Η ιρανική Πολεμική Αεροπορία αποκάλυψε τη νέα υπόγεια στρατιωτική βάση

Freepen.gr -
Η ιρανική Πολεμική Αεροπορία αποκάλυψε τη νέα της υπόγεια στρατιωτική βάση την Τρίτη, μεταδίδει το πρακτορείο tasnimnews.com. Ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Υποστράτηγος Mohammad Hossein Baqeri και ο Διοικητής του Στρατού του Ιράν, Υποστράτηγος Abdolrahim Mousavi επισκέφτηκαν την υπόγεια αεροπορική βάση, που ονομάζεται Oghab-44 (Eagle-44).

Η τακτική αεροπορική βάση μπορεί να φιλοξενήσει και να προετοιμάσει διάφορα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, βομβαρδιστικών και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, για αποστολές.

Η υπόγεια βάση αποτελείται από διάφορα τμήματα, όπως περιοχή συναγερμού, θέση διοίκησης, υπόστεγα πολεμικών αεροπλάνων, κέντρο επισκευής και συντήρησης, εξοπλισμό πλοήγησης και αεροδρομίου και δεξαμενές καυσίμων.



Η μεγάλη υπόγεια αεροπορική βάση μπορεί επίσης να λάβει τα νέα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και να τα προετοιμάσει για αποστολές.

Το Oghab-44 είναι μια από τις πολλές τακτικές υπόγειες βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν κατασκευαστεί σε όλο το Ιράν τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες των μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας και τις απαιτήσεις πολιτικής άμυνας.

Οι βάσεις αυτές που έχουν κατασκευαστεί ανάλογα με τις ανάγκες και με υψηλό συντελεστή ασφαλείας βρίσκονται κάτω από τις ορεινές περιοχές, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αιφνιδιαστικές εναέριες επιχειρήσεις στα σημεία και σε ώρες που δε θα περίμεναν οι εχθροί.



Οι υπόγειες βάσεις φιλοξενούν τα μαχητικά αεροσκάφη σε ασφαλείς τοποθεσίες και εφοδιάζουν τα αεροπλάνα με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και διάφορες βόμβες και πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των Yasin, Qaem και Asef.

Η ιρανική Πολεμική Αεροπορία είχε ήδη αποκαλύψει μια υπόγεια βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών με την ονομασία «Drone Base 313». Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών δείχνουν ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει λεπτομερή σχέδια για την ανάπτυξη υπόγειων βάσεων σε όλο το Ιράν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail