Οι δυσοίωνες παραγγελίες τανκ του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία… Τα ιστορικά σημεία του Leopard

Wikimedia
Τα γερμανικής κατασκευής τανκς, το Panzer Leopard 2, πρόκειται να αναπτυχθούν στην Ουκρανία σε έναν πόλεμο που γίνεται όλο και περισσότερο μια ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ της συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Editorial - Strategic Culture / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ ενέκρινε την κίνηση μετά την ανακοίνωση την Τετάρτη από τον Πολωνό Πρόεδρο Αντρέι Ντούντα πως μια «ομάδα» Leopards προμηθεύονται από την Πολωνία στην Ουκρανία.

Υπάρχουν 2.000 γερμανικής κατασκευής Leopards σε υπηρεσία σε 13 ευρωπαϊκές χώρες. Επισήμως, το Βερολίνο πρέπει να δώσει την έγκρισή του στις χώρες να επανεξάγουν το τανκ, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο στην κατηγορία των κύριων τεθωρακισμένων οχημάτων πεδίου μάχης. Αυτή η έγκριση ήρθε αμέσως με την καταφατική απάντηση του Habeck.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δέχεται τώρα έντονες πιέσεις να επιτρέψει την πρόσθετη προμήθεια Leopards απευθείας από τη Γερμανία στην Ουκρανία. Για μήνες, ο Scholz αρνείται να παράσχει τη βαριά θωράκιση από την ανησυχία του να μην προκαλέσει τη Μόσχα που θα το εκλάβει ως οριστική κλιμάκωση. Φιγούρες εντός της κυβέρνησης του Βερολίνου, ειδικά το Κόμμα των Πρασίνων του Χάμπεκ, πιέζουν τον καγκελάριο να αυξήσει την προσφορά όπλων. Είναι δεδομένο ότι ο Scholz θα υποχωρήσει και θα δώσει το πράσινο φως, όπως έχει κάνει σε αρκετές προηγούμενες περιπτώσεις σχετικά με τις απαγορεύσεις άλλων κατηγοριών όπλων.

Αυτό που είναι απολύτως σαφές είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ συντονίζουν μια μεγαλύτερης κλίμακας εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας. Βαδίζουν συντονισμένα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε μια συμφωνία με τη Γερμανία για την προμήθεια «ελαφρών τανκς» με τη μορφή οχημάτων μάχης Bradley και Marder. Αυτή η κίνηση συνδυάστηκε με μια άνευ προηγουμένου απόφαση της Γαλλίας να στείλει ελαφρά άρματα μάχης AMX-10 RC στην Ουκρανία. Αυτή την εβδομάδα, η Βρετανία ανέβασε τα ηνία με σαλπίζοντας πως ήταν έτοιμη να προμηθεύσει κύρια άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία.

Ο Πολωνός πρόεδρος Ντούντα βρέθηκε στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας την Τετάρτη συνοδευόμενος από τον Λιθουανό ομόλογό του Γκίτανας Ναουσέντα και τον Ουκρανό ηγέτη Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Την προηγούμενη μέρα, την Τρίτη, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Annalena Baerbock (άλλο ένα φιλοπόλεμο μέλος των Πρασίνων), πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ανατολική πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπου άφησε να εννοηθεί ότι θα έρθουν τανκς Leopard.

Μιλώντας δίπλα στην κορυφαία διπλωμάτη της Γερμανίας, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είπε κρυφά: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία… Η γερμανική κυβέρνηση κάπου βαθιά καταλαβαίνει πως η απόφαση θα ληφθεί και τα τανκς θα μεταφερθούν στην Ουκρανία».

Το υπονοούμενο τετελεσμένο γεγονός απηχούσε τα λόγια του Τζο Μπάιντεν που προειδοποίησε λίγο πριν από την έκρηξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του περασμένου έτους ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία δε θα τεθεί ποτέ σε λειτουργία ανεξάρτητα από τη θέση του Βερολίνου.

Στο Lviv, ο Πολωνός ηγέτης μίλησε επίσης για την ανάπτυξη αρμάτων μάχης Leopard ως μέρος ενός «διεθνούς συνασπισμού» για την αποστολή τέτοιων όπλων.

«Ένας αριθμός αρμάτων μάχης Leopard θα παραδοθεί ως μέρος ενός συνασπισμού που χτίζεται γιατί, όπως γνωρίζετε, πρέπει να εκπληρωθεί ένας μεγάλος αριθμός επίσημων απαιτήσεων, συμφωνιών κ.λπ., αλλά πρωτίστως θέλουμε αυτό να είναι ένας διεθνής συνασπισμός», είπε ο Ντούντα.

Αυτό σημαίνει πως τα γερμανικής κατασκευής τανκς θα σταλούν στην Ουκρανία ως μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης, συντονισμένης προσπάθειας του ΝΑΤΟ. Υπάρχει ένας αέρας αναπόφευκτου ότι στα Leopards θα ενωθούν τα αμερικανικά M1 Abrams καθώς και τα βρετανικά Challengers.

Η αφήγηση που προβάλλεται είναι ότι τα βαρέα όπλα πρέπει να αυξηθούν στην Ουκρανία προκειμένου να αποτραπεί μια υποτιθέμενη ρωσική επίθεση από το να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο και επίσης να παγιωθούν τα υποτιθέμενα κέρδη του ουκρανικού στρατού. Αυτή η αφήγηση είναι προφανώς αντιφατική και διαψεύδει τη δυτική παραπληροφόρηση που διακινείται από τα μέσα ενημέρωσης και τις κυβερνήσεις της, η οποία περιστρέφεται μεταξύ της επικείμενης ήττας ή της επικείμενης νίκης του καθεστώτος του Κιέβου.

Η σημαντική στρατιωτική νίκη των ρωσικών δυνάμεων αυτή την εβδομάδα για τον έλεγχο του Soledar, της πόλης εξόρυξης αλατιού στο Donbass, αναφέρεται από στοιχεία του ΝΑΤΟ ως απόδειξη πως πρέπει να παραδοθούν επειγόντως βαρύτερα όπλα και τανκς στην Ουκρανία.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η έλλειψη δημόσιας συζήτησης στα δυτικά κράτη σχετικά με την ανελέητη προμήθεια όπλων στην Ουκρανία. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ δίνονται σε μια διεφθαρμένη φουρνιά στο Κίεβο χωρίς την παραμικρή επίβλεψη. Παρά τις άνευ προηγουμένου οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες για το γενικό πληθυσμό τους, οι κυρίαρχες ελίτ των δυτικών κρατών αντλούν όλο και περισσότερο όπλα σε μια σύγκρουση που δεν έχει καμία σχέση με την υποτιθέμενη «ελευθερία και δημοκρατία» στην Ουκρανία.

Τα δυτικά έθνη παρασύρονται βαθύτερα σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας χωρίς δημόσια γνώση πόσο μάλλον δημοκρατική συναίνεση για τους πραγματικούς λόγους του πολέμου. Αυτοί οι λόγοι έχουν να κάνουν με την προώθηση των δυτικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τα οποία είναι βαθιά σε αντίθεση με αυτά των απλών πολιτών.

Η κίνηση για την προμήθεια κύριων αρμάτων μάχης από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι χαρακτηριστική της μυστικότητας που οδήγησε τη συσσώρευση σε αυτόν τον πόλεμο. Συνήθως, η απόφαση έχει ληφθεί μυστικά και όλα τα άλλα αφορούν την υλοποίηση της απόφασης. Αδιάντροπα ψέματα για την «υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας» διατυμπανίζονται, παρόλο που το καθεστώς που υποστηρίζεται στο Κίεβο από τα χρήματα των δυτικών φορολογουμένων είναι ένα καθεστώς που έχει μολυνθεί από Νεοναζί.

Τα έθνη παρασύρονται προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και της Ρωσίας από ηγεμόνες ελίτ που στρέφονται στα εταιρικά συμφέροντα και ακαταλόγιστους σχεδιαστές βαθέων κρατών.

Με απεχθές και εγκληματικό τρόπο, δεν υπάρχει έκκληση μεταξύ των δυτικών κυβερνήσεων ή μέσων ενημέρωσης για διπλωματικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την αντιμετώπιση των βαθύτερων γεωπολιτικών αιτιών. Όλη η συζήτηση των ελίτ αφορά την επιτακτική ανάγκη της «ήττας της Ρωσίας» και της «αλλαγής καθεστώτος» στη Μόσχα σαν να πρόκειται για δογματικό διάταγμα.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία προκλήθηκε το 2014 από το πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατά της δημοκρατίας και τον επακόλουθο εξοπλισμό ενός νεοναζιστικού καθεστώτος. Αλλά οι σπόροι για αυτό γεννήθηκαν από ένα πιο κακό φρούτο που πηγαίνει μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την αποτυχημένη κατάκτηση της Σοβιετικής Ένωσης από τη Ναζιστική Γερμανία.

Τα αυτοκρατορικά σχέδια του Τρίτου Ράιχ και του επεκτατικού του «lebensraum» έχουν κληρονομηθεί από τον άξονα του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η ανάπτυξη των αρμάτων μάχης Leopard - στη θέση των Panzer Tigers - που κυματίζουν προς τη Ρωσία είναι ένα σπλαχνικό σημάδι του προηγούμενου και του ποιος βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail