Τι θα συμβεί σε έναν επόμενο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ με το Ακκουγιού σε λειτουργία;

Freepen.gr - Το υπό κατασκευή Πυρηνικό Εργοστάσιο του Ακκουγιού στην επαρχία της Μερσίνας απέχει περί τα 361 χλμ από το Γκαζιαντέπ, 322 χλμ από το Χαλέπι, 230 χλμ από την επαρχία του Χατάι (Αλεξανδρέττα), 340 χλμ από το Καχραμανμάρας και 396 χλμ από το Ελμπιστάν που ήταν το επίκεντρο του σεισμού.

Ο αρχικός σεισμός ήταν 7,8 Ρίχτερ. Έκτοτε αμέτρητοι μετασεισμοί, των οποίων ο καθένας θα μπορούσε να είναι ένας αρχικός καταστροφικός σεισμός από μόνος του.

Το 2020 είχε γίνει ένας άλλος καταστροφικός σεισμός με επίκεντρο στο Ελαζίγ της Τουρκίας που έγινε αισθητός σε γειτονικές χώρες και προκάλεσε τεράστιες ζημιές.

Επίσης είναι γνωστές οι κατά καιρούς καταγγελίες για την ποιότητα κατασκευής του σταθμού και τις ρωγμές στα τσιμεντένια θεμέλια που έχουν καταγγελθεί από τουρκικές οργανώσεις. Ας θυμηθούμε:

> Τούρκος βουλευτής: Με ρωγμή και γεμάτα νερό τα θεμέλια του Ακκούγιου - Να το διαλύσουμε, μας περιμένει τραγωδία

> Ο πυρηνικός σταθμός στο Ακκουγιού απειλεί τους Ευρωπαιους πολίτες - καταγγελία του Κύπριου Ευρωβουλευτή, Κώστα Μαυρίδη

Απλό το ερώτημα: Τι θα συμβεί σε έναν επόμενο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ με το Ακκουγιού σε λειτουργία; Είναι η συγκεκριμένη περιοχή κατάλληλη για πυρηνικούς σταθμούς; Αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος μιας καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου; Από τη μια πλευρά η χώρα μας ξορκίζει την πυρηνική ενέργεια και τα οφέλη της αλλά από την άλλη σιωπά και δεν αντιδρά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail