Η Δύση «ταΐζει ένα τέρας» με όπλα στην Ουκρανία, λέει ο Αργεντινός αριστερός νομπελίστας

Freepen.gr - Η Δύση κάνει τεράστιο λάθος τροφοδοτώντας την Ουκρανία με όπλα, δήλωσε ο Αργεντινός αριστερός ακτιβιστής Adolfo Pérez Esquivel στην εφημερίδα Die Welt σε συνέντευξή του και αναδημοσιεύει το Remix.

«Τώρα οι Γερμανοί προμηθεύουν ξανά τανκς. Προφανώς δεν έχουν μάθει τίποτα», υποστήριξε ο Αργεντινός, ο οποίος πρόσθεσε πως βλέπει το Βερολίνο να βρίσκεται στο δρόμο για μια νέα εξάρτηση από την Ουάσιγκτον.

«Στην πραγματικότητα, η Ευρώπη έχει χάσει την ανεξαρτησία της, την αυτονομία της. Η Ευρώπη είναι πλέον αποικισμένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Χάνει την ταυτότητά της και τον έλεγχο των δικών του αποφάσεων», προειδοποίησε.

Μιλώντας από το στούντιο του στο Μπουένος Άιρες, ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης χαρακτήρισε τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία έναν πόλεμο αντιπροσώπων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της Δύσης από τη μια πλευρά και της Ρωσίας και της Κίνας από την άλλη. Τα σχόλιά του απηχούν τις επικρίσεις πολλών άλλων κριτικών για τον ρόλο της Δύσης στον πόλεμο, όπως του Γάλλου ιστορικού Emmanuel Todd.

«Ο ουκρανικός λαός είναι μόνο τα θύματα», είπε ο Perez Esquivel στη γερμανική εφημερίδα.

Ο Esquivel βλέπει τον Ουκρανό πρόεδρο ως τον κύριο ένοχο για τη συνεχιζόμενη ένοπλη σύγκρουση: «Το να στέλνεις τανκς για να υποστηρίξεις έναν φίλο Ναζί όπως ο Ζελένσκι είναι επικίνδυνο. Ταΐζεις ένα τέρας». Κατά την άποψη του Αργεντινού, ο Ζελένσκι δεν υπερασπίζεται την πατρίδα του, αλλά θυσιάζει τους δικούς του ανθρώπους για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Πρόκειται να χάσουν τα μάτια τους τους στόχους τους γιατί αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν πυρηνικό πόλεμο και ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο. Η αποκάλυψη θα προκληθεί από ανθρώπους, όχι μια φυσική καταστροφή».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail