Η Ρωσία προσφέρει ειρηνευτική συμφωνία τύπου Κορέας, λέει το Κίεβο - Διέψευσε η Μόσχα

Sergei Supinsky / AFP
Freepen.gr - Η Ρωσία θέλει να επιβάλει μια εκεχειρία που θα χώριζε τα ουκρανικά εδάφη, παρόμοια με το πώς είναι διαιρεμένη η κορεατική χερσόνησος σήμερα, δήλωσε ο Αλεξέι Ντανίλοφ, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Η δήλωσή του έγινε αφού η Μόσχα επανέλαβε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι δυνατές εάν το Κίεβο αναγνωρίσει τα νέα εδάφη της Ρωσίας.

"Αυτή τη στιγμή μας προσφέρουν μια κορεάτικη επιλογή. Από τη μια πλευρά θα έχουμε ορισμένους Ουκρανούς και από την άλλη θα έχουμε διαφορετικούς Ουκρανούς", είπε ο Ντανίλοφ σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή, σύμφωνα με το ουκρανικό ειδησεογραφικό κανάλι TSN.

«Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι μία από τις επιλογές που θα μπορούσαν να μας προσφέρουν είναι ο «38ος παράλληλος»», είπε ο Ντανίλοφ. Υποστήριξε πως ο Ντμίτρι Κόζακ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ρωσίας, έχει μιλήσει με πολιτικούς της ΕΕ και «μεταφέρει το μήνυμα ότι είναι έτοιμοι για πολλές παραχωρήσεις προκειμένου να αναγνωρίσουν το status quo και να μας αναγκάσουν σε κάποιου είδους εκεχειρία». 

Η Μόσχα διέψευσε τις παραπάνω δηλώσεις - εκτιμήσεις του Ντανίλοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail