Σύννεφα πολέμου πάνω από την Υπερδνειστερία

Το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει ένοπλη πρόκληση κατά της Μολδαβικής Δημοκρατίας της Πρίντεστρου (Υπερδνειστερία) εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, θα διεξαχθεί από μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων μελών του σχηματισμού Αζόφ.

southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή η ψευδής επίθεση θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την εισβολή στο έδαφος της Υπερδνειστερίας. Για τον σκοπό αυτό, οι Ουκρανοί σαμποτέρ θα είναι μεταμφιεσμένοι σε στρατιωτικό προσωπικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αλλαγή της κατάστασης.

Νωρίτερα αναφέρθηκε πως το καθεστώς του Κιέβου έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις που μαζί με ρουμανικά και μολδαβικά στρατεύματα θα μπορούσαν να εμπλακούν σε μια συντονισμένη επίθεση στην Υπερδνειστερία, όπου αναπτύσσεται η Επιχειρησιακή Ομάδα των Ρωσικών Δυνάμεων.

Εν μέσω αμυδρών προοπτικών των δυνάμεων υπέρ του Κιέβου στη μάχη για την περιοχή του Ντονμπάς, το καθεστώς Ζελένσκι μπορεί να αποφάσισε να συντονιστεί με άλλα κράτη-μαριονέτες στην περιοχή για να ανοίξει ένα νέο μέτωπο κατά των Ρώσων, επεκτείνοντας έτσι τις φλόγες του πολέμου ακόμη περισσότερο. Το καθεστώς του Κιέβου και οι πραγματικοί ηγεμόνες του στην Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την καταστροφική έκβαση μιας τέτοιας κίνησης για ολόκληρη την Ευρώπη. Αντίθετα, ο Λευκός Οίκος και οι συνδεδεμένες παγκόσμιες ελίτ μπορεί να θεωρήσουν αυτήν τη σοφή στιγμή για να αυξήσουν τα διακυβεύματα και να αποτρέψουν τα ευρωπαϊκά έθνη από οποιεσδήποτε προσπάθειες να κάνουν έστω και μικρά βήματα προς τη διπλωματική διευθέτηση της στρατιωτικής διπλωματικής αντιπαράθεσης.

Αυτό θα βοηθήσει επίσης το Κίεβο και την παρέα να επιστήσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από μια τολμηρή κατάσταση στην οποία οι δυνάμεις υπέρ του Κιέβου έχουν βρεθεί στην περιοχή του Ντονμπάς. Η απώλεια του Soledar και η καταρρέουσα άμυνα των σχηματισμών υπέρ του Κιέβου στο Bakhmut δείχνουν ότι αποσπάσματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτόν τον τομέα βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης. Οι μόνοι παράγοντες που επιβραδύνουν αυτό είναι η μόνιμη ροή ουκρανικών τροφών για κανόνια και όπλων που προμηθεύονται από το εξωτερικό. Ως εκ τούτου, ο θεατρικός τύπος κάλυψης της σύγκρουσης από τα MSM και δυτικούς ομιλούντες απαιτεί αμέσως κάποια νίκη δημοσίων σχέσεων. Και κανείς δε νοιάζεται, αν αυτή η νίκη μπορεί να οδηγήσει στην έκρηξη ενός ακόμη μεγαλύτερου, δυνητικά πυρηνικού, πολέμου στην Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail