Η Ευρώπη προσπαθεί να βρει τανκς για την Ουκρανία

Freepen.gr -
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι συνολικά οκτώ χώρες εντάχθηκαν στον συνασπισμό για την προμήθεια τανκς Leopard στην Ουκρανία. Πρόκειται για τη Δανία, τον Καναδά, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Νορβηγία και την Πορτογαλία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ισχυρίστηκε πως το Κίεβο αναμένει να παραλάβει έως και 140 άρματα μάχης δυτικών μοντέλων μόνο κατά τις πρώτες παραδόσεις από αυτόν το συνασπισμό. Το Κίεβο ελπίζει να αρχίσει να χρησιμοποιεί νέο εξοπλισμό στο πεδίο της μάχης την άνοιξη, σημειώνει σε ανάλυσή του το southfront.org.

Ωστόσο, κάτι πήγε στραβά. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας, οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου εξακολουθούν να αναζητούν δύο τάγματα αρμάτων μάχης Leopard 2 για την Ουκρανία. Το Κίεβο είναι πιθανό να λάβει λιγότερα από τα οχήματα που υποσχέθηκαν.

Αρχικά, η Γερμανία επρόκειτο να δημιουργήσει έναν συνασπισμό για να στείλει δύο τάγματα αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, που είναι περισσότερα από 60 οχήματα μάχης.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Πολωνίας ανακοίνωσε την ελπίδα των χωρών του ΝΑΤΟ να στείλουν άρματα μάχης στην Ουκρανία για πολλές ταξιαρχίες. Υπάρχουν τουλάχιστον 93 τανκς στην τυπική ταξιαρχία αρμάτων μάχης της Ουκρανίας.

Μέχρι σήμερα, η Γερμανία και η Πορτογαλία έχουν ήδη ετοιμάσει 17 άρματα μάχης σε μια νέα τροποποίηση για αποστολή. Η Πολωνία είναι έτοιμη να μεταφέρει άλλα 30 άρματα μάχης, παλαιότερης όμως έκδοσης και τα οποία είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζονται επισκευή. Αυτά τα "Leopards" θα φτάσουν στην Ουκρανία μόνο στα τέλη Απριλίου.

Ο δυτικός συνασπισμός αντιμετώπισε ένα άλλο εμπόδιο. Οι κυβερνήσεις ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών αρνήθηκαν να στείλουν άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Die Welt.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί νωρίτερα πως θα παραδώσει 18 Leopard 2 στην Ουκρανία, αλλά τώρα, ανταποκρινόμενη σε ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας, η Χάγη ισχυρίστηκε ότι η μεταφορά τανκς στο Κίεβο δεν εξετάζεται πλέον. Η απόφαση για ακύρωση της προμήθειας ελήφθη σε στενές διαβουλεύσεις μεταξύ της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

Η Δανία επίσης δε θα μεταφέρει άρματα μάχης στην Ουκρανία, αν και η χώρα διαθέτει 44 Leopard της πιο σύγχρονης έκδοσης - 2A7.

Η Σουηδία δε θέλει να στείλει οχήματα μάχης στο καθεστώς του Κιέβου, καθώς και η Φινλανδία μπορεί επίσης να αρνηθεί τις προμήθειες μέχρι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατιωτικών έχει ήδη ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου στην Κάτω Σαξονία κι αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου τη στιγμή της προγραμματισμένης μεταφοράς τους.

...Αν ο δυτικός συνασπισμός βρει τα τανκς για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail