Η βρετανική προπαγάνδα βάζει στο στόχαστρο τον στρατηγό Σουροβίκιν

Η Jerusalem Post ισχυρίστηκε εσφαλμένα αυτή την εβδομάδα πως ο στρατηγός Surovikin είχε απολυθεί. Ο Paul Pierce, ένας συνταξιούχος μπασκετμπολίστας της Boston Celtic, έχει μερικά λόγια σοφίας για τον στρατηγό Surovikin:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αν δε μιλούν για σένα, δεν κάνεις κάτι. Δεν κάνεις τίποτα. Οπότε, αν μιλούν για σένα, μπορεί να κάνεις κάτι σωστά. Και όταν μιλάνε άσχημα για σένα, το χρησιμοποιείς απλώς για κίνητρο.

https://www.brainyquote.com/quotes/paul_pierce_861496

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις αυτές τις περίεργες ιστορίες που ισχυρίζονται ότι ο στρατηγός Σουροβίκιν έχει αντικατασταθεί; Πρώτα, η Jerusalem Post:

Ο Στρατηγός Συνταγματάρχης Sergin Surovikin, «Ο χασάπης της Συρίας», αντικαθίσταται από τον Ρώσο υποστράτηγο Yevgeny Nikiforov στην ηγεσία της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Αντιστράτηγος Νικιφόροφ θα είναι το 4ο άτομο που θα λάβει αυτή τη θέση από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. Ο προκάτοχός του κράτησε τη θέση μόνο για τρεις μήνες.

Αυτή η αλλαγή στην ηγεσία φαίνεται ότι ενέπνευσε ορισμένες νέες στρατηγικές αποφάσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς ένα νέο κύμα επιθέσεων μεγάλης εμβέλειας με στόχο τους διανομείς ενέργειας ξεκίνησε στις 29 Δεκεμβρίου. Θεωρείται πως ο στόχος των επιθέσεων είναι να μειώσουν το ηθικό της Ουκρανίας για την Πρωτοχρονιά.

Ποια είναι η πηγή τους; Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Ναι, αυτό είναι λογικό. Ποιος είναι σε καλύτερη θέση να γνωρίζει για αλλαγές στη ρωσική στρατιωτική ηγεσία από τους Ουκρανούς;

Για να μην το κάνει σαν το προσωπικό της Jerusalem Post, ο Anthony Grant, συντάκτης της The New York Sun με έδρα την Αθήνα, προχώρησε σε έναν μπερδεμένο, αντιφατικό απολογισμό:

Καθώς οι Ουκρανοί υποδέχτηκαν το νέο έτος αντιμετωπίζοντας ένα νέο καταιγισμό ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η Ρωσία αντικατέστησε τον στρατηγό που επέβλεπε ένα μεγάλο μέρος της παροδικής εισβολής της - προμηνύοντας ένα δύσκολο χειμώνα για την περιοχή.

Έφυγε μετά από μόλις τρεις μήνες ως διοικητής της Δυτικής Ομάδας της Ρωσίας ο Σεργκέι Κουζόβλεφ. Ο αντικαταστάτης του είναι ο στρατηγός που στις αρχές του πολέμου οδήγησε την αποτυχημένη επίθεση της Μόσχας στο Κίεβο, Yevgeny Nikiforov. Αυτό θα μπορούσε να είναι προς όφελος της Ουκρανίας, αλλά είναι επίσης κάτι που υπογραμμίζει πως η Ρωσία δεν έχει καμία διάθεση για υποχώρηση.

Αν και δεν αναφέρεται ρητά στον ρωσικό Τύπο, είναι απίθανο ότι ο διορισμός του στρατηγού Νικιφόροφ θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την έγκριση του Βλαντιμίρ Πούτιν ή του υπουργού Άμυνας του Ρώσου προέδρου, Σεργκέι Σόιγκου. Ο κ. Νικιφόροφ μπορεί να πιστωθεί, αν είναι δόκιμος ο όρος, πως προσπάθησε να καταλάβει το Κίεβο παρακάμπτοντας πρώτα ρωσικά στρατεύματα και αερομεταφερόμενες δυνάμεις μέσω του Τσερνομπίλ.

Φαίνεται ότι το προσωπικό της Jerusalem Post είναι ρατσιστές — πιστεύουν πως όλοι οι Ρώσοι στρατηγοί μοιάζουν και δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ του Σεργκέι ΣΟΥΡΟΒΙΚΙΝ και του Σεργκέι ΚΟΥΖΟΒΛΕΦ.

Αποδεικνύεται πως ο στρατηγός Surovikin, ο οποίος παρασημοφορήθηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο Πούτιν με το Τάγμα του Αγίου Γεωργίου του Γ', εξακολουθεί να είναι ο Ανώτατος Διοικητής της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. (Ευχαριστώ πολύ τη Cindra για τον εντοπισμό της αναφοράς).

Δυσκολεύομαι να ακολουθήσω τη λογική στην αναφορά της NY Sun. Ο στρατηγός Kuzovlov αντικαθίσταται από τον στρατηγό Nikiforov, ο οποίος κατηγορείται από το δυτικό Τύπο ότι έχασε την πρώτη μάχη του Κιέβου το Μάρτιο. Σύμφωνα με τον κ. Γκραντ, «Αυτό θα μπορούσε να είναι προς όφελος της Ουκρανίας, αλλά είναι επίσης κάτι που υπογραμμίζει πως η Ρωσία δεν έχει καμία διάθεση για υποχώρηση. Ε; Η Ρωσία δεν έχει καμία διάθεση για υποχώρηση, οπότε διορίζει έναν Στρατηγό που κατηγορείται για προηγούμενη υποχώρηση; Φαίνεται ότι ο κ. Γκραντ, που είναι συντάκτης, χρειάζεται απεγνωσμένα έναν συντάκτη εκπαιδευμένο στη λογική.

Ποια είναι λοιπόν η πραγματική πηγή για να εξηγήσει ότι αυτή η μετακίνηση προσωπικού αποτελεί ένδειξη χάους στις ρωσικές τάξεις; Ελπίζω να κάθεσαι (δεν θέλω να λιποθυμήσεις από το σοκ που πρόκειται να αποκαλύψω). Ήταν η ατρόμητη βρετανική αμυντική υπηρεσία:

Η περιστρεφόμενη πόρτα των στρατηγών του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν «μάλλον» υποδεικνύει κατάγματα στο Κρεμλίνο και διαφωνίες μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στον 11ο μήνα του.

«Η συνεχιζόμενη ανατροπή ανώτατων Ρώσων αξιωματικών πιθανότατα αντανακλά εσωτερικές διαιρέσεις σχετικά με τη μελλοντική διεξαγωγή του πολέμου από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας», ανέφερε μια ενημέρωση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Άμυνας την Παρασκευή.

https://news.yahoo.com/kremlin-showing-cracks-putin-fires-173442455.html

Το μπαράζ πυραύλων της Ουκρανίας από τη Ρωσία εντείνεται, δε χαλαρώνει. Ο Ρωσικός Στρατός, υπό την καθοδήγηση του Σουροβίκιν, κονιορτοποιεί τις ουκρανικές δυνάμεις κατά μήκος ενός μετώπου 450 μιλίων. Η Ρωσία δεν προσπαθεί να βρει αντικαταστάτες. Αυτή η διάκριση ανήκει στην Ουκρανία, η οποία πιέζει τους 60χρονους άνδρες στη στρατιωτική θητεία. Πώς συνιστά αυτό μια «παραπλανητική εισβολή».

Η ελπίδα αναβλύζει αιώνια ανάμεσα στους διαταραγμένους, παραληρημένους δυτικούς στρατιωτικούς αναλυτές. Δεν μπορούν να αφήσουν το μιμίδιο «Russia On the Ropes»:

Η αποτυχία να τερματιστεί αποφασιστικά η σύγκρουση οδήγησε τη Ρωσία και την Ουκρανία να μπουν στον 11ο μήνα των μαχών χωρίς να διαφαίνεται τέλος. Η Ρωσία έχει αρχίσει να στερείται πυρομαχικών, ζητώντας βοήθεια από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα για να αναπληρώσει τα πυρομαχικά πυραύλων και πυροβολικού πριν εξαντληθούν πιθανώς στις αρχές του 2023.

Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τα «πλήρως λειτουργικά» πυρομαχικά της Ρωσίας «λιγοστεύουν γρήγορα» και είναι πιθανό να τους αναγκάσει να βασίζονται σε όπλα με «υποβαθμισμένες προδιαγραφές».

https://news.yahoo.com/kremlin-showing-cracks-putin-fires-173442455.html

Η «προβολή» παραμένει μια ισχυρή ψυχολογική διαταραχή στις τάξεις των αναλυτών πληροφοριών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Πούτιν δεν έχει παρεκτραπεί από το δεδηλωμένο σκοπό του να «αποστρατιωτικοποιήσει» και να «απο-ναζοποιήσει» την Ουκρανία. Αλλά ο Πούτιν έχει μείνει έκπληκτος (και νομίζω και οι στρατηγοί του) – ποτέ δεν περίμενε πως η Δύση θα πιέσει και θα αποτύγχανε να προμηθεύσει στην Ουκρανία τα πυρομαχικά και τις προμήθειες που απαιτούνται για την στήριξη του ουκρανικού στρατού στο πεδίο. Φαίνεται ότι η Ρωσία είναι καθ' οδόν προς ένα διπλό, δηλαδή την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail