατιωτικά χτυπήματα που προκαλούν τεράστιες εκρήξεις στο Ιράν;

Είστε έτοιμοι για έναν καταστροφικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή; Όταν άκουσα ότι υπήρξαν πολλαπλά στρατιωτικά πλήγματα εντός του Ιράν το βράδυ του Σαββάτου, πήγα σε αρκετούς εξέχοντες ιστότοπους ειδήσεων για επιβεβαίωση. Αλλά δεν είδα αναρτήσεις για αυτές τις επιθέσεις σε καμία από τις πρώτες σελίδες τους. Αυτό με μπέρδεψε, γιατί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με βίντεο από αυτές τις επιθέσεις και υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις για αυτές σε πηγές ειδήσεων της Μέσης Ανατολής. Γιατί λοιπόν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες επιλέγουν να είναι τόσο ήσυχα για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του Ιράν;

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Βρήκα μια δημοσίευση του Fox News σχετικά με την επίθεση με drone που συνέβη στο Ισφαχάν, αλλά αυτή η ιστορία φαίνεται να προωθεί την ιρανική άποψη ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν καθόλου μεγάλη υπόθεση:

Μια δυνατή έκρηξη έχει αναφερθεί σε ιρανική στρατιωτική εγκατάσταση και αξιωματούχοι στη χώρα λένε πως ήταν αποτέλεσμα «αποτυχημένης» επίθεσης με drones.

«Ένα από (τα drones) χτυπήθηκε από την… αεράμυνα και τα άλλα δύο πιάστηκαν σε αμυντικές παγίδες και ανατινάχτηκαν. Ευτυχώς, αυτή η ανεπιτυχής επίθεση δεν προκάλεσε καμία απώλεια ζωής και προκάλεσε μικρές ζημιές στην οροφή του εργαστηρίου», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Αν μόλις διαβάσετε αυτήν την ιστορία, θα μπείτε στον πειρασμό να πιστέψετε ότι αυτή η επίθεση ήταν κάτι ασήμαντο.

Φυσικά αυτό κάνουν συχνά οι Ιρανοί όταν δέχονται επίθεση. Ενεργούν σκληρά και αρνούνται ότι έχει γίνει οποιαδήποτε σοβαρή ζημιά.

Αλλά η Jerusalem Post αναφέρει πως το χτύπημα στο Ισφαχάν ήταν στην πραγματικότητα «μια τεράστια επιτυχία»:

Παρά τους ισχυρισμούς του Ιράν, η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Ιράν στο Ισφαχάν ήταν μια τεράστια επιτυχία, σύμφωνα με ένα συνδυασμό δυτικών πηγών πληροφοριών και ξένων πηγών, ανέφερε αρχικά η The Jerusalem Post το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Post, η εγκατάσταση που χτυπήθηκε εμπλέκεται στην «ανάπτυξη προηγμένων όπλων» και «τέσσερις μεγάλες εκρήξεις» καταγράφηκαν:

Υπήρξαν τέσσερις μεγάλες εκρήξεις στο εργοστάσιο της στρατιωτικής βιομηχανίας, που καταγράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον μιας εγκατάστασης που αναπτύσσει προηγμένα όπλα. Η ζημιά υπερβαίνει κατά πολύ τη «μικρή ζημιά στην οροφή» που ισχυρίστηκε η Ισλαμική Δημοκρατία νωρίτερα την Κυριακή και έχει ισχυριστεί ψευδώς σε προηγούμενα περιστατικά.

Και μια μεγάλη βρετανική πηγή ειδήσεων λέει ότι μια «τεράστια φωτιά» ξέσπασε στις εγκαταστάσεις μετά την επίθεση:

Μια τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο στρατιωτικής βιομηχανίας του Ιράν μετά από ύποπτη επίθεση με drones - καθώς το μυστήριο περιβάλλει το ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση.

Μια δυνατή έκρηξη έπληξε το εργοστάσιο κοντά στην κεντρική πόλη του Ιράν, Ισφαχάν, τη νύχτα, εν μέσω αυξανόμενων παγκόσμιων εντάσεων.

Πλάνα κοντά στο σημείο δείχνουν τεράστιες φλόγες να τυλίγουν τις εγκαταστάσεις και νέφη μαύρου καπνού να αναδύονται από την περιοχή, ενώ οχήματα έκτακτης ανάγκης και πυροσβεστικά οχήματα φαίνονται έξω από το συγκρότημα.

Επιπλέον, αναφέρεται επίσης πως μια «μεγάλη πυρκαγιά» ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου «στο βορειοδυτικό Ιράν» περίπου την ίδια ώρα:

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου στο βορειοδυτικό Ιράν το Σάββατο, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Το διυλιστήριο βρίσκεται κοντά στην πόλη Tabriz στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

«Η πυρόσβεση συνεχίζεται ακόμη και το μέγεθος και η ένταση της φωτιάς κατέστησαν δύσκολη την κατάσβεση», ανέφερε η Fars.

Αλλά προφανώς δεν ήταν οι μόνοι στόχοι που χτυπήθηκαν το Σάββατο.

Υπήρξαν αναφορές για εκρήξεις από πολλές τοποθεσίες και ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ αποφάσισε να ξεκινήσει μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά των Ιρανών.Δυστυχώς, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δε θέλουν να μιλήσουν, οι Ιρανοί προσπαθούν να αρνηθούν πως έχει γίνει μεγάλη ζημιά και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ αγνοούν κυρίως αυτήν την ιστορία.

Αλλά είναι απολύτως σαφές ότι κάτι πραγματικά τεράστιο μόλις συνέβη.Και υπάρχουν αναφορές σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν ότι το βράδυ της Κυριακής έγιναν περισσότερες επιθέσεις.


Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες υποστηρίζουν ακόμη και ότι έχει στοχοποιηθεί ένα αρχηγείο της Φρουράς της Επανάστασης.


Σίγουρα θα ήταν ωραίο να είχαμε ακόμα πραγματικούς δημοσιογράφους που πραγματικά ενδιαφέρονται να αναφέρουν σημαντικές έκτακτες ειδήσεις από όλο τον κόσμο.

Αλλά αντί για πραγματική δημοσιογραφία, τα περισσότερα από αυτά που παίρνουμε από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είναι μη ειδήσεις που έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να προωθούν τη μία ή την άλλη ατζέντα.

Συχνά, βρίσκομαι να πηγαίνω σε ξένες πηγές ειδήσεων για να μάθω τι πραγματικά συμβαίνει. Και σύμφωνα με μια πηγή ειδήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μας προειδοποιούν ότι αξιωματούχοι του IDF πιστεύουν πως ένας πλήρης πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν «θα συμβεί πριν από το καλοκαίρι»:

Και αυτή η διαβεβαίωση είναι το κλειδί, είπε η ειδικός για τη Μέση Ανατολή Catherine Perez-Shakdam, καθώς το Ισραήλ επιδιώκει να οικοδομήσει ένα συνασπισμό πριν από την αναμενόμενη σύγκρουση.

«Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος τελειώνει όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», είπε η κα Perez-Shakdam, της δεξαμενής σκέψης του Henry Jackson Society.

«Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο. Ανώτεροι αξιωματούχοι του IDF πιστεύουν πως αυτό θα συμβεί πριν από το καλοκαίρι».

Ναι, ο μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή για τον οποίο είχαμε προειδοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό στην πραγματικότητα έρχεται.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται πως η επερχόμενη σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας είναι ακόμη πιο κοντά από ό,τι πολλοί άνθρωποι θα φαντάζονταν:

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ ΜακΚόλ (R-TX) δήλωσε στην εκπομπή «Fox News Sunday» αυτής της εβδομάδας ότι η πιθανότητα πολέμου μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν είναι «πολύ υψηλή».

Η παρουσιάστρια Shannon Bream είπε: «Θέλω να ξεκινήσω με αυτές τις αναφορές ενός κορυφαίου στρατηγού που κάνει ένα σχόλιο σχετικά με έναν πιθανό πόλεμο με την Κίνα το 2025, δώστε την προσοχή σας σε αυτό. Το NBC News επικαλείται ένα σημείωμα προς τους αξιωματικούς του με αυτό το απόσπασμα, «ελπίζω να κάνω λάθος», τους λέει. «Το ένστικτό μου λέει ότι θα πολεμήσω το 2025». Αυτό συναντάται με πολλές διαφορετικές αντιδράσεις, κάποιο σκεπτικισμό που αποδίδεται στη γνώμη ενός άνδρα. Τι πιστεύετε για αυτό;»

Ο McCaul είπε, «Ελπίζω να κάνει λάθος επίσης. Νομίζω πως έχει δίκιο, όμως, δυστυχώς».


Ζούμε σε μια εποχή πολέμων και φημών για πολέμους.

Και χάρη στην απερισκεψία της κυβέρνησης Μπάιντεν, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν σύντομα να εμπλακούν σε πολλούς μεγάλους πολέμους ταυτόχρονα.

Συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν πολλοί από εσάς εκεί έξω που δε θέλετε να το ακούσετε αυτό.

Αλλά είναι η αλήθεια.

Τα σκυλιά του πολέμου έχουν απελευθερωθεί και ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος από εδώ και πέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail