Η Ρωσία στέλνει το σύγχρονο επιθετικό της αεροσκάφος Su-34M/M2 στην Ουκρανία για δοκιμή;

Freepen.gr - Η Ρωσία δοκιμάζει στην Ουκρανία την τελευταία έκδοση του βομβαρδιστικού/μαχητικού αεροσκάφους Su-34. Πρόκειται για τις δύο σύγχρονες προηγμένες εκδόσεις M και M2. Η είδηση ​​της παράδοσης επιβεβαιώθηκε από το εργοστάσιο του Νοβοσιμπίρσκ, το οποίο ανήκει στον Όμιλο UAC, στις 29 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια παραδόθηκαν τρία επιθετικά αεροσκάφη Su-34M που κατασκευάστηκαν το 2022. Αποτελεί μέρος της τρίτης παρτίδας που παραδόθηκε το 2022 και της τέταρτης παρτίδας από το 2020. Έκτοτε, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει υπογράψει σύμβαση με την UAC για την παράδοση συνολικού των 76 M και έκδοση M2. Από το 2020 έως σήμερα, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία [VKS] διαθέτει 14 από τα τελευταία μαχητικά Su-34.

Η δεύτερη και η τρίτη παρτίδα Su-34M αναπτύσσονται και μονάδα που μετέχει ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα Su-34M και Su-34M2 θα πρέπει να αντικαταστήσουν ολόκληρο τον ρωσικό στόλο των βασικών Su-34 τα επόμενα χρόνια. Ρωσικές πηγές υποστηρίζουν ότι σχεδόν όλα τα αεροηλεκτρονικά των Su-34M και M2 έχουν αντικατασταθεί με νέα έκδοση. Αυτό περιλαμβάνει σημαντικές αναβαθμίσεις σε συστήματα ραντάρ, επικοινωνιών και ελέγχου πυρός.

Οι νέες εκδόσεις θα έχουν μια αποκλειστική διεπαφή για τρεις διαφορετικούς τύπους αισθητήρων για τη μεγιστοποίηση της επίγνωσης της κατάσταση.

Η έκδοση M και M2 θα αυξήσει την εμβέλεια των όπλων, καθώς το επιθετικό αεροσκάφος είναι ήδη οπλισμένο με τους πυραύλους κρουζ που αποφεύγουν τα ραντάρ με βεληνεκές από 3.500 έως 5.500 km. Οι δυνατότητες αέρος-αέρος του Su-34M έχουν επίσης αυξηθεί με τον οπλισμό του με τους πυραύλους R-27ER και R-77.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail