Global Times: Η Ρωσία έχει ήδη καταφέρει να επιτύχει στρατηγικούς στόχους στην Ουκρανία

 РИА Новости / Алексей Майшев
Freepen.gr - Μέχρι σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να μειώσουν τις απώλειές τους και να παρουσιάσουν μια καλή παράσταση, αλλά ποιο από αυτά είναι πιο σημαντικό δεν είναι ακόμη σαφές, γράφουν οι κινέζικοι Global Times.

"Η Δύση υπερβάλλει πάρα πολύ όσον αφορά τις στρατηγικές φιλοδοξίες της Ρωσίας. Λένε συνεχώς ότι η Μόσχα αποτυγχάνει στην Ουκρανία, δε θα πετύχει τους στόχους της. Η αλήθεια είναι πως οι στρατηγικοί στόχοι της Ρωσίας έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό", υποστηρίζει ο Liu Xiang, ερευνητής στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών μιλώντας στους Global Times. 

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα σταθερό μέτωπο στα ανατολικά του Δνείπερου και τώρα μπορεί όχι μόνο να εξαπολύσει αντεπιθέσεις, αλλά και να επιτεθεί σε δυτική κατεύθυνση. Η Ουκρανία εξαρτάται 100% από τη βοήθεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ο Λιου.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθίσταται απλώς ασύμφορο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο και να το ενισχύουν με όπλα. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον έχει ήδη δώσει έναν ισχυρό αντιρωσικό τόνο, ο οποίος μειώνει την πιθανότητα ενός μελλοντικού γεωπολιτικού συμβιβασμού.

Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες άφησαν τις χώρες του ΝΑΤΟ πρακτικά ανυπεράσπιστες, εξαντλώντας τα δικά τους αποθέματα για να τροφοδοτήσουν την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Βρετανό βουλευτή Τζορτζ Γκάλουεϊ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail