Η Μόσχα έχει μυστικό σχέδιο να μην αφήσει τη Δύση να δεσμεύσει τη Ρωσία

Freepen.gr - Ο πολιτικός επιστήμονας Alexei Mukhin πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να έχει ένα μυστικό σχέδιο για να εμποδίσει τη Δύση να δεσμεύσει τη χώρα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία άρχισε να αναθεωρεί τη συμμετοχή της σε διεθνείς οργανισμούς όπου παραβιάζονται τα ρωσικά συμφέροντα.

"Αυτό συνέβη στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Αυτή η οργάνωση έχει εφαρμόσει έναν παράνομο μηχανισμό που έρχεται σε αντίθεση με άλλες δομές. Έχουμε εκατοντάδες τέτοιες συνθήκες και συμβάσεις εκεί και το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη", δήλωσε ο Λαβρόφ στην Κρατική Δούμα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, τέτοιες αποφάσεις θα μπορούσαν να ληφθούν σε όλο το φάσμα των διεθνών υποχρεώσεων της Ρωσίας. Επιπλέον, η Μόσχα βρισκόταν σε διαδικασία «μεγάλης απογραφής» συμφωνιών που έχουν χάσει τη σημασία τους.

"Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το φάσμα των διεθνών μας υποχρεώσεων. Από αυτή την άποψη, εξετάζουμε το θέμα των συνεισφορών της Ρωσίας σε αυτούς τους οργανισμούς όπου παραβιάζονται τα συμφέροντά μας. Καθυστερούμε την πληρωμή των εισφορών σε αυτούς", είπε ο υπουργός.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δε διευκρίνισε για ποιες οργανώσεις, συμβάσεις και συμφωνίες μιλάει.

Ο πολιτικός επιστήμονας Alexei Mukhin πιστεύει πως η ρωσική διοίκηση κρατά αυτές τις πληροφορίες μυστικές επίτηδες. Κατά τη γνώμη του, οι ρωσικές αρχές δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα μελλοντικά πολιτικά τους σχέδια.

"Από τη μια πλευρά, δε θέλουν να προκαλέσουν μια σοβαρή αρνητική αντίδραση. Από την άλλη, δε θέλουν να εκθέσουν το μοντέλο της συμπεριφοράς μας", δήλωσε ο Αλεξέι Μουχίν στο PolitRussia.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές συμφωνίες που αναθεωρεί σήμερα η Μόσχα έχουν δεσμευτικό αποτέλεσμα στη Ρωσία και οι δυτικές χώρες το εκμεταλλεύονται.

Η Ρωσία απαλλάσσεται από περιορισμούς που δεν επιβαρύνονται οι αντίπαλοί της.

"Στο πλαίσιο των παράνομων κυρώσεων και της παρενόχλησης της Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα, η Μόσχα θα πρέπει να αναλάβει ορισμένες υποχρεώσεις. Αυτό είναι θέμα εθνικής ασφάλειας", δήλωσε ο Αλεξέι Μουχίν.

Η Ρωσία αποχώρησε από:

- το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ,
- το Συμβούλιο της Ευρώπης (και, κατά συνέπεια, από τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

* πληροφορίες english.pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail