Η Βρετανία ανησυχεί ότι τα άρματα μάχης Challenger 2 που έχει υποσχεθεί στην Ουκρανία θα πέσουν σε ρώσικα χέρια

Freepen.gr - Ο βρετανικός στρατός εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης για την ανάκτηση των κύριων αρμάτων μάχης Challenger 2, εάν καταστραφούν στην Ουκρανία, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώση τους στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων, ανέφερε η Sun στις 27 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια σημαντική απόφαση για την προμήθεια 14 αρμάτων μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία. Το άρμα προστατεύεται από μια διαβαθμισμένη θωράκιση, που ονομάζεται «Chobham», η οποία λέγεται ότι είναι κατασκευασμένη από ένα μείγμα κεραμικών, χάλυβα και ενώσεων που απορροφούν τους κραδασμούς.

Σύμφωνα με τη Sun, Βρετανοί αξιωματικοί εργάζονται τώρα με την ανώτατη διοίκηση της Ουκρανίας για να διασφαλίσουν πως τα άρματα μάχης Challenger 2 μπορούν να συρθούν πίσω στην ασφάλεια, εάν κάποιος αποσυρθεί από τη μάχη.

Ένας αξιωματούχος της άμυνας είπε: «Εάν ένα τανκ καταστραφεί ή απενεργοποιηθεί, η πρώτη επιλογή είναι πάντα να προσπαθείτε να ανακτήσετε τον εαυτό σας. Το ρυμουλκείτε με άλλο άρμα ή χρησιμοποιείτε ένα εξειδικευμένο θωρακισμένο όχημα επισκευής και ανάκτησης — το οποίο μοιάζει με τανκ με γερανό».

«Αλλά το χειρότερο σενάριο είναι πως όταν ένα τανκ να καταστραφεί, οι γραμμές καταρρέουν και οι φιλικές δυνάμεις υποχωρούν», πρόσθεσε ο ανώνυμος αξιωματούχος.

«Το πρώτο βήμα είναι η εκπαίδευση και η συνεργασία με τους σχεδιαστές αποστολών για να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν πως τα Challengers δε χρησιμοποιούνται σε σενάρια όπου πιστεύουν ότι η κατάρρευση είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα… Το δεύτερο βήμα είναι να βεβαιωθείτε πως, σε τακτικό επίπεδο, οι Ουκρανοί εκπαιδεύονται να ανακτήσουν ένα τανκ υπό πυρά. Σίγουρα δεν τους λείπει το κουράγιο».

Ένα από τα σχέδια που εξετάζει επί του παρόντος ο βρετανικός στρατός είναι να έχει ιδιώτες στρατιωτικούς εργολάβους σε ετοιμότητα για να ανακτήσουν τα χτυπημένα άρματα μάχης. Αυτό θα ήταν μια άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail