Ο Τζο Μπάιντεν λέει «Η δουλειά μας απέχει πολύ από το τέλος!»

Έλαβα ένα email φαινομενικά από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το άλλο πρωί που με τρόμαξε όσο τίποτε. Ήταν η συνηθισμένη έκκληση για χρήματα, αλλά ο τίτλος έγραφε "Φίλιππε, η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει!" υποδηλώνοντάς μου ότι ο Λευκός Οίκος επιδιώκει να κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα τους επόμενους μήνες! Σε αυτό, ο Τζο ισχυρίστηκε πως είχε δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας και διεύρυνε την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη μεταξύ άλλων μικρότερων επιτευγμάτων στα δύο και πλέον χρόνια της εξουσίας του. Πρέπει να έχασα κατά κάποιον τρόπο αυτά τα οφέλη και έμεινα να αναρωτιέμαι για τα εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών που ξεχύνονται στα νότια σύνορά μας, καθώς και για τον πόλεμο στην Ουκρανία που μπορεί να αποφευχθεί, που είναι στα πρόθυρα πυρηνικής ενέργειας και τα ραγδαία επιτόκια και το κόστος ενέργειας εδώ στο σπίτι.

Philip Giraldi - unz.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Και επίσης εδώ στο εσωτερικό μέτωπο υπάρχει η κήρυξη de facto πολέμου ενάντια στους λεγόμενους λευκούς υπερισχύοντες που προφανώς επιδιώκουν να ανατρέψουν τη δημοκρατία μας βάζοντας τα πόδια τους στο γραφείο της Nancy Pelosi, πιθανώς επειδή είναι θυμωμένοι και μπερδεμένοι λόγω του γεγονότος πως τους λείπει η μελανίνη. Και μετά υπάρχει το ζήτημα της ίδιας της δημοκρατίας μας με τη διαφθορά να σηκώνει το άσχημο κεφάλι της και από τα δύο ηγετικά κόμματα και τη σαφή οπλοποίηση και εκμετάλλευση των εξουσιών που παραχωρούνται στο μηχανισμό εθνικής ασφάλειας για να επιδιώξει να επηρεάσει εγκληματικά τις εθνικές εκλογές.

Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει γιατί επιτρέπω στον εαυτό μου να τρομοκρατούμαι από email από τον Τζο και την Καμάλα σε τακτική βάση, αλλά όλα είναι μέρος της επιθυμίας μου να παρακολουθώ και τα δύο μεγάλα κόμματα και τις γελοιότητες τους. Ακούω επίσης από τους Ρεπουμπλικάνους να συμπεριλαμβάνουν τόσο επικίνδυνα πλάσματα όπως ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ και οι αξιοθρήνητοι γερουσιαστές Lindsey Graham, Ted Cruz και Marco Rubio.

Έτσι, εάν ο Τζο είναι σε θέση να συγκεντρώσει τόνους χρημάτων από τους ψηφοφόρους του freak show, τι πρέπει να περιμένουμε τους μήνες που απομένουν πριν από τις εκλογές του 2024; Λοιπόν, το μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής φαίνεται ιδιαίτερα άσχημο. Η πρόσφατη ατυχής απόφαση να στείλει άρματα μάχης Abrams υψηλής συντήρησης στην Ουκρανία δε θα αλλάξει την πιθανή έκβαση του πολέμου και καλεί την αμοιβαιότητα από τη Ρωσία. Τι θα κάνει ο Τζο αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιήσει την ανώτερη πυραυλική του ικανότητα για να καταστρέψει τα άρματα μάχης ένα προς ένα καθώς παραδίδονται, σκοτώνοντας πιθανώς στρατιωτικούς συμβούλους των ΗΠΑ που εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς στις περιπλοκές τους;

Ο πόλεμος της Ουκρανίας δεν μοιάζει με πρόσφατες δεσμεύσεις σε μέρη όπως το Αφγανιστάν, η Συρία, η Λιβύη και το Ιράκ, όπου μόνο ουσιαστικά ψεύτικα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας επινοήθηκαν για να υποστηρίξουν τις στρατιωτικές επεμβάσεις εναντίον χωρών πολύ αδύναμων για να αποτελέσουν πραγματική απειλή. Οι Ταλιμπάν, ο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Μοαμάρ Γκαντάφι και ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν απείλησαν στην πραγματικότητα τις Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιαδήποτε ζωτικά συμφέροντα και χρειάστηκε μια κεφαλή αεροπλάνου όπως η Υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις για να δημιουργήσει εικόνες ιρακινών πυρηνικών συσκευών που μεταδίδονται από τεράστια υπερατλαντικά ανεμόπτερα και εκρήγνυνται πάνω από την Ουάσιγκτον για να δημιουργήσει μια μυθοπλασία ώστε να εξηγήσει το λόγο ύπαρξης του πολέμου στο κοινό. Μερικά εκατομμύρια ζωές και μερικά τρισεκατομμύρια δολάρια αργότερα τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν από όλες τις παρεμβάσεις είναι κάπως δύσκολο να διακριθούν.

Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει πως το πρόβλημα με τις Ηνωμένες Πολιτείες πηγάζει από την πεποίθηση ότι είναι και πρέπει να είναι ο ηγεμόνας του κόσμου που βασίζεται σε κάποιου είδους προφανές πεπρωμένο που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να περιγράψει ποτέ. Η ιδέα μιας «διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες» που διέπεται από κανόνες που είναι γνωστοί μόνο στην Ουάσιγκτον και σε ειδικούς φίλους σε μέρη όπως το Λονδίνο και η Ιερουσαλήμ έχει αφήσει μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου να ξύνει το κεφάλι του.

Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και οι Bourbon Kings της Γαλλίας, να μην ξεχάσουν ποτέ τίποτα αλλά να μην μάθουν ποτέ τίποτα. Παρόλο που οι Αμερικανοί δεν κερδίζουν απολύτως τίποτα από τη θυσία τους, ο Τζο Μπάιντεν αναμφίβολα θα συνεχίσει ως μέρος του «το έργο μας απέχει πολύ από το να τελειώσει» την εξαιρετικά επικίνδυνη σύγκρουση στην Ουκρανία «μέχρι να κερδίσει το Κίεβο» και η Ρωσία πιθανώς να απωθηθεί και να αποδυναμωθεί. Αν αυτό δεν γίνει μέχρι το 2024, δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα θα πεθάνουν στην τρύπα του χρήματος και πολλοί περισσότεροι Ουκρανοί, Ρώσοι και, όπως επίσης και Αμερικανοί, θα πεθάνουν.

Αλλά ακόμα πιο επικίνδυνη από τη συνέχιση του status quo στην Ουκρανία είναι η πιθανή σειρά καταστροφών που προκύπτουν από δεσμεύσεις του Λευκού Οίκου με άλλα ξένα καθεστώτα που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε περισσότερες καταστροφές στην πολιτική εθνικής ασφάλειας. Σκέφτομαι ιδιαίτερα την Κίνα/Ταϊβάν και το Ισραήλ έναντι μεγάλου μέρους της Μέσης Ανατολής. Κάποιος θα μπορούσε επίσης να προσθέσει ένταση με τη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Υπάρχουν αναφορές ότι ο νέος πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy σχεδιάζει ένα ταξίδι στην Ταϊβάν για να διαβεβαιώσει την ηγεσία αυτής της χώρας για απεριόριστη υποστήριξη των ΗΠΑ ενάντια στην υποθετική κινεζική επιθετικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, επαναλαμβάνει μια επίσκεψη που έκανε η προκάτοχός του Nancy Pelosi τον Ιούλιο του 2022, η οποία προκάλεσε ακριβώς αυτό που δεν ήταν επιθυμητό, ​​δηλαδή επιθετικές αντεπιθέσεις από το Πεκίνο. Η ικανότητα των ΗΠΑ να αποτρέψουν την Κίνα είναι σε κάθε περίπτωση προβληματική και η Κίνα είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος που κατασκευάζει μεγάλο ποσοστό των προϊόντων που πωλούνται στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Η Ταϊβάν από την πλευρά της δεν χαιρετίζει ιδιαίτερα μια πιο επιθετική αμερικανική υπεράσπιση των δικών της συμφερόντων, καθώς τέτοιες κινήσεις θα εγγυηθούν μόνο προβλήματα με το Πεκίνο. Πού θα πάνε όλα λοιπόν; Πες μας Τζο.

Και μετά υπάρχει το Ισραήλ. Η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ, με επικεφαλής και πάλι τον πρώην πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει μετατοπιστεί σκληρά προς τα δεξιά, ενσωματώνοντας όπως κάνει το κίνημα των εξτρεμιστών εποίκων καθώς και κόμματα που μίλησαν επιπόλαια για εξαναγκασμό των Παλαιστινίων να φύγουν και ακόμη και για εξόντωση εάν χρειαστεί. Οι μισοί Ισραηλινοί αισθάνονται άνετα με το ότι οι Άραβες έχουν ελάχιστα πολιτικά δικαιώματα, ακόμη κι αν είναι Ισραηλινοί πολίτες και πολλοί αποδέχονται την επιθυμία του αναγκαστικού εκπατρισμού των Παλαιστινίων σε γειτονικά κράτη όπως η Ιορδανία ή ο Λίβανος. Οι Άραβες κάτοικοι του Ισραήλ έχουν μόνο περιορισμένα νομικά δικαιώματα και, σε αντίθεση με τον συνεχή ισχυρισμό του Λόμπι πως το Ισραήλ είναι «δημοκρατία», το Ισραήλ έγινε στην πραγματικότητα κράτος απαρτχάιντ με νόμο όταν το 2018 δήλωσε ότι είναι νόμιμα το εθνικό κράτος των Εβραίων με «αποκλειστικό δικαίωμα αυτοδιάθεσης».

Πιο πρόσφατα ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές τι ακριβώς πρεσβεύει η κυβέρνησή του. Στα τέλη Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι «ο εβραϊκός λαός έχει αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα σε όλα τα μέρη της Γης του Ισραήλ. Η κυβέρνηση θα προωθήσει και θα αναπτύξει τον εποικισμό όλων των τμημάτων της Γης του Ισραήλ». Συμπεριλάμβανε ρητά τη Δυτική Όχθη και ακόμη και τη Γάζα, που εδώ και πολύ καιρό θεωρούνταν το πιθανό έδαφος ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

Η υποστήριξη του ακραίου εθνικισμού και του ρατσισμού της νέας ισραηλινής κυβέρνησης σε συνδυασμό δεν είναι καλή για τους Αμερικανούς και είναι μια φόρμουλα για προβλήματα, ωστόσο η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, αν μη τι άλλο, την έχει ασπαστεί πλήρως. Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο πρεσβευτής του στο Ισραήλ Τόμας Νιντές επαίνεσαν το νέο καθεστώς. Η Ουάσιγκτον έχει επίσης εμβαθύνει πρόσφατα τους στρατιωτικούς δεσμούς με το εβραϊκό κράτος μεταφέροντάς το σε μια νέα θέση στο CENTCOM που έχει ανυψώσει τη σχέση στο καθεστώς του «πλήρους στρατιωτικού εταίρου» όσον αφορά την στρατηγική και τον σχεδιασμό. Αυτός ο ορισμός είναι κοντά σε μια δέσμευση για μια «πλήρη στρατιωτική συμμαχία» που υποχρεώνει τις ΗΠΑ να υπερασπιστούν το Ισραήλ εάν ξεκινήσει ένας πόλεμος στην περιοχή, ακόμα κι αν το Ισραήλ τον ξεκινήσει. Το Πεντάγωνο συμμετείχε επίσης για πρώτη φορά σε μεγάλης κλίμακας κοινή στρατιωτική άσκηση που περιελάμβανε προσομοίωση επίθεσης στο Ιράν.

Επομένως, εάν λάβετε ένα email από τον Τζο Μπάιντεν που λέει «Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει», προειδοποιηθείτε! Το «έργο» ακούγεται σαν πολύ περισσότερη αιματοχυσία και πόλεμο για πάντα. Εάν μπορείτε να βρείτε ένα μέρος όπου πιθανότατα δεν θα επηρεαστείτε από έναν πυρηνικό πόλεμο που θα ξεσπάσει, ίσως είναι καλύτερο να μετακομίσετε εκεί τώρα. Διαφορετικά, θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο τραχύ πατινάζ μπροστά. Όπως ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο , η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) προειδοποιεί ότι υπάρχει σαφής έλλειψη καταφυγίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, γι' αυτό να είστε έτοιμοι να κυνηγηθείτε στο υπόγειό σας, εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα. Ακολουθήστε τις οδηγίες στον «οδηγό προγραμματισμού πυρηνικής έκρηξης» και μετά «Μπείτε μέσα, μείνετε μέσα και παραμείνετε συντονισμένοι». Συμβουλή για φασκόμηλο εάν εξακολουθείτε να έχετε ρεύμα και οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν έχουν επίσης πυροβοληθεί. Ευχαριστώ Τζο Μπάιντεν!

* Ο Philip M. Giraldi, Ph.D., είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου για το Εθνικό Συμφέρον, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος 501(c)3 που εκπίπτει από φόρους (Federal ID Number #52-1739023) που επιδιώκει μια εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ που βασίζεται περισσότερο στα συμφέροντα στη Μέση Ανατολή. Ο ιστότοπος είναι Councilforthenationalinterest.org, η διεύθυνση είναι PO Box 2157, Purcellville VA 20134 και το email του είναι inform@cnionline.org.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail