Εξευτελίζουν το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη

Παρακολουθούμε όλοι τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν εκβιάζει τη Δύση για την υπόθεση ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Από: Το Παρόν

Σε μεγαλύτερο ποσοστό βεβαίως ευθύνονται όλοι εκείνοι που πέρυσι το καλοκαίρι συναίνεσαν στο μνημόνιο που υπέγραψαν οι τρεις χώρες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για να κατευνάσουν την Τουρκία. Τώρα όμως βλέπουν πού οδήγησε αυτή η πολιτική κατευνασμού.

Πάντως είναι τραγικό (πέραν της απαράδεκτης ενέργειας καψίματος του Κορανίου) χώρες όπως η Φιλανδία και κυρίως η Σουηδία να απολογούνται εδώ και επτά μήνες στην Τουρκία και να υποχρεώνονται να κάνουν εκπτώσεις στο δικό τους αξιακό σύστημα για να ικανοποιήσουν τον παραλογισμό του Ερντογάν, ο οποίος θέλει να του παραδώσουν πολίτες που νόμιμα βρίσκονται στο έδαφος των δύο σκανδιναβικών χωρών, αλλά ο ίδιος τους θεωρεί τρομοκράτες.

Ακόμη πιο τραγική είναι η περίπτωση της Φινλανδίας, καθώς, αντί να στηρίξει τη Σουηδία απέναντι σε αυτόν τον ωμό εκβιασμό, έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει την πρώτη εξαγωγή αμυντικού υλικού στην Τουρκία (σπάζοντας το εμπάργκο που μέχρι τώρα είχε επιβάλει, για λόγους που συνδέονται κυρίως με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων), ελπίζοντας ότι έτσι θα αποσπάσει την εύνοια του Σουλτάνου. Αλλά τόσο η Φινλανδία όσο και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διαμηνύσουν στον κ. Ερντογάν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν διαχωρισμό των δύο υποψηφιοτήτων, ώστε να μην αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στον Τούρκο Πρόεδρο για νέους εκβιασμούς, που απλώς εξευτελίζουν το ίδιο το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail