Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία βρίσκονται σε πόλεμο. Συνειδητοποιείτε πώς θα τελειώσει αυτό, έτσι δεν είναι;

Pixabay
Ο Τζο Μπάιντεν μόλις έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν «όσο χρειαστεί» για να κερδίσουν οι Ουκρανοί τον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει τώρα πολύ περισσότερες δυνάμεις από ό,τι αρχικά όταν εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο. Σκοπεύουν να πολεμήσουν για «όσο χρειαστεί». Δεν υπάρχουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και δεν πρόκειται να υπάρξουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Και οι δύο πλευρές υπολογίζουν πως τελικά η άλλη πλευρά θα υποχωρήσει. Τι θα συμβεί όμως εάν και οι δύο πλευρές συνεχίσουν να κλιμακώνουν τα πράγματα μέχρι να επιτευχθεί ένα «σημείο χωρίς επιστροφή»;

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αφού είδαμε αμέτρητους άλλους παγκόσμιους ηγέτες να επισκέπτονται το Κίεβο τον περασμένο χρόνο, ο Τζο Μπάιντεν επιτέλους συγκέντρωσε το θάρρος να κάνει ο ίδιος το ταξίδι και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης κάνουν πολύ μεγάλη δουλειά από αυτό:

Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία στον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας για «όσο χρειαστεί», δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, καθώς πραγματοποίησε μια απροειδοποίητη και συμβολική επίσκεψη στην πρωτεύουσα, Κίεβο.

«Έχουμε κάθε πεποίθηση πως θα συνεχίσετε να επικρατείτε», είπε.

Το πρώτο ταξίδι του κ. Μπάιντεν στην Ουκρανία ως πρόεδρος έγινε μέρες πριν από την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ακόμη περισσότερη βοήθεια για την Ουκρανία.

Αλλά έχουμε ήδη δώσει 196 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στους Ουκρανούς:

Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, οι ΗΠΑ ηγούνται όλων των χωρών με συνολική στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια 196 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από τις 24 Ιανουαρίου 2022 έως τις 20 Νοεμβρίου 2022.

Πόσα ακόμη θα τους δώσουμε μέσα στον επόμενο χρόνο;

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι παρέχουμε πολύ περισσότερη χρηματοδότηση για αυτόν τον πόλεμο από οποιονδήποτε άλλον, και αυτό περιλαμβάνει τους Ουκρανούς.

Τεράστιοι στρατοί ξένων μισθοφόρων προσλαμβάνονται χρησιμοποιώντας τα φορολογικά μας δολάρια, και αυτοί οι ξένοι μισθοφόροι έχουν γίνει πιο κρίσιμοι από ποτέ, επειδή οι Ουκρανοί κυριολεκτικά τελειώνουν από ζεστά σώματα για να τα ρίξουν στο μύλο κρέατος στην ανατολική Ουκρανία.

Παρέχουμε επίσης περισσότερα όπλα, περισσότερο εξοπλισμό και περισσότερα πυρομαχικά από οποιονδήποτε άλλον, αλλά οι Ουκρανοί ξοδεύουν τα πυρομαχικά ακόμα πιο γρήγορα από ό,τι μπορούμε να τα φτιάξουμε:

Μέσα σε ένα εκτεταμένο εργοστάσιο ακριβώς έξω από την οδό ταχείας κυκλοφορίας του Προέδρου Μπάιντεν στο κέντρο της πόλης Σκράντον της Πενσυλβάνια, σφυρηλατείται το μελλοντικό οπλοστάσιο της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας, ένα κόκκινο πυροβολικό κάθε φορά.

Λειτουργώντας σε πλήρη κλίση, όπως ήταν ένα πρόσφατο πρωινό του Ιανουαρίου, το εργοστάσιο πυρομαχικών του Στρατού Scranton παράγει περίπου 11.000 βλήματα πυροβολικού το μήνα. Αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ, αλλά ο ουκρανικός στρατός συχνά εκτοξεύει τόσες πολλές οβίδες μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Επιπλέον, ο αμερικανικός στρατός δίνει πραγματικά στους Ουκρανούς τις συγκεκριμένες συντεταγμένες όπου βρίσκονται οι ρωσικοί στόχοι, έτσι ώστε οι Ουκρανοί να μπορούν να εκτοξεύουν ρουκέτες που τους έχουμε δώσει σε αυτούς τους στόχους:

Η Washington Post ανέφερε την Πέμπτη πως η Ουκρανία βασίζεται σε συντεταγμένες που παρέχονται ή επιβεβαιώνονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για να εξαπολύσουν πλήγματα χρησιμοποιώντας τα συστήματα πυραύλων HIMARS που παρέχονται από τις ΗΠΑ, μια αποκάλυψη που καταδεικνύει τη βαθιά εμπλοκή της Ουάσιγκτον στον πόλεμο.

Το HIMARS είναι ένα σύστημα πυροβολικού καθοδηγούμενου ακριβείας, το οποίο η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει αρκετά στον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας. Ένα παράδειγμα είναι ένα χτύπημα με HIMARS την 1η Ιανουαρίου σε μια εγκατάσταση που στεγάζει ρωσικές δυνάμεις στο Ντόνετσκ όπου σκότωσε τουλάχιστον 89 Ρώσους στρατιώτες, μια από τις πιο θανατηφόρες ουκρανικές επιθέσεις του πολέμου.

Επικαλούμενη τρεις ανώνυμους Ουκρανούς αξιωματούχους και έναν ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, η Post ανέφερε ότι η Ουκρανία βασίζεται επίσης στις ΗΠΑ για τη στόχευση συντεταγμένων για παρόμοια όπλα ακριβείας, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης M270. Ένας ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδόν ποτέ δεν εξαπολύουν πλήγματα χρησιμοποιώντας αυτά τα όπλα χωρίς συντεταγμένες που παρέχονται από στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ που βρίσκονται σε στρατιωτική βάση σε διαφορετική χώρα στην Ευρώπη.

Αυτός είναι ο πόλεμος μας τώρα.

Ανεξάρτητα από το πόσο οι πολιτικοί μας προσπαθούν να το περιστρέψουν, αυτό έχει γίνει πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Και φαίνεται ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται να πάνε τα πράγματα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή, πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις ρωσικών στρατευμάτων είναι έτοιμες να εισέλθουν στην Ουκρανία από το βορρά:

Πρόσφατα είχαμε την πρώτη επιβεβαίωση —με πραγματικά φωτογραφικά στοιχεία— για συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας που μοιάζουν με εκείνες πριν από το Φεβρουάριο του 2022. Ακολουθούν δορυφορικές φωτογραφίες ενός από αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τέτοιοι καταυλισμοί στις περιοχές Kursk και Voronezh, οι οποίες βρίσκονται ακριβώς πάνω από τις περιφέρειες Sumy και Kharkov της Ουκρανίας.

Για να υποστηρίξουν αυτά τα στρατεύματα, οι Ρώσοι κατασκευάζουν «μεγάλα νοσοκομεία πεδίου» κοντά στα ουκρανικά σύνορα όπως ακριβώς έκαναν πριν από την αρχική εισβολή:

Υπάρχουν τώρα αρκετές αναφορές για μεγάλα νοσοκομεία υπαίθρου που κατασκευάζονται σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιοχές, θυμίζοντας πάλι αυτό ακριβώς που συνέβη την προηγούμενη φορά πριν από την έναρξη του SMO. Και ένας ανώτερος υπολοχαγός της AFU δήλωσε ότι 10.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί πέρα ​​από τα σύνορα από το Sumy.

Υπάρχουν επίσης πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις ρωσικών στρατευμάτων στο νότο.

Αναμένω πως οι Ρώσοι σύντομα θα κηρύξουν επίσημα τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και κάθε προσποίηση ότι παίζουν ωραία θα απορριφθεί τελικά.

Από την ουκρανική πλευρά, ένας αξιωματούχος μόλις έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο όταν δήλωσε ότι «θα παρκάρουν τανκς στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και αυτό θα είναι δικαιοσύνη»

Ο επικεφαλής ασφαλείας του Κιέβου δεσμεύτηκε πως τα τανκς της Ουκρανίας θα είναι σταθμευμένα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και αυτό θα είναι δικαιοσύνη ενόψει της πρώτης επετείου της εισβολής του Πούτιν.

Ο Oleksiy Danilov, το αφεντικό του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας του Κιέβου, αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «δίδυμο του Χίτλερ», καθώς επανέλαβε τη φιλοδοξία της Ουκρανίας να εκδιώξει όλα τα ρωσικά στρατεύματα από το έδαφός της, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014.

Δεν ξέρω σε τι είδους φανταστικό κόσμο ζει, γιατί οι Ρώσοι θα εκτόξευαν τα πυρηνικά τους πολύ πριν συμβεί αυτό.

Αν έρθει η ώθηση, η Ρωσία θα καταφύγει σε πυρηνικό πόλεμο.

Εδώ στο δυτικό κόσμο, οι «ειδικοί» μας συνεχίζουν να μας διαβεβαιώνουν πως οι Ρώσοι δε θα το έκαναν ποτέ στην πραγματικότητα.

Αλλά οι Ρώσοι συνεχίζουν να ξεκαθαρίζουν ότι είναι πολύ σοβαροί με τις απειλές τους:

Η Ρωσία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την πυρηνική της απειλή για να αποδυναμώσει τη διεθνή υποστήριξη προς την Ουκρανία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου.

Το επίσημο ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε μέσω Telegram ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στις οποίες συμμετέχουν οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της, που σταθμεύουν για εκτόξευση από αέρα, ξηρά και θάλασσα, και έχουν θέσει τις μονάδες της σε ύψιστη επιφυλακή.

Στο νέο μου βιβλίο εξηγώ γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι καθόλου προετοιμασμένες για μια πυρηνική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν τις προειδοποιήσεις από εμένα ή από οποιονδήποτε άλλο για αυτό.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί απλώς υποθέτουν πως οι ηγέτες μας ξέρουν ακριβώς τι κάνουν και ότι όλα θα πάνε μια χαρά.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε πως δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε την ικανότητα του Τζο Μπάιντεν να ανακατεύει τα πράγματα.

Τώρα έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου υπάρχει πολύ πραγματική πιθανότητα ο Τζο Μπάιντεν να σκοτώσει την πλειοψηφία του πληθυσμού των ΗΠΑ σε έναν κατακλυσμικό πόλεμο.

Αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει καλά, και θα σας παροτρύνω να προετοιμαστείτε ανάλογα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail