Γιατί τόσο πολλοί στη Δύση λένε ψέματα για τα θύματα της Ουκρανίας;

Με γοητεύουν τύποι όπως ο Wes O'Donnell, που δημοσιεύουν παραληρηματικές ανοησίες χωρίς να προσφέρουν ούτε ένα αξιόπιστο στοιχείο. Ο O'Donnell, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει υπηρετήσει στον στρατό των ΗΠΑ και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ανέβασε ένα κομμάτι στο Medium την περασμένη εβδομάδα με τον πιασάρικο τίτλο, Η λατρεία του θανάτου του Putin προετοιμάζεται για τεράστιες απώλειες τις επόμενες μέρες.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ακολουθούν μερικά σημαντικά σημεία από το άρθρο του:

Ο ρωσικός στρατός μόλις υπέστη το πιο θανατηφόρο 24ωρο από την έναρξη του πολέμου. Σύμφωνα με την Ουκρανία, 1.030 Ρώσοι σκοτώθηκαν χθες, καθώς η Μόσχα συνεχίζει να πετάει χιλιάδες πρόσφατα επιστρατευμένους στρατιώτες στην κρεατομηχανή.

Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στη Ρωσία σε 133.190. . . .

Σε μια ενημέρωση πληροφοριών που δόθηκε την Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις «κατάφεραν να κερδίσουν μόνο αρκετές εκατοντάδες μέτρα εδάφους την εβδομάδα», επειδή το Κρεμλίνο «τώρα δε διαθέτει τα πυρομαχικά και τις μονάδες ελιγμών που απαιτούνται για επιτυχημένες επιθέσεις».

Υποθέτω πως η έρευνα δεν είναι το δυνατό κοστούμι του κ. O'Donnell. Αντί να ψάξει για ανεξάρτητες πηγές, επαναλαμβάνει τα ψέματα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο παίρνει τις «πληροφορίες» του από τους Ουκρανούς. Εάν αποδεχτείτε την ουκρανική αλήθεια, είστε πεπεισμένοι ότι οι Ρώσοι σφάζονται με φρικτό ρυθμό. Μόνο ένα μικρό πρόβλημα - δεν κατάφερα να βρω κανένα ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που να δείχνει μαζικά νεκροταφεία και χιλιάδες θλιμμένους Ρώσους συγγενείς.

Ο O'Donnell βασίζεται επίσης στην προπαγάνδα που δημιουργείται από το Institute for the Study of War (ένας νέος ανταγωνιστής για το Oxymoron of the Year Award). Προβάλλει αυτόν τον παράξενο ισχυρισμό:

Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι πώς ο Πούτιν χρησιμοποιεί τους στρατεύσιμους σε αυτόν τον πόλεμο αντίθετα στο παραδοσιακό ρωσικό στρατιωτικό δόγμα. Ιστορικά, οι «πυρήνες» της Ρωσίας ήταν το επαγγελματικό σώμα των συμβασιούχων στρατευμάτων της — ενώ οι στρατεύσιμοι προορίζονταν για επιπόλαια καθήκοντα όπως η χειρωνακτική εργασία και η συντήρηση.

Αλλά στην Ουκρανία, οι στρατεύσιμοι είναι εκείνοι που στέλνονται στο μέτωπο, ενώ τα στρατεύματα με συμβάσεις παραμένουν με ασφάλεια «στα μετόπισθεν».

Λοιπόν, όπως έλεγε ο Κρις Μπέρμαν στο ESPN, «Πάμε στη βιντεοκασέτα». Εδώ είναι ένα βίντεο με στρατιώτες «συμβασιούχους» του Ομίλου Wagner στη μέση της μάχης στο Bakhmut να μαζεύουν τα πτώματα των πεσόντων Ουκρανών. Μπορείτε να ακούσετε το θόρυβο της μάχης στο βάθος. Παράξενο δεν είναι. Αντί να βεβηλώνουν τα σώματα των αντιπάλων τους, οι Ρώσοι συμβασιούχοι στρατιώτες αντιμετωπίζουν τους νεκρούς με σεβασμό καθώς ασφαλίζουν τα πτώματα για να τα στείλουν πίσω στα αγαπημένα τους πρόσωπα. (Μπορείτε να δείτε μια ουκρανική σημαία σε μερικά από τα φέρετρα).

Εδώ είναι το υπόλοιπο αυτής της ιστορίας. Αυτά τα φέρετρα κατευθύνονται στη δυτική Ουκρανία και θα ταφούν σε νεκροταφεία όπως τα παρακάτω:

Θέλω να επαναλάβω την αδυναμία των ουκρανικών και ρωσικών αρχών να ελέγξουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πανταχού παρούσα κάμερα κινητού τηλεφώνου παρέχει ένα ισχυρό εργαλείο για την καταγραφή γεγονότων καθώς συμβαίνουν. Αν οι Ρώσοι πέθαιναν με τους αριθμούς που ισχυρίζονται οι ουκρανικές πηγές, θα το βλέπαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν το βλέπουμε. Τουλάχιστον όχι στον αριθμό που εμφανίζονται στα ουκρανικά κανάλια.

Δεν υπονοώ ότι η Ρωσία είναι χωρίς απώλειες. Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται και τραυματίζονται. Όχι όμως στον όγκο που συμβαίνει με τους Ουκρανούς στρατιώτες. Οι ουκρανικοί ισχυρισμοί για ρωσικές απώλειες είναι απλώς μια άλλη εκδήλωση ψυχολογικής προβολής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail