Η Ουκρανία προσπαθεί να παρασύρει την Τιφλίδα σε σύγκρουση με τη Ρωσία στο γεωργιανό έδαφος

Freepen.gr - Το καθεστώς του Κιέβου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξαπλώσει τον πόλεμο. Στις 11 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να επεκτείνουν τον πόλεμο στο έδαφος της χώρας του.

«Οι προσπάθειες να εξαπλωθεί με κάποιο τρόπο αυτή η σύγκρουση στη χώρα μας, δυστυχώς, δεν σταματούν. Ακούσαμε άμεσους ισχυρισμούς από εκπροσώπους των ουκρανικών αρχών σχετικά με αυτό το θέμα. Στόχος τους ήταν να ανοίξουν ένα «δεύτερο μέτωπο», είπε.

Ωστόσο, το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου δεν σταμάτησε στις δηλώσεις και προέβη επίσης σε επιθετικές ενέργειες για να υποκινήσει εχθροπραξίες στο έδαφος της Γεωργίας. Σύμφωνα με τον Γεωργιανό πρωθυπουργό, το Κίεβο έστειλε τον πρώην πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι από την Ουκρανία στη Γεωργία. Ωστόσο, ο Σαακασβίλι συνελήφθη και η Ουκρανία ζήτησε από την Τιφλίδα να αφήσει ελεύθερο τον Σαακασβίλι στο Κίεβο.

Ο Γεωργιανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν σταματά τις προκλήσεις του.

Ορισμένοι Ουκρανοί πολιτικοί έκαναν διάφορες δηλώσεις υποστηρίζοντας πως η Γεωργία πρέπει να ξεκινήσει πόλεμο και στην πραγματικότητα να θυσιάσει τη δική της ασφάλεια και τη ζωή των στρατιωτών της για την ευημερία του ουκρανικού καθεστώτος.

Για παράδειγμα, στις 12 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής της Ουκρανίας Fyodor Venislavsky ισχυρίστηκε ότι ο γεωργιανός λαός έχει μια μοναδική ευκαιρία να αναγκάσει τις αρχές να «λάβουν συγκεκριμένα βήματα και να απελευθερώσουν την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία», καθώς η προσοχή της Ρωσίας είναι πλέον εντελώς στραμμένη στην Ουκρανία. Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov δήλωσε πως η Γεωργία πρέπει να «ξεσηκωθεί και να υπερασπιστεί τη χώρα της».

Το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να υποκινήσει τον πόλεμο στη Γεωργία, ενεργώντας μαζί με την αντιπολίτευση της χώρας. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας υποστήριξε σε ομιλία του στο κοινοβούλιο ότι είναι στενοί ιδεολογικοί εταίροι.

«Αυτό δεν είναι μυθοπλασία, ούτε ερμηνεία ούτε θρύλος, παραθέτω τα λόγια που είπαν σε συνέντευξη Τύπου. Εάν αυτοί οι άνθρωποι ήταν σήμερα στην εξουσία, δηλαδή εκπρόσωποι των ουκρανικών αρχών και των συμμάχων τους που ήθελαν να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο στη Γεωργία, θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον από τους πολίτες μας: έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπήρχε πραγματικά δεύτερο μέτωπο εδώ;» ρώτησε ο Γκαριμπασβίλι.

Τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανού Ονείρου, Irakli Kobakhidze, πρότεινε τη διοργάνωση δημοψηφίσματος για το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου κατά της Ρωσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η θέση του πληθυσμού. Σύμφωνα με τον Kobakhidze, ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην Ουκρανία τον διαβεβαίωσαν πως ήταν πολύ επιθυμητό για τη Γεωργία να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο.

Αργότερα, ο πολιτικός εξήγησε ότι οι ισχυρισμοί του ήταν ένα αστείο.

Η ηγεσία της χώρας γνωρίζει πως «η κοινωνία είναι ενάντια στον πόλεμο», διαβεβαίωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail