Αραβικά ΜΜΕ αναφέρονται στις τουρκικές απειλές προς την Ελλάδα

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι οι ελληνικές «προβοκάτσιες» δεν θα περάσουν χωρίς απάντηση από την Άγκυρα, γράφουν αρκετά αραβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κυρίως τουρκικά δημοσιεύματα.

Από: echedoros-a.gr

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλέστηκε τον Ακάρ ότι η Τουρκία «δεν παρενοχλεί ούτε προκαλεί την Ελλάδα», όπως σημειώνεται.

Την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς ότι κατασκευάζουν συστηματικά προκλήσεις και κρίσεις με την Τουρκία για να καλύψουν την ανικανότητά τους, όπως  χαρακτηριστικά είπε.

Τους τελευταίους μήνες, η διαμάχη κλιμακώθηκε ξανά μεταξύ των δύο χωρών για τα θαλάσσια σύνορα και τα χωρικά ύδατα. Σε απειλητικές δηλώσεις κινήθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»

«Τούρκος υπουργός Άμυνας: Οι προκλήσεις της Ελλάδας δεν θα μείνουν αναπάντητες», γράφει το διεθνές αραβικό μέσο που εδρεύει στο Ντουμπάι, Al Arabiya


Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε ότι η χώρα του θα έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις της, σχολιάζοντας τους ελληνικούς στρατιωτικούς ελιγμούς στα νησιά του Αιγαίου στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών.

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά»

Είπε επίσης ότι η ελληνική κυριαρχία στα νησιά θα ήταν αμφισβητήσιμη εάν η Αθήνα συνεχίσει να τα εξοπλίζει.

Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι θα κινηθεί κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι «η Τουρκία μπορεί να έρθει ξαφνικά μια νύχτα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail