Θα τελειώσει τον κόσμο ο πυρηνικός πόλεμος, η κατάρρευση του χρέους ή η εξάντληση της ενέργειας;

Η ευθραυστότητα δεν ήταν πιθανώς ποτέ μεγαλύτερη στην ιστορία. Τρεις μόνο λέξεις περικλείουν τη μοίρα του κόσμου.
 
Egon von Greyerz - goldswitzerland.com / Παρουσίαση Freepen.gr


Οι ΤΡΕΙΣ λέξεις είναι: ΠΟΛΕΜΟΣ, ΧΡΕΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ λέξη θα σώσει οικονομικά όσους κατανοούν τη σημασία της. Θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο στο μελλοντικό νομισματικό σύστημα του κόσμου. Η λέξη είναι προφανώς ΧΡΥΣΟΣ. Καθώς ο κόσμος μετακινείται από ένα εύθραυστο δυτικό σύστημα που βασίζεται στο χρέος σε ένα σύστημα βασισμένο σε εμπορεύματα και ενέργεια στην Ανατολή και το Νότο, ο χρυσός θα αναλάβει στρατηγικό ρόλο στο νομισματικό σύστημα.

ΠΟΛΕΜΟΣ – Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Ο πόλεμος είναι προφανώς μια δυνητικά καταστροφική απειλή, καθώς η απόλυτη ύπαρξη του κόσμου και της ανθρωπότητας βρίσκεται πλέον σε μέγιστο κίνδυνο. Οι πόλεμοι είναι φρικτοί, όποιος κι αν τους ξεκινά. Από την αρχή της ανθρωπότητας υπήρξαν πιθανώς πάνω από 100.000 σημαντικοί πόλεμοι και συγκρούσεις.

Οι πόλεμοι είναι φρικτοί, όποιος κι αν τους ξεκινά. Οι περισσότεροι πόλεμοι καταλήγουν σε σοβαρούς θανάτους και τραυματισμούς και με τεράστιο ανθρώπινο και οικονομικό κόστος. Και στο τέλος του πολέμου, η κατάσταση είναι συχνά χειρότερη από όταν ξεκίνησε, όπως για παράδειγμα στο Αφγανιστάν, το Βιετνάμ, το Ιράκ και τη Λιβύη, χώρες στις οποίες οι ΗΠΑ εισέβαλαν απρόκλητα. Το ίδιο πιθανότατα θα συμβεί και στην Ουκρανία.

Υπάρχουν πάντα δύο πλευρές σε έναν πόλεμο. Έμαθα πριν από πολλά χρόνια πως πριν κρίνουμε κάποιον, πρέπει να περπατήσουμε τρεις γύρους στο φεγγάρι με τα μοκασίνια του.

Ας περπατήσουμε λοιπόν πρώτα με τα μοκασίνια του Πούτιν.

Ολόκληρη η Δύση μισεί τη Ρωσία και την έχει εξατομικεύσει στον Πούτιν. Λίγοι συνειδητοποιούν ότι πολλοί από τους ανθρώπους πίσω από τον Πούτιν είναι ακραίοι σκληροπυρηνικοί και πολύ πιο επικίνδυνοι. Ιστορικά, η Ουκρανία (όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες) είχε μια ετερόκλητη ύπαρξη. Από τα τέλη του 1700 έως το 1991 η Ουκρανία ήταν μέρος της Ρωσίας/Σοβιετικής Ένωσης με μια σύντομη διακοπή μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων το 1917.

Μετά την επανάσταση του Μαϊντάν στην Ουκρανία το 2014, η συμφωνία του Μινσκ με τη μεσολάβηση της Γερμανίας και της Γαλλίας όριζε πως σε τμήματα της περιοχής του Ντονμπάς θα έπρεπε να δοθεί αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει επίσης να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των βαρέων όπλων από τους Ουκρανούς. Η συμφωνία του Μινσκ δεν τηρήθηκε ποτέ και η Ουκρανία συνέχισε να σκοτώνει πάνω από 20.000 Ρώσους στην περιοχή και να βομβαρδίζει το Ντονμπάς. Καθώς οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2022, (υποτίθεται μετά από επιμονή των ΗΠΑ), η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Έτσι, τα παραπάνω είναι πώς βλέπει η Ρωσία και ο Πούτιν την κατάσταση στην Ουκρανία.

Φορώντας τα μοκασίνια της Αμερικής, οι νεοσυντηρητικοί των ΗΠΑ ανησυχούν εξαιρετικά μήπως χάσουν την ηγεμονία των ΗΠΑ. Από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ έχουν ουσιαστικά αποτύχει με κάθε πόλεμο στον οποίο έχουν εμπλακεί. Αλλά κατά την άποψή τους, εάν αποτύχουν στην παρούσα σύγκρουση, αυτό θα είναι το τέλος της κυριαρχίας των ΗΠΑ τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.

Η Ουκρανία είναι ξεκάθαρα απλώς ένα πιόνι σε ένα πολύ μεγαλύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο τιτάνων – ΗΠΑ και Ρωσίας.

Παρακολούθησα ζωντανά την τελευταία ομιλία του Ζελένσκι σε Βρετανούς βουλευτές όπου εκλιπαρούσε για αεροπλάνα, όπλα και χρήματα. Αυτός είναι προφανώς ο ρόλος ενός ηγέτη σε άμυνα, αν και σαφώς θυσιάζει το λαό του.

Αλλά οι πόλεμοι είναι πραγματικά πραγματικά παράξενοι. Χειροκροτώντας κάθε φράση που έλεγε ο Ζελένσκι για τους κακούς Ρώσους εισβολείς ήταν περίπου 1.000 πολιτικοί των οποίων οι Βρετανοί πρόγονοι, για μια περίοδο 400 ετών, είχαν εισβάλει, κατακτήσει και κυβερνήσει πάνω από 400 εκατομμύρια ανθρώπους και το 25% της γης του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τμημάτων της Ασίας, της Αυστραλίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Αμερικής. Αλλά σήμερα το παπούτσι είναι στο άλλο πόδι.

Οι πολιτικοί είναι μάστορες στο να πετούν πέτρες ενώ κάθονται σε γυάλινα σπίτια.

Όμως οι πόλεμοι είναι πάντα για τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. Είναι ξεκάθαρο σε αυτό το σημείο πως η Δύση δυστυχώς αγνοεί τις πιθανές συνέπειες αυτού του πολέμου καθώς συνεχίζει να στέλνει χρήματα και όπλα αλλά όχι ειρηνευτές. Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν ειρήνη σε αυτό το στάδιο και η Ευρώπη απλώς ακολουθεί τυφλά ό,τι κι αν ξεκινήσουν οι ΗΠΑ χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες που τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά είναι πολύ σοβαρότερες για την Ευρώπη.

Ο Ζελένσκι ζήτησε τανκς και τα παίρνει. Τώρα ζητά αεροπλάνα τα οποία εξετάζουν και οι χώρες του ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλοί στρατιώτες του ΝΑΤΟ εκεί χωρίς τις επίσημες στολές. Ένας Αυστριακός συνταγματάρχης επιβεβαιώνει πως αν ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ βγάλει τη στολή του, είναι μισθοφόρος και έτσι φαίνεται πώς το ΝΑΤΟ στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία ανεπίσημα. Επίσης η ομάδα Μότσαρτ με επικεφαλής έναν συνταξιούχο συνταγματάρχη του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ δρα στην Ουκρανία ως μισθοφόροι.

Είναι λοιπόν σαφές πως δεν υπάρχουν μόνο όπλα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αλλά και στρατιώτες. Αυτό εξ ορισμού είναι τόσο κοντά στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο όσο μπορεί να φτάσει ο κόσμος.

Φαίνεται πολύ απίθανο η Ρωσία να χάσει αυτόν τον πόλεμο με την στρατιωτική της υπεροχή. Ακόμη και με σημαντική πρόσθετη βοήθεια από το ΝΑΤΟ, η Ουκρανία είναι απίθανο να έχει μια ευκαιρία.

Εάν το ΝΑΤΟ αποφασίσει να κλιμακώσει τον πόλεμο με μεγάλα στρατεύματα και εξοπλισμό, όχι μόνο η Ρωσία θα απαντήσει σθεναρά αλλά πιθανώς και η Κίνα και ίσως η Ινδία και η Κορέα.

Αλλά σαφώς υπάρχουν μόνο χαμένοι σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Εάν συμβεί αυτό, μεγάλα τμήματα του κόσμου και του πληθυσμού θα εξαφανιστούν και δεν θα χρειάζεται να ανησυχούμε για ελλείμματα και χρέη ή για μετοχές και χρυσό.

Ας ελπίσουμε πως οι παγκόσμιοι ηγέτες και αυτοί που τραβούν τα νήματα τους συνέλθουν.

ΦΟΥΣΚΕΣ ΧΡΕΟΥΣ

Σύμφωνα με τη Γένεση στη Βίβλο, ο Νεμρώδ (εγγονός του Νώε) έχτισε τον Πύργο της Βαβέλ. Η επιθυμία των Βαβυλωνίων ήταν να φτάσουν «με την κορυφή του στους ουρανούς». Αλλά ο Θεός τους τιμώρησε για αυτή την πράξη, σταμάτησε την κατασκευή και σκόρπισε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πριν από εκείνο το σημείο μιλούσαν την ίδια γλώσσα, αλλά στη συνέχεια όλοι μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες, έτσι δεν μπορούσαν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον.



Έκτοτε, οι Κεντρικοί Τραπεζίτες έχτισαν οι ίδιοι πύργους ή κατασκευές που δεν έχουν φτάσει στον παράδεισο, αλλά πιθανότατα έφτασαν και οι φιλοδοξίες τους και τα χρήματα που έχουν τυπώσει.

Αυτό που θα γκρεμίσει αυτά τα κτίρια πιθανότατα δεν θα είναι η οργή του Θεού, αλλά η οργή των ανθρώπων, καθώς συνειδητοποιούν πως αυτά τα μνημεία είναι ένα σημάδι της ύβρεως των τραπεζιτών που βασίζεται στο ψεύτικο χρήμα. Και αυτό το ψεύτικο χρήμα δεν έχτισε απλώς μεγαλεπήβολα κτίρια όπως τον πύργο της Τράπεζας Διεθνούς Διακανονισμού – BIS – στη Βαβέλ Βασιλεία ή το κτίριο Eccles που στεγάζει την FED στην Ουάσιγκτον.

Όχι, το ψεύτικο χρήμα έχει επίσης δημιουργήσει εκπληκτικό πλούτο για το κορυφαίο ποσοστό των πλούσιων ανθρώπων και έχει εξαθλιώσει τους υπόλοιπους.




Η Γαλλική Επανάσταση στα τέλη του 18ου αιώνα ή η Ρωσική Επανάσταση το 1917 προκλήθηκαν από σημαντικά μικρότερες διαφορές μεταξύ πλουσίων και φτωχών από ό,τι σήμερα.

Η φτώχεια και η πείνα που ήδη βιώνουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο θα προκαλέσουν τα επόμενα χρόνια / δεκαετίες πιθανότατα κοινωνικές αναταραχές και επαναστάσεις σε μεγάλη κλίμακα. Το τελευταίο τρίμηνο, οι εμφύλιες αναταραχές αυξήθηκαν σε περισσότερες από 100 χώρες και περισσότερες από 30 χώρες βρίσκονται επί του παρόντος σε πόλεμο. Μια κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που είναι λιγότερο σταθερό από ένα House of Cards θα επιδεινώσει προφανώς την κατάσταση και θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει μεγάλες αναταραχές σε πολλά μέρη του κόσμου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΧΡΕΟΥΣ 2,3 ΤΕΤΡΑΚΙΣ δολαρίων

Όπως έχω περιγράψει σε πολλά άρθρα, αυτοί οι πύργοι που αναφέρθηκαν παραπάνω συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία μιας παγκόσμιας φούσκας χρέους 300 τρισεκατομμυρίων δολαρίων συν παράγωγα και μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις περίπου 2 τετρασεκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα από τα οποία θα μετατραπούν σε χρέος την επόμενη δεκαετία ή λιγότερο.


Έτσι, ακόμα κι αν ο κόσμος μπορεί να αποφύγει ένα μεγάλο πυρηνικό πόλεμο, είναι πιθανό να υποστεί τεράστιες επιπτώσεις από την οικονομική καταστροφή που θα ακολουθήσει.

Όπως είπε ο Γκάντι:

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥ».

Η δημιουργία παγκόσμιων υποχρεώσεων αξίας 2,3 τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων δεν έχει να κάνει με τις ανάγκες του ανθρώπου αλλά μόνο με την απληστία λίγων σε βάρος της ανθρωπότητας.

Όταν η πυρηνική χρηματοοικονομική φούσκα σκάσει τα επόμενα χρόνια, θα δούμε μια έκρηξη των τιμών των περιουσιακών στοιχείων σε πραγματικούς όρους κατά 75-90% όπως έχω περιγράψει σε πολλά άρθρα όπως εδώ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Στο άρθρο μου "IN THE END THE $ GOES TO ZERO AND THE US DEFAULTS" , LINK, εξηγώ επίσης ότι "δεν υπάρχει κανένας τρόπος αποφυγής της τελικής κατάρρευσης μιας έκρηξης που προκλήθηκε από την πιστωτική επέκταση" όπως δήλωσε ο von Mises.

Έτσι, ακόμη κι αν ο κόσμος επιβιώσει από την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι απολύτως αναπόφευκτη. Η απληστία και η λατρεία του χρυσού μοσχαριού που έχουν ασκήσει ορισμένα μέρη του κόσμου τα τελευταία 50 χρόνια, δε θα μείνουν ατιμώρητες.

Αυτός ο μεγάλος μετασχηματισμός που έρχεται θα μοιάζει με ένα οικονομικό πυρηνικό γεγονός. Μετά από μια δύσκολη μετάβαση, ο κόσμος όχι μόνο θα βγει από αυτήν με πολύ πιο υγιείς βάσεις, αλλά θα βασίζεται και σε πολύ καλύτερες ανθρώπινες αξίες από ό,τι σήμερα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Καθώς ο κόσμος μετακινείται από ένα σύστημα που βασίζεται σε χρέη και πλαστό χρήμα σε ένα πολύ πιο υγιές, που βασίζεται σε πραγματικές αξίες, ειδικά σε ενέργεια και άλλα εμπορεύματα, η ισορροπία δυνάμεων θα μετατοπίζεται συνεχώς από τη Δύση στην Ανατολή και στο Νότο.

Περιέγραψα σε αυτό το άρθρο, την παρακμή της Δύσης και την άνοδο των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης και την Οικονομική Ένωση της Ευρασίας.

Η τελική κίνηση προς τα κάτω του δολαρίου είναι πιθανό να συνεπάγεται μια χρεοκοπία των ΗΠΑ, παρόλο που η ύβρις των ΗΠΑ θα τις εμποδίσει να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λέξη. Αντίθετα, θα ονομάζεται επαναφορά, αλλά ολόκληρος ο κόσμος θα γνωρίζει πως αυτή η άτακτη επαναφορά θα σημαίνει ότι το νόμισμα των ΗΠΑ έχει χάσει όλη την αξία του.

Η Fed προφανώς θα εφεύρει ένα νέο ψηφιακό νόμισμα το οποίο ο υπόλοιπος κόσμος δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη. Θυμηθείτε ότι το δολάριο, όπως και τα περισσότερα νομίσματα, έχει ήδη χάσει 98% από το 1971. Αλλά η τελευταία πτώση 2% αντιπροσωπεύει πτώση 100% από σήμερα.

Σε όλη την ιστορία, η ίδια ολική καταστροφή συνέβη σε κάθε νόμισμα. Οι υβριστικές κυβερνήσεις και οι κεντρικοί τραπεζίτες αξίζουν ξεκάθαρα αυτή την τιμωρία. Αλλά δυστυχώς είναι πάντα οι άξιοι άνθρωποι που θα υποφέρουν περισσότερο.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μια άλλη μεγάλη οικονομική κρίση για τον κόσμο είναι το συρρικνούμενο ενεργειακό σύστημα.

Η παγκόσμια οικονομία κινείται από την ενέργεια. Χωρίς επαρκή ενέργεια το βιοτικό επίπεδο θα μειωνόταν δραματικά. Επί του παρόντος, τα ορυκτά καύσιμα αντιπροσωπεύουν το 83% της παγκόσμιας ενέργειας. Η μεγάλη εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα είναι απίθανο να αλλάξει τις επόμενες δεκαετίες.

Η κλίμακα δείχνει δισεκατομμύρια τόνους ισοδύναμης ενέργειας πετρελαίου.


Όπως δείχνει το γράφημα, η ενέργεια που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτή η τάση θα επιταχυνθεί τα επόμενα 20+ χρόνια καθώς η διαθεσιμότητα ορυκτών καυσίμων μειώνεται και το κόστος αυξάνεται. Το οικονομικό κόστος παραγωγής ενέργειας έχει αυξηθεί 5 φορές από το 1980.

Αυτό που πολύ λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν είναι πως η ευημερία του κόσμου δε βελτιώνεται με περισσότερα χρέη αλλά με περισσότερη και φθηνότερη ενέργεια.

Αλλά δυστυχώς, όπως δείχνει το παραπάνω γράφημα, η παραγωγή ενέργειας πρόκειται να μειωθεί για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Λιγότερη ενέργεια σημαίνει χαμηλότερη ευημερία για τον κόσμο. Και να θυμάστε ότι αυτό είναι επιπλέον της σημαντικής μείωσης της ευημερίας λόγω της κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των αξιών των περιουσιακών στοιχείων.

Το παραπάνω γράφημα δείχνει ότι η ενέργεια από τα ορυκτά καύσιμα θα μειωθεί κατά 18% μεταξύ 2021 και 2040. Ωστόσο, παρόλο που η αιολική κι η ηλιακή ενέργεια θα αυξηθούν αναλογικά, δεν θα αντισταθμίσουν σε καμία περίπτωση την πτώση των ορυκτών καυσίμων. Προκειμένου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να καλύψουν τη διαφορά, θα πρέπει να αυξηθούν κατά 900% με επένδυση που ξεπερνά τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι πολύ απίθανο καθώς η παραγωγή αιολική κι η ηλιακή ενέργεια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ορυκτά καύσιμα.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει αποτελεσματική μέθοδος αποθήκευσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ας πάρουμε απλώς το παράδειγμα της λήψης αρκετής ενέργειας από τις μπαταρίες. Το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο είναι το εργοστάσιο Tesla Giga. Η ετήσια συνολική παραγωγή από αυτό το εργοστάσιο θα παρήγαγε 3 λεπτά της ετήσιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ. Ακόμη και με 1.000 χρόνια παραγωγής μπαταριών, οι μπαταρίες από αυτό το εργοστάσιο θα παρήγαγαν μόνο 2 ημέρες ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Έτσι, οι μπαταρίες πιθανότατα δε θα είναι βιώσιμη πηγή ενέργειας για δεκαετίες, ειδικά επειδή χρειάζονται ορυκτά καύσιμα για να παραχθούν και να φορτιστούν.

Η πυρηνική ενέργεια είναι η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή σήμερα. Αλλά ο χρόνος και το κόστος της παραγωγής πυρηνικών σημαίνουν ότι δε θα είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για δεκαετίες. Επίσης, πολλές χώρες έχουν σταματήσει την πυρηνική ενέργεια για πολιτικούς λόγους. Το παραπάνω γράφημα δείχνει ότι η πυρηνική και η υδροηλεκτρική ενέργεια θα αυξηθούν πολύ οριακά τα επόμενα 20 χρόνια.

Φυσικά ο κόσμος θέλει να επιτύχει καθαρότερη και πιο αποδοτική ενέργεια. Αλλά σήμερα δεν έχουμε τα μέσα να παράγουμε αυτή την ενέργεια σε ποσότητα από οτιδήποτε άλλο εκτός από ορυκτά καύσιμα.

Έτσι, η διακοπή ή η μείωση της παραγωγής ορυκτών καυσίμων, που είναι επιθυμία πολλών πολιτικών και ακτιβιστών για το κλίμα, είναι εγγυημένο πως θα επιδεινώσει ουσιαστικά την παρακμή της παγκόσμιας οικονομίας.

Μπορεί να έχουμε καθαρότερο αέρα, αλλά πολλοί θα έπρεπε να τον απολαμβάνουν σε σπηλιές με λίγα τρόφιμα ή άλλες ανάγκες και ανέσεις που έχουμε σήμερα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο λοιπόν είναι ότι ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος ούτε για το καλύτερο σενάριο ενέργειας που συνεπάγεται σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου τα επόμενα τουλάχιστον 20-30 χρόνια.

ΧΡΥΣΟΣ

Τα ψηφιακά νομίσματα είναι το τέλειο μέσο για τον έλεγχο των ανθρώπων σε έναν ολοκληρωτικό κόσμο. Δίνει στο Big Brother συνολική δύναμη σε σχέση με τα λεφτά του λαού. Μπορούν να φορολογηθούν, να επιβληθούν πρόστιμα ή να κατευθυνθούν από οποιαδήποτε ιδιοτροπία της κυβέρνησης. Αυτό θα περιελάμβανε αυθαίρετη φορολόγηση ή δήμευση.


Επομένως, τα CBDC (Ψηφιακά Νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας) είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή σε σχέση με την προσωπική ελευθερία. Αλλά σε πολλές χώρες οι δουλοπάροικοι έχουν ήδη εκπαιδευτεί για αυτό. Πάρτε τη Σουηδία όπου δεν υπάρχουν μετρητά και οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται για όλες τις δαπάνες, ακόμη και για την αγορά μιας εφημερίδας ή ενός καρβελιού ψωμιού. Τα περισσότερα καταστήματα δε δέχονται καν μετρητά.

Έτσι, οι ήρεμοι Σουηδοί θα παρέδιδαν ευχαρίστως τον έλεγχο των χρημάτων τους στην κυβέρνηση, αγνοώντας εντελώς τις συνέπειες.

Ως λάτρης της ελευθερίας, θα μισούσα να ζω κάτω από τέτοιες συνθήκες, παρόλο που γεννήθηκα στη Σουηδία και μου αρέσουν πραγματικά πολλές πτυχές αυτής της χώρας.

Ο λαός δε θα έχει δικαίωμα ψήφου για το ψηφιακό χρήμα σε καμία χώρα, όπως δεν έχει λόγο όταν οι ηγέτες τους ξεκινούν πόλεμο. Προσωπικά θα έκανα τα πάντα για να αποφύγω τέτοιες καταπιεστικές συνθήκες, αλλά συνειδητοποιώ ότι θα ήταν δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους.

Με την επερχόμενη πτώση του δολαρίου και πολλών άλλων νομισμάτων, καθώς και το τέλος του πετροδολαρίου, ο χρυσός είναι πιθανό να παίξει σημαντικό ρόλο στο νομισματικό σύστημα που θα κυριαρχείται από την Ανατολή και το Νότο.

Με τις κρατικές δαπάνες εκτός ελέγχου στις περισσότερες χώρες, ο χρυσός είναι το μόνο νόμισμα που μπορείτε να εμπιστευτείτε όπως ακριβώς ήταν εδώ και 1.000 χρόνια.

Οι BRICS, με την Κίνα, τη Ρωσία και την Ινδία ως μεγάλες χώρες χρυσού, είναι πιθανό να κάνουν τον χρυσό σημαντικό μέρος του μελλοντικού νομισματικού συστήματος.

Ο χρυσός δεν είναι για επένδυση ή κερδοσκοπία.

Ο χρυσός είναι ασφάλιση και διατήρηση του πλούτου.

Ο χρυσός είναι αποταμίευση και οικονομική επιβίωση.


Το 2023 είναι πιθανό να είναι η χρονιά του χρυσού. Τόσο βασικά όσο και τεχνικά ο χρυσός φαίνεται πως θα κάνει σημαντικές κινήσεις φέτος. Οποιαδήποτε διόρθωση πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη συσσώρευση. Πολύ καλύτερα να αγοράζεις χαμηλά παρά σε ξεσπάσματα.

Αλλά αγοράστε μόνο φυσικό χρυσό και αποθηκεύστε τον σε μια ασφαλή δικαιοδοσία μακριά από κλεπτοκρατικές κυβερνήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail