Η Ρωσία επιθυμεί να ενισχύσει το ενεργειακό εμπόριο με την Ινδία. Συναλλαγές σε ρουπία και ρούβλι

Freepen.gr - Καθώς η στρατιωτική της εκστρατεία συνεχίζεται στην Ουκρανία, η Ρωσία βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης του ενεργειακού της εμπορίου με την Ινδία ενισχύοντας τις προμήθειες αργού πετρελαίου και Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG).

Οι δύο πλευρές εξετάζουν επίσης συναλλαγές πληρωμής καυσίμων σε εθνικά τους νομίσματα — Ρουπία ή Ρούβλι — αντί για δολάριο ΗΠΑ, αναφέρει το newsvibesofindia.com.

Η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας Novatek δήλωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ινδία για μακροπρόθεσμα συμβόλαια για την προμήθεια LNG.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Leonid Mikhelson δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με αρκετές ινδικές εταιρείες βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς η Ρωσία επιθυμεί να επενδύσει στον ενεργειακό τομέα της χώρας και να επεκτείνει περαιτέρω τη συνεργασία.

Ο Mikhelson πρόσθεσε πως η εταιρεία του ενδιαφέρεται για ευρύτερες επενδύσεις στην ινδική αγορά, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής τερματικών εκ νέου αεριοποίησης για παραγωγή LNG.

«Θέλουμε να μην είμαστε μόνο προμηθευτές LNG. Ινδικές εταιρείες μηχανικών συμμετέχουν ήδη στα έργα μας και υπάρχει ένα ορισμένο μερίδιο Ινδών προμηθευτών σε εξοπλισμό. Θέλουμε να το επεκτείνουμε και να το αυξήσουμε», είπε.

Νωρίτερα, το Reuters είχε αναφέρει ότι ο κύριος διανομέας φυσικού αερίου της Ινδίας GAIL συζητούσε τους όρους μιας μακροπρόθεσμης σύμβασης για εισαγωγές LNG με τη Novatek.

Οι εταιρείες βρίσκονται κοντά στην υπογραφή προσύμφωνου, σύμφωνα με πηγές του κλάδου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail