Η ευθανασία των Τραπεζιτών

εστάλη από τον συντάκτη
Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος PhD

Ευ-θανασία σημαίνει τον καλό θάνατο, τον ανώδυνο θάνατο ή την πρόκληση του ανώδυνου θανάτου, για να τερματιστεί η ζωή ασθενών, που υποφέρουν από ανίατες ασθένειες και υφίστανται αφόρητο πόνο και ταλαιπωρία.

Εδώ όμως, σύμφωνα με το Κέυνς, η ευθανασία των Τραπεζιτών είναι επιτακτική, όχι επειδή αυτοί πάσχουν, αλλά επειδή από αυτούς πάσχει όλη η κοινωνία. 

Ζουν παρασιτικά από την συλλογή τόκων. Είναι καθ' ολοκληρία άχρηστοι για την πραγματική οικονομία, δεν εξυπηρετούν καμμία μα καμμία λειτουργία στην Οικονομία. 

Εφ' όσον αυτά είναι σωστά, που είναι, τότε κατά τον Κέυνς θα πρέπει να τους αποσύρουμε από το τοπίο της οικονομίας, δηλαδή να τους πεθάνουμε, ευγενικά, με καλοσύνη, σε αντίθεση με αυτά που αυτοί κάνουν στην Κοινωνία. 

Είναι απλά τα πράγματα. Αρκεί η Κεντρική Τράπεζα να μηδενίσει το επιτόκιο μιάς μέρας και η δουλειά έγινε. Με άλλα λόγια αυτό το εισόδημα που εισπράττουν από την πραγματική οικονομία θα τους το αποστερήσουμε και θα πάνε στην ευχή του Θεού. 

Προς Θεού, ο Κέυνς δεν εννοούσε πραγματικά να τους δολοφονήσουμε. Απλά θα τους αφαιρέσουμε το εισόδημα του κηφήνα που εισπράττουν και μετά ας προσαρμοστούν σε μια νέα ζωή αν μπορούν.
Δεν χρειάζεται να χύσουμε κι άλλο αίμα. Νισάφι πιά με τις Γιαλατζή Επαναστάσεις!! Αυτή θα είναι μια πραγματική Επανάσταση στην κυριολεξία.

Σπύρος Στάλιας
spyridonstalias@hotmail.com

(Σημείωση: Το επιτόκιο μίας ημέρας είναι το επιτόκιο με το οποίο τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δανείζονται και δανείζουν κεφάλαια μιας ημέρας (μιας ημέρας) προς και από άλλη Τράπεζα. Η Τράπεζα θέτει ένα επίπεδο στόχο για αυτό το επιτόκιο. Αυτός ο στόχος για το επιτόκιο μίας ημέρας αναφέρεται συχνά ως επιτόκιο πολιτικής της Τράπεζας)

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail