Μια δίκαιη ερώτηση προς τον Πούτιν: Γιατί η Ρωσία υποστηρίζει το καθεστώς του Κιέβου;

Πολλοί αρχίζουν να κάνουν δίκαιες ερωτήσεις στο Κρεμλίνο καθώς η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία διαρκεί όλο και περισσότερο. Μία από αυτές είναι η εξής: Γιατί η Ρωσία υποστηρίζει και χορηγεί το καθεστώς του Κιέβου;

Lyuba Lulko - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η ρωσική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου χορηγεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Στις 15 Φεβρουαρίου αναφέρθηκε ότι η Gazprom αύξησε τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας από 30,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σε 35,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως (+15 τοις εκατό). Αυτή είναι η μέγιστη τιμή από τις 15 Ιανουαρίου.

Οι πληρωμές της Gazprom για το transit του φυσικού αερίου προς το Κίεβο αυξάνονται και δεν είναι μυστικό πώς η ουκρανική διοίκηση ξοδεύει αυτά τα χρήματα. Ξοδεύει καταρχήν για στρατιωτικές ανάγκες.

Σήμερα, το ρωσικό φυσικό αέριο ταξιδεύει στην Ευρώπη είτε μέσω του εδάφους της Ουκρανίας είτε μέσω του αγωγού Turkish Stream. Ωστόσο, οι Ρώσοι βουλευτές δε λένε τίποτα για το θέμα. Αντίθετα, προτιμούν να επιτεθούν σε έναν πιο αδύναμο αντίπαλο.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin έδωσε εντολή στην Επιτροπή Ασφαλείας να στείλει αίτημα στη Γενική Εισαγγελία σχετικά με εργοστάσιο της Lukoil που φέρεται να προμηθεύει καύσιμα στην Ουκρανία. Πριν από αυτό, η γερμανική Die Welt έγραψε ότι το διυλιστήριο της Lukoil στο Μπουργκάς «έσωσε» τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με τον εφοδιασμό τους σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, έχοντας εξασφαλίσει έως και το 40% των αναγκών της Ουκρανίας.

Οι εκπρόσωποι της Lukoil απάντησαν πως δε γνώριζαν πού ανακατευθύνθηκε το καύσιμο από τους αγοραστές της στη Βουλγαρία στη συνέχεια. Ωστόσο, το ρωσικό κράτος θα πρέπει να αναγκάσει τη Lukoil να πουλήσει τις δραστηριότητές της στη Βουλγαρία, όπως έκανε στην Ιταλία για να σώσει τις ζωές του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού.

Αντ' αυτού, αφήστε την Ουκρανία να πληρώσει ακριβά τα καύσιμα κίνησης από την άλλη πλευρά του ωκεανού.

Το κεφάλαιο που χορηγεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει να εθνικοποιηθεί

Κανείς στη Δούμα δε δίνει επίσης σημασία στο γεγονός ότι ορισμένες ξένες εταιρείες που εργάζονται στη Ρωσία χρηματοδοτούν επίσης το καθεστώς του Κιέβου.

Ο Όμιλος Carlsberg μετέφερε σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία το Μάρτιο του περασμένου έτους. Η εταιρεία χρηματοδοτεί ένα κέντρο αποκατάστασης για Ουκρανούς μαχητές και κάθε 20ος Ουκρανός υπάλληλος πολεμά στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία διατηρεί τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας τους. Η μπύρα Carlsberg είναι ακόμα διαθέσιμη στη Ρωσία. Τι πρέπει να κάνει η Ρωσία σε τέτοιους καλοπροαίρετους στο πλαίσιο της κατάσχεσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στη Δύση και της μεταφοράς τους στην Ουκρανία;

Γιατί να επιτρέπεται η διέλευση στην ΕΕ μέσω των λιμένων της Βαλτικής;

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι το Καζακστάν προμηθεύει ενεργά καύσιμα και άλλα προϊόντα στη μη φιλική προς τη Ρωσία, Λετονία μεταφέροντας τις εξαγωγές του στην ΕΕ μέσω της Ρωσίας. Αφορά προϊόντα όπως:

- προϊόντα πετρελαίου,
- κάρβουνο,
- τροφή.

Παραμένει μυστήριο γιατί το Καζακστάν δεν χρησιμοποιεί τα ρωσικά λιμάνια στην Ουστ Λούγκα για τον σκοπό αυτό.

Τα ρωσικά χρήματα στην Ουκρανία μυρίζουν πολύ άσχημα

Είναι ενδιαφέρον πως ο Πρόεδρος Πούτιν ερμηνεύει το πρόβλημα από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Έτσι μίλησε για τις πληρωμές διαμετακόμισης της Gazprom προς την Ουκρανία — δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως που χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού.

"Αποκαλούν τη Ρωσία επιτιθέμενη, αλλά συνεχίζουν να παίρνουν τα χρήματα για τις υπηρεσίες διαμετακόμισης. Τους πληρώνουμε ακόμα κι αν μας αποκαλούν επιτιθέμενους, αν και είναι επιθετικοί σε σχέση με το Ντονμπάς. Αντιμετωπίζουμε την επιθετικότητα και όχι το αντίστροφο, αλλά παίρνουν τα χρήματά μας, και αυτό είναι μια χαρά για αυτούς. Τα χρήματα δε βρωμάνε», είπε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail