Ψυχολογικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ με ΑΤΙΑ για να κρύψουν εγκλήματα και να προωθήσουν την στρατιωτική ατζέντα;

Οι στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης φαίνονται όλο και πιο ανόητες. Τώρα, η Ουάσιγκτον καταφεύγει σε μηχανισμούς επιστημονικής φαντασίας, προωθώντας την αφήγηση των «επιθέσεων UFO». Οι λόγοι φαίνονται πολύ απλοί: να αποτραπεί η προσοχή των ΜΜΕ από τις πρόσφατες χημικές καταστροφές στη χώρα και ταυτόχρονα να προκληθεί ανησυχία στους πολίτες για υποτιθέμενες «άγνωστες απειλές», που μπορεί να επιτρέψουν την προώθηση στρατιωτικών σχεδίων.

Lucas Leiroz, ερευνητής Κοινωνικών Επιστημών στο Rural Federal University of Rio de Janeiro, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Λίγες μέρες μετά την κατάρριψη ενός κινεζικού μετεωρολογικού μπαλονιού λόγω «κινδύνων για την εθνική ασφάλεια», η Ουάσιγκτον αποφάσισε να εμβαθύνει τις θεωρίες συνωμοσίας της. Τώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι παρακολουθεί τις δραστηριότητες των υποτιθέμενων UFO στην επικράτειά της. Σύμφωνα με τις αμερικανικές και καναδικές αρχές, μερικά από αυτά τα UFO είχαν καταρριφθεί στη συνοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών - ωστόσο, πολύ ύποπτα, τα συντρίμμια των άγνωστων αντικειμένων δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Η αμερικανική κυβέρνηση απέφυγε να κατηγορήσει οποιαδήποτε χώρα για εκτόξευση των υποτιθέμενων UFO, αν και ορισμένοι προπαγανδιστές πρότειναν κινεζική εμπλοκή, συνδέοντας το επεισόδιο με την περίπτωση του μετεωρολογικού μπαλονιού. Περισσότερο από αυτό, οι Αμερικανοί κατέφυγαν ακόμη και σε περίεργες και μη ρεαλιστικές εικασίες για μια πιθανή «επίσκεψη εξωγήινων». Για παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την «πιθανότητα» τα περιστατικά να ήταν μια πραγματική επαφή με εξωγήινα όντα, ο στρατηγός Glen Van Herck, διοικητής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ και της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD), δήλωσε πως «δεν αποκλείει οτιδήποτε".

«Θα αφήσω την κοινότητα των πληροφοριών και την κοινότητα της αντικατασκοπείας να το καταλάβουν (...) Δεν έχω αποκλείσει τίποτα (...) Σε αυτό το σημείο, συνεχίζουμε να αξιολογούμε κάθε απειλή ή άγνωστη πιθανή απειλή που πλησιάζει τη Βόρεια Αμερική με μια προσπάθεια ταυτοποίησης», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Προφανώς, το θέμα τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης. Στα κοινωνικά δίκτυα, λέξεις όπως «UFO» και «εισβολή εξωγήινων» έφτασαν στα trending θέματα, με χιουμοριστικά σχόλια να κοροϊδεύουν την κατάσταση και κείμενα που εκφράζουν ανησυχία, φόβο και τρόμο. Αν και το θέμα φαίνεται εξαιρετικά ξεκαρδιστικό σε πολλούς ανθρώπους, η ιδέα της «απειλής από τον ουρανό» είναι πολύ έντονη στην αμερικανική κουλτούρα. Από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001 επικρατεί κλίμα φόβου σε πολλούς Αμερικανούς πολίτες σχετικά με εναέρια αντικείμενα, αφού το μεγαλύτερο επεισόδιο επίθεσης στη χώρα, που έγινε στο οικονομικό κέντρο της Δύσης, ήρθε ακριβώς «από τον ουρανό».

Το πιο περίεργο πράγμα σε όλη αυτή την κατάσταση, ωστόσο, είναι να αναλύσουμε πως, παράλληλα με την «εισβολή των UFO», συνέβαινε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην αμερικανική ιστορία, με τον εκτροχιασμό και την έκρηξη ενός τρένου που μετέφερε χημικές ενώσεις μεταξύ των πολιτειών του Οχάιο και της Πενσυλβάνια. Η τραγωδία προκάλεσε μια τρομερή χημική διαρροή, σχηματίζοντας ένα τοξικό σύννεφο με φωσγένιο και υδροχλώριο, αέρια εξαιρετικά επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Το ποτάμι της πόλης επηρεάστηκε επίσης, επηρεάζοντας σοβαρά τη ζωή περισσότερων από 5.000 κατοίκων της περιοχής. Ορισμένοι ειδικοί έχουν αποκαλέσει την υπόθεση «Τσέρνομπιλ 2.0».

Τα «UFO» απέτρεψαν περιέργως να γίνουν γνωστές οι επικρίσεις για αμέλεια των αμερικανικών αρχών στον περιορισμό των επιπτώσεων του ατυχήματος. Ενώ οι χρήστες του Διαδικτύου αποσπάστηκαν συζητώντας για εξωγήινους, ο πληθυσμός του Οχάιο ήταν μεθυσμένος από τον καπνό από την έκρηξη, με αβέβαιο αριθμό θυμάτων. Υπό αυτή την έννοια, τα "UFO" συνέβαλαν σθεναρά στο να αποτρέψουν τους δημοσιογράφους από το να εκθέσουν την υποκρισία των ΗΠΑ - μιας χώρας που επιβάλλει περιβαλλοντικά πρότυπα στο εξωτερικό και είναι ανίκανη να περιορίσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα στο εσωτερικό.

Ωστόσο, η στρατηγική σημασία των «UFO» για τα συμφέροντα των αμερικανικών ελίτ δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια απλή προσπάθεια απόκρυψης περιβαλλοντικών εγκλημάτων. Υπάρχει επίσης μια έντονη στρατιωτική αίσθηση εμφανής στη διάδοση της αφήγησης των UFO, λαμβάνοντας υπόψη τους προαναφερθέντες παράγοντες. Αυξάνοντας το αίσθημα φόβου μεταξύ των πολιτών και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα «άγνωστης απειλής», γίνεται ευκολότερο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συγκεντρώσει λαϊκή υποστήριξη για την έγκριση μέτρων για την ενθάρρυνση της στρατιωτικοποίησης. Μπροστά στην αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, η «άγνωστη απειλή» εμφανίζεται ως ευκαιρία για να αναζωογονηθεί η υποστήριξη προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που πρέπει να αναφερθεί. Λίγες μέρες πριν από το περιστατικό με τα ΑΤΙΑ στα σύνορα Αμερικής και Καναδά, η αμερικανική κυβέρνηση είχε κατηγορηθεί επίσημα από τον Seymour Hersh, ένα βραβευμένο ερευνητή δημοσιογράφο, ότι ήταν υπεύθυνη για την τρομοκρατική επίθεση στους αγωγούς Nord Stream. Η απήχηση του σκανδάλου ελαχιστοποιήθηκε σημαντικά από τα περιστατικά UFO, γεγονός που αυξάνει τις υποψίες γύρω από την υπόθεση.

Πράγματι, αυτές οι «συμπτώσεις» μπορούν να θεωρηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία ότι τα UFO είναι μια ψυχολογική επιχείρηση που λειτουργεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να κρύψει τα εγκλήματά της και να προωθήσει τις στρατιωτικές της ατζέντες. Με έναν αποσπασμένο και τρομοκρατημένο πληθυσμό, είναι πιο εύκολο να αγνοήσετε τη συνάφεια επεισοδίων όπως το Nord Stream και το Οχάιο, καθώς και να δημιουργήσετε κίνητρα για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Πράγματι, αν υπάρχουν πραγματικά, οι «εξωγήινοι» δεν φαίνεται να είναι η πραγματική απειλή για τον κόσμο σήμερα: για άλλη μια φορά, είναι οι ΗΠΑ που προωθούν την αποσταθεροποίηση και τον πανικό για να υπερασπιστούν τα εγωιστικά τους συμφέροντα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail