Στο μενού των BRICS η αναδιάρθρωση της παγκόσμιας πολιτικής, οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αρχιτεκτονικής

Freepen.gr -
Ανώτερος Νοτιοαφρικανός αξιωματούχος είπε ότι η σύνοδος κορυφής των BRICS που θα φιλοξενήσει η χώρα φέτος θα συζητήσει πώς να αναδιαρθρωθεί η παγκόσμια πολιτική, οικονομική και χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Η προεδρία της Νότιας Αφρικής του 2023 των BRICS θα έχει ένα θέμα: BRICS και Αφρική: Συνεργασία για αμοιβαία επιταχυνόμενη - βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και με πολυμέρεια, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας Alvin Botes που έκανε τις παρατηρήσεις στο κοινοβούλιο της χώρας στο Κέιπ Τάουν.

«Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στους BRICS είναι πώς να αναδιαρθρωθεί η παγκόσμια πολιτική, οικονομική και χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική, ώστε να γίνει πιο ισορροπημένη, αντιπροσωπευτική, περιεκτική και δίκαιη», είπε ο Botes.

Ως η μόνη αφρικανική χώρα στους BRICS και στο G20, η Νότια Αφρική συνεχίζει να τοποθετεί την αφρικανική ήπειρο και τον παγκόσμιο Νότο στην ημερήσια διάταξη σε αυτά τα φόρουμ, είπε ο Botes.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail