Το Ιράν θα προμηθεύσει την Κίνα με 15.000 drones

Freepen.gr - Ιρανός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι η Κίνα είναι ένας από τους κύριους πελάτες ιρανικής κατασκευής drones και πως μια μεγάλη αποστολή έχει προγραμματιστεί να σταλεί στο Πεκίνο, εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης σχετικά με την προμήθεια drones από την Τεχεράνη στη Ρωσία.

Σύμφωνα με βρετανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο διεθνής σύμβουλος του Ιράν, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, αποκάλυψε στον Υπουργό Πληροφοριών του Ιράν σε τελετή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Qazvin ότι η Κίνα βρίσκεται σε "λίστα αναμονής" για να λάβει 15.000 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ανάμεσα σε 90 χώρες που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τη μεγάλης κλίμακας βιομηχανία drones της Τεχεράνης.

«Από τη μέρα που στρίψαμε ανατολικά, η Δύση δεν άντεξε και το παράδειγμα ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία», είπε ο σύμβουλος, αναφερόμενος στον εξοπλισμό της Ρωσίας από το Ιράν με drones κατά τη διάρκεια της εισβολής του στην Ουκρανία.

Όταν ο ρόλος της Τεχεράνης στον στρατιωτικό εφοδιασμό της Μόσχας αποκαλύφθηκε μετά από μήνες πολέμου πέρυσι, αρχικά τον αρνήθηκε πριν παραδεχτεί πως το είχε κάνει μήνες πριν ξεκινήσει η Ρωσία την εισβολή της.

Αλλά από τότε, το Ιράν έχει εμβαθύνει μόνο τη συνεργασία του με το Κρεμλίνο συνεχίζοντας να προμηθεύει drones στις ρωσικές δυνάμεις, με την Wall Street Journal να αναφέρει αυτόν τον μήνα ότι οι δύο σύμμαχοι προχωρούν στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Ρωσία που θα μπορούσε να παράγει τουλάχιστον 6.000 drones βασισμένα στο ιρανικό σχέδιο για την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail