Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για την άμυνά της – Μεντβέντεφ

Freepen.gr - Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών για την άμυνά της, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Σε τελική ανάλυση, είναι προφανές σε όλες τις λογικές δυνάμεις πως αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν την ήττα της Ρωσίας, τότε είμαστε όλοι στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας σύγκρουσης. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία, τότε έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με οποιαδήποτε όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε στις δηλώσεις Πούτιν, ο οποίος είπε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί στο πεδίο της μάχης. Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τα μέτρα για την περαιτέρω μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων (START, START-III) για τον συγκεκριμένο λόγο.

Ο Μεντβέντεφ εστίασε το ενδιαφέρον στο πώς θα αντιδράσουν οι πυρηνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, στην απόφαση της Μόσχας. Οι στρατηγικές πυρηνικές τους δυνάμεις δεν περιλάμβαναν πυρηνικές κεφαλές και εκτοξευτές όταν γίνονταν οι προετοιμασίες για τις συμφωνίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail