«Δε με ενδιαφέρει αν θα πεθάνω» για την πατρίδα, ακόμα και ασκούμενος για την υπεράσπισή της

haf.gr

Ένας 29χρονος υποσμηναγός ταρακούνησε τα πατριωτικά μας αισθήματα. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, δεν τον ενδιέφερε αν θα πεθάνει υπερασπιζόμενος την πατρίδα.

Τελικά, δεν τον ενδιέφερε αν θα πεθάνει ακόμα και ασκούμενος για να την υπερασπίσει. Εν ολίγοις, έκανε το λόγο του πράξη και με το παραπάνω. Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο 31χρονος σμηναγός, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους.

Ο χαμός των δύο Ικάρων σχεδόν συνέπεσε με την επέτειο της θυσίας των τριών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν για την υπεράσπιση πάτριου εδάφους, μίας βραχονησίδας, τέτοιες μέρες του 1996.

Η θυσία των μεν ενώθηκε με των δε και ανέσυραν από τον πατριωτικό μας λήθαργο εκείνες των χιλιάδων Ελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους τόσο για την απελευθέρωση της πατρίδας μας όσο και για τη διατήρησή της.

Και μαζί με χιλιάδες ακόμα Έλληνες που ασκούνται ή ασκήθηκαν να υπερασπιστούν την πατρίδα, βροντοφώναξαν:

«Δεν με ενδιαφέρει αν θα πεθάνω» για την Ελλάδα.

Απέναντι σε αυτή τη φωνή, ο «πατριωτικός» ενδοτισμός ασκείται να το παίξει συγκινημένος.

Κωνσταντίνος Μαργέλης

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 2 Φεβρουαρίου 2023

www.eksadaktylos.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail