Οι επιθέσεις βαθιά μέσα στη Ρωσία δείχνουν μυστικές επιχειρήσεις της CIA και έναν προγραμματισμένο πόλεμο

Photo: Social Media
Μια αεροπορική βάση βαθιά σε ρωσικό έδαφος δέχτηκε επίθεση δύο φορές με drones σε λιγότερο από ένα μήνα. Δεν είναι επίσης κάποια απομακρυσμένη εγκατάσταση. Η αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Σαράτοφ φιλοξενεί ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη με ικανότητα πυρηνικής επίθεσης.

Finian Cunningham - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η τελευταία επίθεση ήταν στις 26 Δεκεμβρίου κατά την οποία τρεις Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από πτώση συντριμμιών drone μετά την κατάρριψη του όπλου σύμφωνα με πληροφορίες. Το Σαράτοφ βρίσκεται 730 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας και εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Στις 5 Δεκεμβρίου, η αεροπορική βάση έγινε επίσης στόχος, προφανώς πάλι από drones. Την ίδια μέρα, μια αεροπορική βάση στο Rayazan λιγότερο από 200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα δέχθηκε επίσης επίθεση. Την επόμενη μέρα, στις 6 Δεκεμβρίου, μια στρατιωτική εγκατάσταση στο Κουρσκ έγινε στόχος.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν αναλάβει ανοιχτά την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά υπήρξαν αναφορές στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που υπαινίσσονται κάτι τέτοιο. Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκαν αμφότερα οποιαδήποτε αμερικανική εμπλοκή, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ προέτρεψαν την Ουκρανία να μην χτυπήσει ρωσικό έδαφος. «Δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να χτυπήσει πέρα ​​από τα σύνορά της», δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ωστόσο, υπάρχει το ερώτημα πώς τα drones περνούν βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος για να εξαπολύσουν αεροπορικές επιδρομές σε στρατηγικούς στόχους.

Φαίνεται απίθανο τα επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα να μπορούν να ταξιδέψουν απαρατήρητα για εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από τον ρωσικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε εξαιρετικά ευαίσθητες στρατιωτικές τοποθεσίες. Το πιθανότερο είναι ότι τα όπλα έχουν ενεργοποιηθεί κοντά στους επιδιωκόμενους στόχους τους.

Μια πρόσφατη ξεχωριστή αναφορά του ερευνητή ρεπόρτερ Τζακ Μέρφι μπορεί να ρίξει λίγο φως. Δεν αναφέρεται στο κύμα επιθέσεων με drones σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις. Ωστόσο, επικαλείται πρώην πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που ισχυρίζονται πως η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών διευθύνει μυστικές ομάδες δολιοφθοράς εντός της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η CIA συνεργάζεται με έναν Ευρωπαίο σύμμαχο του ΝΑΤΟ για να ενεργοποιήσει πυρήνες που έχουν διεισδύσει στη Ρωσία με κρύπτες όπλων. Δεν υπάρχουν Αμερικανοί στο έδαφος και η υποτιθέμενη σχέση με τους πράκτορες του συμμάχου του ΝΑΤΟ δίνει ένα επιπλέον στρώμα εύλογης άρνησης για την Ουάσιγκτον.

Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι η επιπλέον εύλογη άρνηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα επέτρεπε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να εγκρίνει τέτοιες προκλητικές μυστικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.

Αξιοπιστία σε ένα τέτοιο σχέδιο δίνουν οι πολυάριθμες αναφορές για μυστηριώδεις εκρήξεις σε ολόκληρη τη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία το Φεβρουάριο. Αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές τις οποίες τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης τείνουν να αναφέρουν ότι οφείλονται σε ανεξήγητα ατυχήματα.

Στις 21 Απριλίου πυρπολήθηκε ένα ρωσικό ινστιτούτο αεροδιαστημικής έρευνας στην πόλη Τβερ, όπου φέρεται να σκοτώθηκαν αρκετοί άνθρωποι. Πολλές άλλες αποθήκες πυρομαχικών έχουν επίσης χτυπηθεί με φαινομενικά φρικτές τυχαίες κολάσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, στις 23 Δεκεμβρίου, ένα στρατιωτικό κέντρο στο Eastside της Μόσχας υπέστη σοβαρές ζημιές από μια μεγάλη πυρκαγιά που έκαιγε για περισσότερες από τέσσερις ώρες. Την προηγούμενη μέρα, το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας, το Admiral Kuznetsov, τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ υποβαλλόταν σε επισκευές ελλιμενισμένο στο Μούρμανσκ.

Αυτό που υποθέτουμε εδώ είναι πως είναι απολύτως εύλογο ότι μια σειρά θανατηφόρων επεισοδίων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη Ρωσία τον περασμένο χρόνο δεν είναι τυχαία σύμπτωση, αλλά μάλλον έχει υποκινηθεί ως επιχειρήσεις δολιοφθοράς με στόχο τη σπείρα σύγχυσης και υλικοτεχνικών προβλημάτων για την εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία .

Αυτό το μοτίβο συνδέεται με την παραπάνω έκθεση που ισχυρίζεται πως η CIA ήταν απασχολημένη με τη διείσδυση στο ρωσικό έδαφος μαζί με έναν Ευρωπαίο σύμμαχο του ΝΑΤΟ για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Ειδικότερα, οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αεροπορικές βάσεις υψηλής ασφάλειας βαθιά στη Ρωσία υποδηλώνουν έντονα πως τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τέτοιες επιδρομές είχαν ήδη τοποθετηθεί στη Ρωσία από τους υποτιθέμενους ανενεργούς πυρήνες της CIA. Φαίνεται απίθανο τα drones να είχαν διανύσει τόσο μεγάλες αποστάσεις από το ουκρανικό έδαφος βαθιά μέσα στη Ρωσία χωρίς να εντοπιστούν.

Η χρήση ομάδων δολιοφθοράς πίσω από τις εχθρικές γραμμές δεν είναι κάτι νέο για τη CIA σε σχέση με τη Ρωσία. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η νεοσύστατη Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών στρατολόγησε αξιωματικούς και πράκτορες των Ναζί για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε σοβιετικά εδάφη. Ο κορυφαίος αρχηγός κατασκοπείας του Χίτλερ, Αντιστράτηγος Ράινχαρντ Γκέλεν και η Οργάνωση Γκέλεν έγιναν πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της CIA μετά τον πόλεμο.

Αλλά είναι σημαντικό πως η CIA φέρεται να ανέλαβε έναν ανανεωμένο ενεργό ρόλο στη διείσδυση στη Ρωσία μετά το πραξικόπημα του 2014 που βοήθησε να ενορχηστρωθεί στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τζακ Μέρφι: «Ο πρώτος πυρήνας υπό τον συνδυασμένο έλεγχο της CIA και της συμμαχικής υπηρεσίας κατασκοπείας διείσδυσε στη Ρωσία το 2016, σύμφωνα με έναν πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ και έναν Αμερικανό που έχει ενημερωθεί για την εκστρατεία … Μετά τις διεισδύσεις του 2016, περισσότερες ομάδες γλίστρησαν στη Ρωσία τα επόμενα χρόνια. Ορισμένοι εισήγαγαν λαθραία νέα πυρομαχικά, ενώ άλλοι βασίστηκαν στις αρχικές κρύπτες, σύμφωνα με δύο πρώην στρατιωτικούς και ένα άτομο που ενημερώθηκε για την εκστρατεία δολιοφθοράς».

Αυτό σημαίνει ότι οι πολεμικοί σχεδιαστές των ΗΠΑ περίμεναν πλήρως τον τρέχοντα πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας.

Αυτό επιβεβαιώνει τις παραδοχές των αρχηγών του ΝΑΤΟ και της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πως το καθεστώς του Κιέβου μετά το πραξικόπημα ήταν προετοιμασμένο για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας τουλάχιστον οκτώ χρόνια πριν από την έκρηξη των εχθροπραξιών τον Φεβρουάριο του 2022.

Αν πράγματι η CIA βρίσκεται πίσω από τις βαθιά διεισδυτικές επιθέσεις στη Ρωσία και ο Πρόεδρος Μπάιντεν τις έχει υπογράψει, τότε αυτό έχει σοβαρές συνέπειες για το πώς μπορεί να επιλυθεί αυτή η σύγκρουση. Υποδηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν συστηματικά έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας και δεν αντιδρούν απλώς στην επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία παρέχοντας αμυντικά όπλα.

Με άλλα λόγια, η Ουκρανία βρέθηκε σε ένα τεντωμένο σκοινί, που έμελλε να καλύψει την αμερικανική επιθετικότητα κατά της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail