Υπάρχει σαφής συντονισμός μεταξύ του ISIS και του τουρκικού κράτους

Freepen.gr - Ο Fîras Çekjin, διοικητής της επιχείρησης που ξεκίνησε κατά των μισθοφόρων του ISIS στη Ράκα, είπε στο πρακτορείο ANHA: "Η στόχευση σημείων των SDF και του Αρχηγείου Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας στη Ράκα πριν από έναν μήνα είχε ως αποτέλεσμα τις αδιάκοπες επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Απέδειξε πως υπάρχει σαφής συντονισμός μεταξύ των μισθοφόρων του ISIS και του τουρκικού κράτους εισβολής».

Ο διοικητής Çekjîn σημείωσε ότι το ISIS αναδιοργανώνεται και προσπαθεί να επιτεθεί στην περιοχή χρησιμοποιώντας διαφορετικές τακτικές. «Συνειδητοποιήσαμε αυτόν τον κίνδυνο που απειλεί το λαό μας και, κατά συνέπεια, ξεκινήσαμε επιχειρήσεις ασφαλείας εναντίον πυρήνων του ISIS στην περιοχή με τη συνεργασία των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας».

Ο διοικητής πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις μας συνέλαβαν πολλούς μισθοφόρους και κατέσχεσαν όπλα, πυρομαχικά και συσκευές που ετοίμασε το ISIS για χρήση εναντίον των δυνάμεών μας και του λαού μας».

Ο Τσεκτζίν τόνισε πως η συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και του λαού της περιοχής είναι καλή.

Ο διοικητής είπε ακόμη: «Η Τουρκία και το ISIS προσπαθούν να επιφέρουν πλήγμα στην σταθερότητα της περιοχής. Αλλά με το πνεύμα της αντίστασης του Κομπάνι που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, θα εξουδετερώσουμε αυτές τις νέες απόπειρες να ανακτήσουν την εξουσία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail