Η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων μαχητικών από τη Βρετανία καθιστά τον αεροπορικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ αναπόφευκτο

Είναι αναπόφευκτο ότι το ΝΑΤΟ θα συγκεντρώσει ένα συνασπισμό μαχητικών όπως τα τανκς που συγκέντρωσε πρόσφατα για να στείλει σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία μετά την ανακοίνωση της Τετάρτης από το Λονδίνο ενόψει του αιφνιδιαστικού ταξιδιού του Ζελένσκι εκεί. Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα αρχίσει να εκπαιδεύει τους πιλότους αυτής της χώρας να χειρίζονται μαχητικά αεροσκάφη προτύπων του ΝΑΤΟ για να συμπέσει με την επίσκεψή του, αν και η πραγματικότητα είναι πως αυτή η διαδικασία πιθανότατα ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό και αποκαλύπτεται μόνο τώρα για λόγους «πολιτικής ευκολίας».

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Για να εξηγήσουμε, σε αντίθεση με το συνασπισμό αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ που αντιπροσώπευε μια κλιμάκωση, αλλά δεν πρέπει να υπερβάλλουμε, ο επικείμενος συνασπισμός αεριωθούμενων θα μπορούσε να μετατοπίσει αποφασιστικά την στρατιωτική-στρατηγική δυναμική της ουκρανικής σύγκρουσης σε μια πολύ πιο αποσταθεροποιητική τροχιά. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι οπλισμοί μπορούν να ενισχύσουν ευέλικτα τις αεροπορικές και χερσαίες δυνατότητες του Κιέβου, για να μην αναφέρουμε την αύξηση των πιθανοτήτων καθώς θα μπορεί να πραγματοποιήσει αποτελεσματικά συνδυασμένες οπλικές επιχειρήσεις κατά τις φερόμενες προγραμματισμένες επιθέσεις και των δύο πλευρών στο προσεχές μέλλον.

Ο διευθυντής του δεύτερου ευρωπαϊκού τμήματος στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών Σεργκέι Μπελιάγιεφ προέβλεψε αυτό το σενάριο την προηγούμενη μέρα, αλλά υποβάθμισε τη σημασία του, καθώς υποσχέθηκε πως οι δυνάμεις της Μόσχας θα ανταποκρινόταν επαρκώς σε αυτή την κλιμάκωση, αν και αυτό δε δυσφημεί την προηγούμενη αξιολόγηση. Η στρατιωτική-βιομηχανική κρίση της Δύσης που συνδέεται με αυτόν τον παρατεταμένο πόλεμο αντιπροσώπων που δεν περίμεναν, τους αναγκάζει να στείλουν σύγχρονο εξοπλισμό στο Κίεβο αφού εξαντλήθηκαν οι προμήθειες της Σοβιετικής εποχής.

Ήταν είτε αυτή η πορεία δράσης είτε μείωση του ρυθμού, της κλίμακας και του εύρους της ένοπλης βοήθειας, το δεύτερο σενάριο της οποίας θεωρήθηκε πολιτικά απαράδεκτο, άρα η απόφαση να προχωρήσουμε με την αποστολή σύγχρονων αρμάτων μάχης και πιθανότατα σύντομα μαχητικών αεροσκαφών. Και στις δύο περιπτώσεις, παρά το δημόσιο δράμα που περιβάλλει αυτές τις κλιμακώσεις, είναι σχεδόν βέβαιο εκ των υστέρων πως η εκπαίδευση είχε διαταχθεί εδώ και πολύ καιρό και τα προαναφερθέντα θεατρικά ήταν απλώς για σκοπούς διαχείρισης αντίληψης για να δικαιολογήσουν αυτά τα αποτελέσματα.

Άλλωστε, η στρατιωτική-βιομηχανική κρίση της Δύσης ήταν ορατή πριν από μήνες, όταν έγινε σαφές ότι το σχετικό συγκρότημα της δεν είχε την ικανότητα να διατηρήσει την προαναφερθείσα ένοπλη βοήθεια προς το Κίεβο. Επομένως, τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν κρυφά να εκπαιδεύονται για τη λειτουργία σύγχρονων δυτικών όπλων πριν από λίγο καιρό, προετοιμασμένα για το σενάριο αυτού του είδους όπλων να πρέπει να αποσταλούν εκεί κάποια στιγμή αργότερα, εάν η Ρωσία κατέληγε να καταστρέψει τα αποθέματα του ΝΑΤΟ της σοβιετικής εποχής όπως έκανε τελικά.

Έχοντας φτάσει τελικά σε εκείνο το σημείο, αποφασίστηκε έξυπνα να παρουσιαστεί κάποιο δημόσιο δράμα για αυτό το ευαίσθητο θέμα της κλιμάκωσης της σύγκρουσης δια αυτών των μέσων, προκειμένου να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη προς υποστήριξη αυτής της προσχεδιασμένης απόφασης. Αυτό εξηγεί την γελοία παρωδία που έκαναν η Γερμανία και η Πολωνία για τα άρματα μάχης Leopard, τα οποία τώρα φαίνεται να βρίσκονται σε διαδικασία αναπαραγωγής όσον αφορά τα σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα πιθανότατα σε έναν σχετικό συνασπισμό μεταξύ ΗΒ, Πολωνίας και άλλων για αποστολή τους.

Η τεχνητά κατασκευασμένη εντύπωση των Αμερικανών υποτελών που αναλαμβάνουν μονομερώς το προβάδισμα στην «υπεράσπιση της Ουκρανίας» θα τύχει εκμετάλλευσης στη συνέχεια για να δικαιολογήσει τις ίδιες τις ΗΠΑ ότι στέλνουν παρόμοιο αεροπορικό εξοπλισμό ακριβώς όπως συμφώνησαν πρόσφατα να στείλουν τα άρματα μάχης Abrams παράλληλα με άλλα κράτη που στέλνουν τα Leopard τους. Αυτή η εξήγηση των γεγονότων μπορεί ομολογουμένως να ακουγόταν λίγο πολύ εικαστική μόλις πριν από μια εβδομάδα, αλλά τώρα φαίνεται ασύγκριτα πιο αξιόπιστη υπό το φως της τελευταίας ανακοίνωσης του Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει του αιφνιδιαστικού ταξιδιού του Zelensky.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail