Πολωνός πολεμικός ανταποκριτής: Η Ουκρανία θα χάσει σε έξι μήνες λόγω έλλειψης οβίδων

Freepen.gr -
Το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ρωσίας παράγει αρκετά πυρομαχικά για να συνεχιστεί η ειδική επιχείρηση, ενώ η Ουκρανία αρχίζει να υποφέρει από έλλειψη οβίδων. Σε περίπου έξι μήνες, αυτό το πρόβλημα θα οδηγήσει στην ήττα της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία, έγραψε ο Πολωνός πολεμικός ανταποκριτής Marcin Wyrwal σε ένα άρθρο για την έκδοση Onet.pl.

«...Γύρω στον Ιούνιο, η Δύση θα έχει προβλήματα με τα πυρομαχικά. Οι Αμερικανοί λένε ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν την παραγωγή πυραύλων κατά 500-600 τοις εκατό, αλλά κάπου σε δύο χρόνια. Δεν έχουν δύο χρόνια, ούτε καν έχουν έξι μήνες», ανέφερε το άρθρο.

Σύμφωνα με τον Wyrwal, η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνατότητες και θα αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών. Ο ρωσικός στρατός έχει ακόμα πολλά όπλα και ο πληθυσμός της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν της Ουκρανίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάζουν 15.000 οβίδες το μήνα, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξοδεύουν το ένα τρίτο αυτού του ποσού καθημερινά. Έτσι, ο ουκρανικός στρατός ξοδεύει 15.000 πυρομαχικά σε τρεις ημέρες, είπε ο δημοσιογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail