Ο επικεφαλής της CIA προειδοποιεί τον Ζελένσκι για δολοφονία (...από τη CIA)

president.gov.ua
Έτσι, το αφεντικό της CIA Γουίλιαμ Μπερνς έκανε ένα μυστικό ταξίδι στο Κίεβο τον Ιανουάριο του περασμένου έτους για να προειδοποιήσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι ότι η ζωή του κινδύνευε από τη δολοφονία. Η λαθραία συνάντηση έλαβε χώρα λίγες μόνο εβδομάδες πριν η Ρωσία ξεκινήσει την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

Φίνιαν Κάνινγκχαμ - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ένα νέο βιβλίο που φαίνεται να έχει αρκετή βοήθεια από πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζει πως ο Μπερνς στάλθηκε κατόπιν εντολής του προέδρου Τζο Μπάιντεν να παραδώσει έναν «έλεγχο πραγματικότητας» στον Ζελένσκι.

Τα δυτικά μέσα ειδήσεων περιστρέφουν αφελή τον ισχυρισμό ότι ο Μπερνς προειδοποίησε τον Ζελένσκι πως οι Ρώσοι σχεδίαζαν να τον σκοτώσουν. Ο αντίκτυπος της άκρως απόρρητης ενημέρωσης λέγεται ότι είχε «απογοητευτική επίδραση» στον άνδρα στο Κίεβο. Με λιγότερο ευγενικούς όρους, λέρωσε το παντελόνι του.

Προκύπτουν ωστόσο κάποια ερωτήματα, τα οποία τα δυτικά ΜΜΕ ως συνήθως δε θέτουν. Γιατί κρίθηκε απαραίτητο για τον Μπερνς να κάνει μια μακρά και μυστική πτήση στο Κίεβο για να μιλήσει στον Ζελένσκι για μια υποτιθέμενη απειλή δολοφονίας από τη Ρωσία; Γιατί ο διευθυντής της CIA δεν μπορούσε να ενημερώσει τον Ουκρανό ηγέτη για τον κίνδυνο σε τηλεφωνική επικοινωνία με ασφαλή γραμμή; Το ότι ο Μπερνς έπρεπε να συναντήσει προσωπικά τον Ζελένσκι υποδηλώνει πως ο Αμερικανός αρχηγός κατασκοπείας ήθελε να μεταφέρει ένα άλλο, μη αναφερόμενο μήνυμα, ένα μήνυμα που μόνο ο Ζελένσκι θα άκουγε και ένα μήνυμα που δεν μπορούσε να μαγνητοσκοπηθεί με οποιοδήποτε κόστος.

Εάν οι Ρώσοι ήθελαν να σκοτώσουν τον Ζελένσκι, σίγουρα θα το είχαν κάνει μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια σχεδόν 11 μηνών αιματηρής σύγκρουσης και δεδομένης της προφανούς ικανότητας των ρωσικών πυραύλων να χτυπήσουν οπουδήποτε στην Ουκρανία;

Ασύλληπτα, ο Ουκρανός πολιτικός φαίνεται να ταξιδεύει άνετα σε όλη τη χώρα. Μόλις τον περασμένο μήνα επισκέφτηκε την πρώτη γραμμή στο Μπαχμούτ, όπου έλαβε μια σημαία μάχης από τα στρατεύματά του, με την οποία στη συνέχεια πήγε μια μέρα αργότερα στην Ουάσιγκτον για μια τηλεοπτική παρουσίαση στο Κογκρέσο.

Είναι οι κινήσεις ενός ανθρώπου που απειλείται πραγματικά με ρωσική δολοφονία;

Μια μερική εξήγηση που αναφέρθηκε από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ήταν πως την στιγμή του ταξιδιού του Μπερνς στο Κίεβο, ο Ζελένσκι αμφέβαλλε για τις προειδοποιήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για μια επικείμενη ρωσική εισβολή. Λοιπόν, δεν "αμφιβάλλω" αλλά, ακριβέστερα, δεν κολλάω επαρκώς. Το αφεντικό της CIA φέρεται να στάλθηκε για να δώσει στον Ουκρανό ηγέτη έναν έλεγχο πραγματικότητας ότι τα ρωσικά στρατεύματα ήταν έτοιμα να περάσουν τα τότε σύνορα στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς. Αυτό σημαίνει πως ο Ζελένσκι εφησυχαζόταν ή δεν πίστευε σε μια ρωσική απειλή.

Αλλά αυτή η ρήση δεν είναι σωστή. Ο Ζελένσκι έπαιζε ο ίδιος με την απειλή μιας ρωσικής εισβολής τους μήνες και τις εβδομάδες πριν από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Ουκρανία. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε αυτή την επέμβαση επειδή ο ουκρανικός στρατός που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ ενέτεινε την οκταετή εκστρατεία του για να τρομοκρατήσει το ρωσικό λαό στην αποσχισθείσα περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Ζελένσκι είχε εκλεγεί το 2019 σε μια πλατφόρμα μηνυμάτων για ειρηνική διευθέτηση του ουκρανικού εμφυλίου πολέμου. Ο πόλεμος είχε υποκινηθεί το 2014 από το ενορχηστρωμένο από τη CIA πραξικόπημα που έφερε στην εξουσία ένα νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο.

Μετά την εκλογή του, ο κωμικός που έγινε πολιτικός σύντομα ξέχασε τις υποσχέσεις του για ειρήνη στο εκλογικό σώμα με λίγη βοήθεια από τις απειλές δολοφονίας από τους εκπαιδευμένους από τη CIA νεοναζί παραστρατιωτικούς. Γρήγορα εξελίχθηκε από περιστέρι σε γεράκι, όπως ένας επαγγελματίας ηθοποιός παρέδωσε ένα νέο σενάριο.

Ίσως ο Ζελένσκι να κρύωνε και να έχανε τα νεύρα του μέχρι τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Θα ήξερε ότι οι στρατιωτικές προκλήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας και η απόρριψη των διπλωματικών πρωτοβουλιών της Μόσχας από την Ουάσιγκτον και τους Ευρωπαίους τσιράκια της οδηγούσαν σε πόλεμο. Χαλινάρισε κάπως τα αδιάκοπα πολεμικά τύμπανα της Ουάσιγκτον λέγοντας πως ο «πανικός» είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ουκρανική οικονομία. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Ζελένσκι δεν πίστευε τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ. Μακριά από αυτό, μέχρι τότε έπαιζε μαζί του.

Ο έλεγχος πραγματικότητας που χρειαζόταν ο Ζελένσκι ήταν να σφίξει τα νεύρα του για αυτό που ποθούσε η Ουάσιγκτον – έναν πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας.

Φαίνεται πιο εύλογο πως ο William Burns εμφανίστηκε ξαφνικά στο Κίεβο για να μεγιστοποιήσει τον εκφοβισμό. Η Ουάσιγκτον ήθελε να προχωρήσει ο πόλεμος αντιπροσώπων της εναντίον της Ρωσίας για μεγαλύτερους γεωπολιτικούς λόγους διατήρησης της μονοπολικής ηγεμονίας και αποκοπής της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια, και οι Αμερικανοί δεν ήθελαν η μαριονέτα τους στο Κίεβο να την ανατινάξει τρέχοντας φοβισμένος την κρίσιμη στιγμή. Θυμηθείτε επίσης ότι τον Απρίλιο –δύο μήνες μετά την έκρηξη της σύγκρουσης– υπήρξαν ειρηνευτικές προσεγγίσεις από τον Ζελένσκι στη Μόσχα. Αυτή η αρχόμενη διπλωματία καταργήθηκε αμέσως από τους Αμερικανούς πληρωτές χρησιμοποιώντας τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ως αγωγό σε μια ύποπτα προγραμματισμένη επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα. Φαίνεται πως το μοτίβο του Ζελένσκι ήταν ένα από τα οποία απαιτεί λίγη "πίεση" κάθε τόσο.

Ο Μπερνς προειδοποίησε τον Ζελένσκι για δολοφονία. Αλλά η απειλή δεν ήταν από τη Ρωσία. Θα ήταν από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, την υπηρεσία που διέπρεψε στο να καταρρίπτει τις αμερικανικές μαριονέτες όλα αυτά τα χρόνια, αν γίνονταν δύστροπες. Πράγματι, όπως δείχνει η δολοφονία του John F Kennedy στο Ντάλας του Τέξας, το 1963, η υπηρεσία είναι ικανή να χτυπήσει τους Αμερικανούς προέδρους εάν γίνουν αδέξιοι.

Ο χυδαίος διπλωμάτης Μπερνς, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία (2005-2008) θα ήταν πολύ ευγενικός για να πει τα χυδαία λόγια, «Θα σε σκοτώσουμε». Ω, όχι, θα έλεγε στον Ζελένσκι, «Δυστυχώς, μπορεί να μην μπορέσουμε να σε προστατέψουμε».

Η καταστροφή της Ουκρανίας που επέτρεψε ο Ζελένσκι είναι η δράση ενός ανθρώπου που λαμβάνει προσοδοφόρες απολαβές καθώς ζει κάτω από τη σκιά της δολοφονίας. Και η σκιά ρίχνεται από την Ουάσιγκτον και το Λάνγκλεϊ, όχι από τη Μόσχα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail