Η Τουρκία θα χρειαστεί 300.000 νέα κτίρια κατοικιών μετά τους σεισμούς

yenisafak.com
Freepen.gr - Περίπου 300.000 νέα κτίρια κατοικιών πρόκειται να κατασκευαστούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας για να αναπληρωθεί το χαμένο απόθεμα κατοικιών, ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα Yeni Safak.

Σύμφωνα με πληροφορίες της, ο ευρείας κλίμακας έλεγχος αποκάλυψε πως περισσότερα από 211.000 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ή κρίσιμες ζημιές. Συνολικά επιθεωρήθηκαν περίπου 370.000 κτίρια. Θα χρειαστεί να ανοικοδομηθούν 400.000 κτίρια, από τα οποία περίπου 300.000 είναι το οικιστικό απόθεμα, στις δέκα επαρχίες που επλήγησαν.

Η Διεύθυνση Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης της Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης. Σε πρώτο στάδιο θα ανεγείρει 30.000 κτίρια και μέχρι τον Ιούνιο ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 100.000.

Οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι το 98% των κατεστραμμένων κτιρίων κατασκευάστηκαν πριν από το 1999, όταν η χώρα γνώρισε έναν καταστροφικό σεισμό. Μετά από εκείνη την καταστροφή, εγκρίθηκαν ορισμένοι νέοι οικοδομικοί κώδικες. Οι ειδικοί είπαν πως αιτία της κατάρρευσης των περισσότερων κτιρίων αυτή τη φορά ήταν η υγροποίηση των εδαφών κάτω από τα θεμέλια κτιρίων. Αυτό οφειλόταν στην έλλειψη σωστά κατασκευασμένων υπόγειων βοηθητικών εγκαταστάσεων και σε παραλείψεις μηχανικών στο σχεδιασμό και την κατασκευή. Το χώμα κάτω από τα κτίρια δεν συμπεριφέρθηκε ως συμπαγές σώμα, και πολλά σπίτια κυριολεκτικά αναποδογυρίστηκαν με τα θεμέλια μετά από τους υπόγειους κραδασμούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail