ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ κατάφεραν να παίξουν με το φόβο της Ευρώπης για τη Ρωσία και να πάνε ταμείο!

Freepen.gr - Οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό και την αξία των συμφωνιών όπλων τους με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ φέτος, καθώς η κρίση στην Ουκρανία ανάγκασε την Ευρώπη να εξετάσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής συσσώρευσης, έγραψε ο αρθρογράφος Ρόμπι Γκράμερ στο Foreign Policy.

"Πέρυσι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε 14 μεγάλες συμφωνίες όπλων με συμμάχους αξίας περίπου 15,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2022, ο αριθμός των συμβάσεων αυξήθηκε σε 24, αξίας περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας", αναφέρει η δημοσίευση.

Όπως δείχνουν οι αριθμοί, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπόρεσαν να εισπράξουν μετρητά και παραμένουν ο κύριος προμηθευτής όπλων σε συμμάχους στην Ευρώπη βραχυπρόθεσμα, σημείωσε ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail