Τα σχέδια αποκαλύπτονται: Η Πολωνία είναι έτοιμη να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ

Twitter@PremierRP_en
Freepen.gr - Η Πολωνία μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, αλλά χρειάζεται νέους και ισχυρούς συμμάχους, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki στη Στοκχόλμη όπου συναντήθηκε με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ulf Kristersson για να συζητήσουν τις πολωνο-σουηδικές σχέσεις.

Οι Morawiecki και Kristersson συζήτησαν επίσης το θέμα της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ασφάλειας μέσω της υποστήριξης της Ουκρανίας και των πολιτών της στον αμυντικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Μετά τις συνομιλίες, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας είπε πως «η ΕΕ είναι πιο ενωμένη σήμερα, επειδή η Ουκρανία εξακολουθεί να υπερασπίζεται τη χώρα ένα χρόνο αφότου η Ρωσία προσπάθησε να τη γονατίσει».

«Λέγεται ότι οι καλές στιγμές δημιουργούν αδύναμους άνδρες, ενώ οι δύσκολες στιγμές δημιουργούν δυνατούς άνδρες. Ορισμένες χώρες της ΕΕ στέκονται στο ύψος των περιστάσεων σήμερα», είπε ο Morawiecki, προσθέτοντας ότι «σε τέτοιες εποχές, πρέπει κανείς να επιλέξει: πολιτισμό ή βαρβαρότητα».

Ο Morawiecki εξήρε την πολιτική στάση της Σουηδίας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η αρχή μιας νέας εποχής απειλών.

Ο Morawiecki είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να επιστρέψει στην υπεράσπιση της παγκόσμιας ειρήνης και τάξης.

«Ελπίζω ότι με τη Σουηδία και τη Φινλανδία ως μέλη του ΝΑΤΟ, θα σχηματίσουμε μια ισχυρή συμμαχία. Η νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη Σουηδία και τη Φινλανδία», συνέχισε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Πολωνό πρωθυπουργό, η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία: «Δεν θα καταφέρετε να σπάσετε την Ευρώπη σε κομμάτια».

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Morawiecki εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον πόλεμο στην Ουκρανία από το πιο απλό, ήτοι να αναδειχθεί η χώρα του ως ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή, έως μια πιθανή αναθεώρηση συνόρων που θα φέρει την Πολωνία στα παλιά της ανατολικά σύνορα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail