Η Τουρκία αρνείται ότι έδωσε στη Ρωσία ηλεκτρονικά προϊόντα για αμυντικούς σκοπούς

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου διέψευσε ότι η Άγκυρα είχε δώσει στη Ρωσία ηλεκτρονικά προϊόντα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην αμυντική βιομηχανία.

"Οι ισχυρισμοί πως δώσαμε στη Ρωσία ηλεκτρονικά προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αμυντική βιομηχανία είναι ψευδείς. Εάν υπάρξουν παραβιάσεις σχετικά με αυτό, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο", δήλωσε ο Τούρκος κορυφαίος διπλωμάτης σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα τη Δευτέρα μετά από συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, το Reuters ανέφερε πως οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία για το απαράδεκτο εξαγωγής μικροτσίπ και άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων στη Ρωσία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς, διαφορετικά οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να επιβάλουν περιορισμούς σε τουρκικές εταιρείες ή τράπεζες που παραβιάζουν τις κυρώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail