Η Ελβετία ενισχύει τις εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία παρά τις κυρώσεις

Freepen.gr - Οι όγκοι του εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Ελβετίας έχουν αυξηθεί από τότε που επιβλήθηκαν κυρώσεις που σχετίζονται με την Ουκρανία με σκοπό να απομονώσουν τη Μόσχα, ανέφερε η εφημερίδα Tages Anzeiger την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη στοιχεία των ελβετικών τελωνείων.

Το μέσο διαπίστωσε πως οι ελβετικές εξαγωγές, στις οποίες κυριαρχούν τα φαρμακευτικά προϊόντα, έχουν αυξηθεί κατά 19%, ενώ οι εισαγωγές από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 54% από την αρχή του έτους.

Μια τέτοια σημαντική αύξηση των ρωσικών εξαγωγών φέρεται να οφείλεται στην αύξηση των αποστολών χρυσού, η οποία υπόκειται σε ειδικές κυρώσεις στην Ελβετία. Τον Αύγουστο, η χώρα εντάχθηκε στους περιορισμούς της ΕΕ που απαγορεύουν το εμπόριο ρωσικού χρυσού και προϊόντων χρυσού, κάτι που προφανώς είχε μικρό αντίκτυπο στις εισαγωγές του μετάλλου από τη χώρα που έχει δεχτεί κυρώσεις, ανέφερε η Tages Anzeiger.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελβετικής τελωνειακής υπηρεσίας, 6,4 τόνοι χρυσού αξίας 344 εκατομμυρίων CHF (370 εκατομμύρια δολάρια) έφθασαν από τη Ρωσία τον Νοέμβριο. Η ταυτότητα του αγοραστή, ωστόσο, ήταν ασαφής. Το κατάστημα υποστήριξε ότι μεγάλο μέρος του χρυσού έχει εισέλθει στην Ελβετία, η οποία είναι η ίδια σημαντικός παγκόσμιος κόμβος για την επεξεργασία του πολύτιμου μετάλλου, μέσω τρίτων χωρών και από το Ντουμπάι.

Εν τω μεταξύ, η Ελβετική Ένωση Κατασκευαστών και Αντιπροσώπων πολύτιμων μετάλλων δήλωσε στην εφημερίδα πως δεν είχε καμία σχέση με τον ρωσικό χρυσό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail