Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Κίνα μπορεί να παράσχει στη Ρωσία θανατηφόρα όπλα - Blinken

Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ότι η Κίνα φέρεται να σκέφτεται να δώσει στη Ρωσία θανατηφόρα όπλα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε συνέντευξή του στο NBC, απόσπασμα της οποίας μεταδόθηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Blinken, σε μια συνομιλία με τον Κινεζικό Σύμβουλο και Διευθυντή του Κεντρικού Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων του ΚΚΚ, Wang Yi, «είχε την ευκαιρία <..> να μοιραστεί τις πολύ πραγματικές μας ανησυχίες [των ΗΠΑ] σχετικά με την υποστήριξη της Κίνας προς τη Ρωσία». «Αυτό που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια είναι, φυσικά, κάποια πολιτική και ρητορική υποστήριξη, ακόμη και κάποια μη θανατηφόρα υποστήριξη. Αλλά ανησυχούμε πολύ που η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει θανατηφόρα υποστήριξη στη Ρωσία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Είπε πως η παροχή «θανατηφόρου υποστήριξης» στη Ρωσία θα είχε «σοβαρές συνέπειες [για το Πεκίνο] στη σχέση μας [Κίνας-ΗΠΑ]». Υπενθύμισε επίσης πως αυτό ήταν κάτι που «ο Πρόεδρος [Τζο] Μπάιντεν μοιράστηκε με τον [Κινέζο] Πρόεδρο Σι [Τζινπίνγκ] σε πολλές περιπτώσεις».

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο John Kirby, Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν την Κίνα να μην υποστηρίξει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον σκόπευε να λάβει μέτρα εναντίον εκείνων των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών, που παραβίασαν το καθεστώς κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Μόσχας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail