Το ΝΑΤΟ κηρύσσει τον πόλεμο στη Ρωσία

Ο ουκρανικός στρατός προετοιμάζεται για αντεπιθέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με τον ίδιο, επιθετικές επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού σχεδιάζονται στις αρχές της άνοιξης.

southfront.org

Παρουσίαση Freepen.gr

Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υπηρέτες τους υποστηρίζουν επιθετικές ενέργειες και παρέχουν στην Ουκρανία όπλα, ώστε ο στρατός της να προσπαθήσει να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν 31 άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία, τα οποία ισοδυναμούν με ένα ουκρανικό τάγμα αρμάτων μάχης.

Η Γερμανία ανακοίνωσε επίσης ότι θα παραδώσει 14 άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο και θα επιτρέψει στους συμμάχους να προμηθεύουν αυτά τα οχήματα στο Κίεβο. Συνολικά, η Γερμανία και οι εταίροι της σκοπεύουν να παράσχουν 112 Leopard.

Ωστόσο, τα νέα δώρα έκαναν το Κίεβο να πεινάσει.

Η Ουκρανία θα αναζητήσει προμήθειες πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και αεροσκαφών, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι ως απάντηση στην ανακοίνωση για προμήθεια τανκς. «Πρέπει να προμηθεύσουμε αεροσκάφη στην Ουκρανία. Και αυτό είναι ένα όνειρο. Και αυτό είναι το καθήκον», είπε.

Την επόμενη μέρα μετά τις δηλώσεις του, το Politico ανέφερε, επικαλούμενο στρατιωτικούς αξιωματούχους και διπλωμάτες, ότι οι δυτικές χώρες συζητούσαν το ενδεχόμενο να προμηθεύσουν μαχητικά τζετ στην Ουκρανία.

«Το επόμενο φυσικό βήμα θα ήταν τα μαχητικά», είπε στην εφημερίδα ένας διπλωμάτης από μια από τις σκανδιναβικές χώρες.

Σημείωσε ότι υπάρχει μια «κόκκινη γραμμή» για τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, αλλά αλλάζει: για παράδειγμα, το περασμένο καλοκαίρι αφορούσε την προμήθεια πυραυλικών συστημάτων HIMARS, τα οποία τελικά παρέλαβε το Κίεβο. Μετά το ίδιο έγινε και με την προμήθεια τανκς.

Στις 26 Ιανουαρίου, ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας είπε πως η χώρα του σκέφτεται την προμήθεια μαχητικών MiG-29 στο Κίεβο. Νωρίτερα, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο μεταφοράς μαχητικών πολλαπλών χρήσεων F-16 στην Ουκρανία εάν το Κίεβο ζητήσει επίσημα στρατιωτικά αεροσκάφη. Εν μέσω της συνεχιζόμενης συζήτησης για το ενδεχόμενο δυτικών προμηθειών αεροσκαφών για την Ουκρανία, η Lockheed Martin από τις Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζει σχέδια για αύξηση της παραγωγής μαχητικών F-16.

Αξιωματούχοι των χωρών του ΝΑΤΟ δηλώνουν ανοιχτά ότι διεξάγουν επιθετικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, χωρίς να το κηρύσσουν δημόσια και χωρίς να τηρήσουν εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες, δηλαδή χωρίς τη συγκατάθεση των δικών τους ανθρώπων, κήρυξη στρατιωτικού νόμου κ.λπ.

Στέλνουν ανοιχτά, μαζικά και συστηματικά διάφορα όπλα στην ουκρανική πρώτη γραμμή, συμπεριλαμβανομένου βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού για επιθετικές επιχειρήσεις.

Στρατιωτικό προσωπικό και μονάδες χωρών του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις εχθροπραξίες και συντονίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού.

Ειδικές υπηρεσίες των χωρών του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν και συντονίζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το ΝΑΤΟ πρέπει να παραδεχτεί ότι έχει ήδη μπει στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Αυτό σημαίνει πως οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι εγκαταστάσεις υποδομής και τα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων που βρίσκονται στην επικράτεια των χωρών του ΝΑΤΟ γίνονται νόμιμοι στόχοι για τους ρωσικούς πυραύλους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail