Κριμαία και Τελικός Πόλεμος

Μια αυτοκτονική ολιγαρχική ελίτ παραπλανημένη από τα ψέματα, την προπαγάνδα και τους ιδιοτελείς μύθους της.

Τον Ιανουάριο, το Foreign Affairs, το επιστόμιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων [CFR], δημοσίευσε "Η υπόθεση για τη κατάληψη της Κριμαίας: Γιατί η Ουκρανία μπορεί—και πρέπει—να απελευθερώσει την επαρχία.”

Kurt Nimmo / Παρουσίαση Freepen.gr

Το αρχικό άρθρο είναι κλειδωμένο πίσω από ένα paywall. Στη "συλλογική Δύση", η Πολεμική προπαγάνδα, όπως και όλα τα άλλα, είναι προς πώληση. Τα ψέματα και η παραμόρφωση πρέπει τώρα να αγοραστούν.

Ωστόσο, το άρθρο δημοσιεύτηκε εκ νέου από το" Κέντρο Αμυντικών στρατηγικών στην Ουκρανία", μια κυβερνητική γραφειοκρατία μετά το πραξικόπημα, όπου ο πρώην στρατηγός της USG Wesley Clark και ο Phil Jones, του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η ουσία του κειμένου επικεντρώνεται στην ρεβιζιονιστική ιστορία και στον ισχυρισμό πως η Κριμαία είναι και ήταν πάντα μέρος της Ουκρανίας. Έτσι, σύμφωνα με τους παγκοσμιοποιητές του CFR, θα είναι απολύτως νόμιμο για τους νεοναζί μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν και τους τρελούς λάτρεις του εθνοτικού καθαριστή Στέπαν Μπαντέρα να σκοτώσουν τους κατοίκους της Κριμαίας, η πλειοψηφία των οποίων είναι εθνοτικά ρωσική.

Το CFR δεν το έθεσε έτσι, φυσικά. "Τα δυτικά κράτη είναι ενωμένα στην πεποίθησή τους ότι η προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 ήταν και είναι απαράδεκτη. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους σιχαίνονταν να εγκρίνουν οποιοδήποτε σχέδιο που θα επέστρεφε την Κριμαία στην Ουκρανία", γράφει ο Andriy Zagorodnyuk, πρόεδρος του Κέντρου αμυντικών στρατηγικών.

Για την παγκόσμια ελίτ, η πρόληψη των βασανιστηρίων, των βιασμών και τη δολοφονία εθνοτικά Ρώσων είναι "απαράδεκτη". Ωστόσο, η επιθυμία των Κριμαίων να αποσχιστούν από το βιβλίο - και οι άνθρωποι που καίνε νεοναζί, από την άλλη πλευρά, δεν είναι αποδεκτή.

Ο Ζαγκορόντνιουκ, πρώην υπουργός "Άμυνας", είναι" διακεκριμένος συνεργάτης " στο Κέντρο Ευρασίας του Ατλαντικού Συμβουλίου.

Το Ατλαντικό Συμβούλιο είναι μια "δεξαμενή σκέψης" επιρροής του ΝΑΤΟ στη μισθοδοσία του Υπουργείου Εξωτερικών της USG.

Λαμβάνει επίσης χρήματα από την αποστολή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, "την κυβέρνηση της [τώρα] Αυτού Μεγαλειότητας", το Πεντάγωνο, το Ίδρυμα Open Society, το Twitter, το Facebook, το Google, το Palantir, τους εμπόρους θανάτου (Lockheed Martin, Raytheon, General Dynamics, Northrop Grumman), banksters (JP Morgan, Bank of America, BlackRock) και το Ίδρυμα Rockefeller.

Το Συμβούλιο του Ατλαντικού και οι υποστηρικτές του προωθούν την επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο και την εχθρότητα προς τους ανταγωνιστές.

"Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της θα πρέπει να αναπτύξουν μια αμυντική στρατηγική ικανή να αποτρέψει και, εάν είναι απαραίτητο, να νικήσει τη Ρωσία και την Κίνα ταυτόχρονα", είναι ένα από τα πιο παράλογα και εξαιρετικά επικίνδυνα αποσπάσματα που προέρχονται από το πολεμικό συμβούλιο αυτού του δισεκατομμυριούχου, σύμφωνα με Άρθρο Εξωτερικής Πολιτικής του Φεβρουαρίου 2022.

Το άρθρο του CFR είναι γεμάτο ψέματα. Για παράδειγμα, η Κριμαία δεν είναι Ρωσία. Αυτό παραλείπει το γεγονός πως περισσότερο από το 60 τοις εκατό των κατοίκων της έχουν ρωσική εθνότητα.

Οι προπαγανδιστές του πολέμου του CFR επιμένουν ότι η Κριμαία ήταν πάντα μέρος της Ουκρανίας. Στην πραγματικότητα, η Κριμαία έχει βιώσει κατά τη μακρά ιστορία της εισβολή νομάδων, όπως μεταξύ άλλων Τάταροι, Κιμμέριοι, Σκύθες, Σαρμάτες, Γότθοι της Κριμαίας, Άλαν, Βούλγαροι, Ούννοι, Χαζάρ, Κιπτσάκ, και Μογγόλοι. Οι Ρώσοι του Κιέβου, ο πολιτιστικός πρόγονος των Ρώσων, άσκησε τον έλεγχο της Κριμαίας ξεκινώντας από τον δέκατο αιώνα.

Μια ειλικρινής αξιολόγηση της ιστορίας καθιστά σαφές πως η Κριμαία πρέπει να είναι μέρος της Ουκρανίας, όχι της Ρωσίας. Είναι νομικά αναγνωρισμένο και αποδεκτό ως ουκρανικό έδαφος από ολόκληρο τον κόσμο — συμπεριλαμβανομένης, μέχρι το 2014, και της Ρωσίας. Η Κριμαία κυβερνάται από το Κίεβο για 60 από τα τελευταία 70 χρόνια και έτσι οι περισσότεροι από τους κατοίκους της την γνωρίζουν πρώτα και κύρια ως ουκρανική χερσόνησο.

Η παραπάνω εκτίμηση είναι προβλέψιμη. Το CFR και το Ατλαντικό Συμβούλιο έχουν να κάνουν με την υπεροχή ενός κράτους παγκόσμιας τάξης και τη διατήρηση της κυριαρχίας από εγκατεστημένα καθεστώτα πελατών. Η επιθυμία των Κριμαίων δεν είναι σημαντική. Η αποδυνάμωση της Ρωσίας είναι ο πρωταρχικός στόχος, ανεξάρτητα από το πόσοι αθώοι πρέπει να υποστούν φρικτούς θανάτους.

Εκτός εξίδωσης είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι εθνοτικά Ρώσοι, η πλειοψηφία στην Κριμαία, φοβούνται μπαντεριστές Ναζί που εγκαταστάθηκαν από την USG το 2014. Οι υπερεθνικιστές έχουν αποδείξει τόσο με λόγια όσο και με πράξεις το μίσος τους για οτιδήποτε ρώσικο. Υπάρχουν άφθονες ενδείξεις ότι οι υπερεθνικιστές στο Κίεβο είναι αποφασισμένοι να καθαρίσουν εθνοτικά τους Ρώσους, και χωρίς αυτό, να σκοτώσουν κάθε Ρώσο στην Κριμαία, το Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ, το Χερσόν, το Μικολάιβ και τη Ζαπορίζια.

Ο Μπάιντεν, οι νεοσυντηρητικοί του και οι "παρεμβατιστές της ανθρωπιστικής βοήθειας", κατ ' εντολή του CFR, του WEF και των "υπερεθνικών θεσμών", όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν ανησυχούν για την τύχη μερικών εκατομμυρίων Ρώσων, πρώην θυμάτων μιας ναζιστικοποιημένης Ουκρανίας. Οι λάτρεις των μπαντεριστών θα έχουν το ελεύθερο χέρι να βασανίζουν, βιάσουν, εξευτελίσουν, και σκοτώσουν Ρώσους στην καταγωγή εάν το σχέδιο για την ανάκτηση της Κριμαίας, του Ντονμπάς κτλ., πραγματοποιηθεί.

Μετά την πανευρωπαϊκή περιοδεία του Volodymyr Zelenskyy την περασμένη εβδομάδα, το βρετανικό κράτος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στείλει πυραύλους Harpoon και Storm Shadow στους εθνοκαθαριστές και τους λάτρεις των Μπαντεριστών στο Κίεβο.

Κλιμακώνοντας ένα paywall των Financial Times με μια σκάλα 12 ποδιών, διάβασα "η Κριμαία θα μπορούσε να είναι το σημείο καμπής του Πούτιν σε ένα παιχνίδι πυρηνικό chicken game", ένα απερίσκεπτο άρθρο που δελεάζει τον πυρηνικό πόλεμο ως απάντηση στην απειλή της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά εάν αντιμετωπίσει μια υπαρξιακή απειλή. Η ίδια λογική ισχύει και για την εθνική ασφάλεια του USG.

Οι ψευδείς πυρηνικές απειλές του Πούτιν τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει να χάνουν την ισχύ τους. Για να είναι αξιόπιστες, η Ρωσία θα πρέπει να καταστήσει σαφές πως μια εισβολή στην Κριμαία θα αποτελούσε κόκκινη γραμμή. Αντιμέτωπος με την απώλεια της Κριμαίας, ο Πούτιν θα μπορούσε να θεωρήσει αυτό ένα αξιόλογο στοίχημα, πιστεύοντας ότι η Ουκρανία (με δυτική ενθάρρυνση) θα κινηθεί πρώτη. Αυτή θα ήταν μια στιγμή ακραίου κινδύνου.

Πόσο ηλίθιο—και εμφανώς προπαγανδιστικό.

Οι Financial Times είναι, τουλάχιστον φαινομενικά, μια βρετανική έκδοση (μια κρατική ιαπωνική εταιρεία μέσων ενημέρωσης, η Nikkei, κατέχει την FT). Η συντακτική κλίση του περιοδικού περιγράφεται ως" συντηρητικός φιλελευθερισμός", δηλαδή νεοσυντηρητικός φιλελευθερισμός. Είναι ένας ακόμη επίσημος αγωγός προπαγάνδας που βασίζεται σε συνδρομές, με paywall.

Μόνο η USG, υπό τον ιδρυτή του κράτους εθνικής ασφάλειας (NSC, CIA, Πεντάγωνο), Πρόεδρο Χάρι Τρούμαν, έριξε ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, σκοτώνοντας χιλιάδες αθώους Ιάπωνες πολίτες.

Ο Τρούμαν, βασικά πυρηνικός τρομοκράτης, ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στον Στάλιν και τη Σοβιετική Ένωση. Όπως θα συνέβαινε στα χρόνια που ακολούθησαν, οι ζωές των μη μαχητών ανδρών, γυναικών και παιδιών θα θυσιάζονταν για τους νεοφιλελεύθερους στόχους εξωτερικής πολιτικής της USG. Το σύνολο των νεκρών μέχρι στιγμής είναι εκατομμύρια.

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, πρώην οπαδός της χρήσης δηλητηριώδους αερίου σε ανήσυχους Κούρδους στη Μεσοποταμία, προέτρεψε τον Τρούμαν να ρίξει πυρηνικά στη Μόσχα.

Η κυρίαρχη Τράπεζα, η εταιρική και κληρονομική αριστοκρατική ελίτ και οι σχετικοί αγωγοί προπαγάνδας paywall—ft, οι εξωτερικές υποθέσεις του CFR, οι New York Times, η Washington Post της CIA κ. λπ.—προωθούν επιθετικά έναν τελικό πόλεμο εναντίον του νέου Χίτλερ, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ολιγαρχική ελίτ παραπλανάται από τα δικά της ψέματα, την προπαγάνδα και τους ιδιοτελείς μύθους, κυρίως από τον αλαζονικό ισχυρισμό ότι η USG είναι ένα μοναχικό "εξαιρετικό έθνος", ένας φάρος Δημοκρατίας, η τελευταία μια ψευδαίσθηση που κυριαρχεί σε ένα αδιάκοπα προπαγανδισμένο κοινό.

Αυτό το tweet δεν είναι δύσκολο να μεταφραστεί: σύμφωνα με τη λογική των ψυχοπαθών, η δολοφονία αθώων στην Κριμαία με βόμβες μικρής διαμέτρου που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος (μέρος του τελευταίου πακέτου "βοήθειας" ύψους 2,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) θα αναγκάσει τη Μόσχα να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εθνική της ασφάλεια. Εάν η Ρωσία καταλήξει στο συμπέρασμα πως αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή, θα καταφύγει σε πυρηνικά όπλα, όπως και η USG σε παρόμοια κατάσταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail