Όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αττικής διαθέτουν πλέον νέο φωτισμό led

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, το έργο της αντικατάστασης των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με σύγχρονους χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης λαμπτήρες LED, σε όλους τους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας, όσο και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο των εθνικών οδών Αθηνών Κορίνθου, Αθηνών Λαμίας και Αττικής οδού.

Το έργο, εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την αισθητική, περιβαλλοντική και οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών της Αττικής και αφορά την τοποθέτηση 23.790 φωτιστικών LED, συνολικού προϋπολογισμού 36.9 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2021.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι νέο φωτισμό διαθέτουν πλέον κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως: η Λ. Συγγρού, η Λ. Ποσειδώνος, η Λ. Βουλιαγμένης, η Λ. Αμαλίας, η Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, η Λ. Κηφισίας, η Πειραιώς, η Λ. Πέτρου Ράλλη, η Λ. Βάρης – Κορωπίου, η Αθηνών- Σουνίου, η Λ. Αθηνών και η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου.

Τα νέα φωτιστικά, είναι τηλεδιαχειριζόμενα και μάλιστα με δυνατότητα προσαρμογής της ενέργειας που καταναλώνεται (dimming).

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως με βάση τα στοιχεία που λαμβάνουν ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, από το σύστημα τηλεδιαχείρισης αλλά και από την ΔΕΗ η εξοικονόμηση ενέργειας από την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών είναι περίπου στο 60% σε σχέση με τα παλαιότερα, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό, δεδομένης και της παλαιότητας του δικτύου, αλλά και στους πίνακες διανομής.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη αντικατασταθεί με φωτισμό Led και πάνω από το 60% των φαναριών στο δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail