Το Κρεμλίνο αποκαλύπτει γιατί το Κίεβο διέκοψε τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός την άνοιξη του 2022

pixabay / jackmac34
Freepen.gr - Οι ουκρανικές αρχές διέκοψαν τις ειρηνευτικές συνομιλίες την περασμένη άνοιξη ξαφνικά, «κατόπιν εντολών από πάνω», δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Έτσι σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Ανατόλι Γκλαζ ότι η παρέμβαση από τη Δύση ήταν ο λόγος που διακόπηκε η διαπραγματευτική διαδικασία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

"Σας το λέμε εδώ και έξι ή επτά μήνες. Και ο Πρόεδρος [Βλαντιμίρ] Πούτιν έχει μιλήσει για αυτό σε διάφορα επίπεδα. Μιλάμε για το ίδιο το έγγραφο που συμφωνήθηκε ως αποτέλεσμα πολύ δύσκολων διαπραγματεύσεων και αυτό ήταν που επικυρώθηκε», είπε ο Πεσκόφ. «Στην πραγματικότητα, ξαφνικά, σαν να δόθηκε εντολή από ψηλά, από την κορυφή, η ουκρανική πλευρά έφυγε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εγκατέλειψε την επικοινωνία», σημείωσε, τονίζοντας πως η Μόσχα το είπε αυτό πολλές φορές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail