Πονοκέφαλος στο Τελ Αβίβ: Το Ιράν ετοιμάζεται να πουλήσει συστήματα αεράμυνας στη Συρία!

Freepen.gr - Το Ιράν είναι πιθανό να πουλήσει συστήματα αεράμυνας στη Συρία για να ενισχύσει την άμυνά του ενόψει των συχνών ισραηλινών επιθέσεων, ανέφερε η ιρανική κρατική τηλεόραση στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η Συρία πρέπει να ανοικοδομήσει το δίκτυο αεράμυνας της και απαιτεί βόμβες ακριβείας για τα μαχητικά της αεροπλάνα», ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

«Είναι πολύ πιθανό ότι θα γίνουμε μάρτυρες της προμήθειας από το Ιράν ραντάρ και αμυντικών πυραύλων, όπως το σύστημα Khordad 15, για την ενίσχυση της αεράμυνας της Συρίας», ανέφερε η τηλεόραση, προσθέτοντας πως μόνο τμήματα μιας πρόσφατης αμυντικής συμφωνίας με τη Συρία δημοσιοποιήθηκαν.

Το Khordad 15 αναπτύχθηκε από τον Οργανισμό Αεροπορικών Βιομηχανιών του Ιράν για να αντιμετωπίσει όλους τους τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των stealth μαχητών, καθώς και πυραύλων κρουζ και drones.

Το σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας είναι συνήθως οπλισμένο με τον πύραυλο καθοδηγούμενο από ραντάρ Sayyad-3, ο οποίος έχει μέγιστο βεληνεκές 150 χιλιόμετρα και ύψος πτήσης 30 χιλιόμετρα. Το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει, να αναχαιτίσει και να καταστρέψει έως και έξι στόχους ταυτόχρονα.

Το ρεπορτάζ της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης ήρθε λιγότερο από μια εβδομάδα μετά από μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία φέτος.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail