Πούτιν: «Απίστευτο, αλλά αληθινό, γερμανικά άρματα με σταυρούς πάνω τους μας απειλούν ξανά!»

kremlin.ru
Freepen.gr - Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει το στρατιωτικό της δυναμικό πληρέστερα ως απάντηση στις προμήθειες όπλων της Δύσης στο Κίεβο, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μεταδίδει το RIA Novosti.

Ο Πεσκόφ σχολίασε έτσι τις δηλώσεις Πούτιν για την απάντηση της Ρωσίας σε διάφορες απειλές, όταν είπε πως δε θα περιοριστεί στα τεθωρακισμένα οχήματα.

«Καθώς φτάνουν τα νέα όπλα που παρέχονται από τη συλλογική Δύση, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει το υπάρχον δυναμικό της σε μεγαλύτερη κλίμακα προκειμένου να ανταποκριθεί κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο Πούτιν μίλησε και για τα γερμανικά τανκς Leopard. Μιλώντας στο Βόλγκογκραντ προς τιμήν της 80ης επετείου της Νίκης στη Μάχη του Στάλινγκραντ, είπε:

"Απίστευτο, αλλά αληθινό: Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard με σταυρούς πάνω τους μας απειλούν ξανά. Και πάλι, θα πολεμήσουν εναντίον μας στη γη της Ουκρανίας μέσω των χεριών των απογόνων του Χίτλερ - μέσω των χεριών υποστηρικτών του Μπαντέρα", είπε ο Πούτιν.

Στις 25 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία. Το Βερολίνο θα εγκρίνει επίσης την επανεξαγωγή τους από χώρες εταίρους του ΝΑΤΟ. Σχεδιάζεται να παραδοθούν 14 άρματα μάχης στο Κίεβο κατά το πρώτο στάδιο. Επιπλέον, το πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει στρατιωτική εκπαίδευση, πυρομαχικά, συντήρηση και υλικοτεχνική βοήθεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail